800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese | kl.lt

800 DALYVIŲ SEMIASI ŽINIŲ TARPTAUTINIAME VETERINARIJOS KONGRESE

  • 0

800 dalyvių šiuo metu semiasi žinių antrą kartą organizuojamame tarptautiniame veterinarijos kongrese „Vet Congress 2016 Lithuania“, kuris skirtas Veterinarijos akademijos 80-mečiui paminėti. Ši bendrovės „Kauno grūdai“ įkvėpta verslo bei mokslo sinergija leido prisikviesti garsiausius užsienio šalių lektorius, kurie atvyko iš daugiau nei dešimties šalių, ir mūsų bei aplinkinių valstybių veterinarijos gydytojus supažindinti su naujausiais ligų gydymo sprendimais, diagnostika bei profilaktika.

„Kauno grūdai“ plėtoja Lietuvoje bei Latvijoje veterinarinės farmacijos verslus. Kompanija ne tik įgijo lyderės pozicijas šioje srityje, bet ir orientuojasi į veterinarijos gydytojų kompetencijos kėlimą: konsultuoja didžiųjų ūkių bei veterinarijos klinikų veterinarijos gydytojus.

„Jaučiame atsakomybę dėl veterinarijos gydytojų švietimo aktualiais veterinarinės farmacijos klausimais. Kadangi esame vieni didžiausių kombinuotųjų pašarų gamintojų, o mūsų įmonių grupei priklauso ir du didžiausi paukštynai Lietuvoje, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynas, esame suinteresuoti dėmesį skirti gyvūnų ir paukščių sveikatingumui, jų ligų diagnostikai, gydymui ir prevencijai. Norėdami įgyvendinti šį tikslą jau antrus metus iš eilės organizuojame šį tarptautinį kongresą“, - sakė „Kauno Grūdų“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys.

Anot „Kauno grūdų“ vadovo, pranešimus kongrese aktualiomis temomis skaitys tarptautiniu mastu pripažintų veterinarinės farmacijos kompanijų atstovai, nepriklausomi lektoriai iš daugiau nei 10-ies šalių dalysis savo gerąja patirtimi ir sukaupta praktika.

„Visa tai leidžia Lietuvoje ugdyti kompetentingus, su šiuolaikinėmis gydymo technologijomis susipažinusius veterinarijos gydytojus. Nuo jų kompetencijos juk ir priklauso didžiuosiuose ūkiuose auginamų bei kiekvieno iš mūsų namuose apsigyvenusio augintinio sveikatingumas ir gerovė“, - teigė T. Barštys.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektoriaus prof. Remigijaus Žaliūno, verslas parodė gerą iniciatyvą, kad ėmėsi organizuoti šį veterinarijos kongresą. „Turime orientuotis į jaunimą, į jau dirbančius specialistus, kurie nori žinių, turime veterinarijos srityje įgyvendinti tokius pat pasiekimus, kuriuos pasiekėme žmonių sveikatos srityje. Tikiuosi, kad šis, dar tik antrasis tarptautinis veterinarijos kongresas bus tęstinis ir susirinkę į dvidešimtąjį ar penkiasdešimtąjį jau galėsime daryti apibendrinimus apie tai, koks reikšmingas šis renginys“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos kanclerio prof. Henriko Žilinsko teigimu, akademija į kongresą įliejo daugiau akademinio lygmens. „Turėdami galimybę į kongresą pakviesti geriausius savo srities mokslininkus iš garsiausių Europos universitetų, šiame veterinarijos kongrese vykstančiai diskusijai suteikėme pilnavertiškumo, dalyviai turi galimybę išgirsti įvairaus spektro pranešimus. Džiaugiuosi, kad ir mūsų studentai keičiasi, jie rodo iniciatyvą dalyvauti tokiame kongrese, gauti naujų žinių ir įžvalgų. Panašu, kad auga nauja motyvuotų veterinarijos gydytojų karta“, - sakė prof. H. Žilinskas.

Renginyje vyksta prezentacijos, atviros diskusijos 6-iuose sektoriuose: paukščių ligų, kiaulių ligų, galvijų ligų, smulkių gyvūnų ligų, arklių ligų, gyvūnų mitybos ir sveikatingumo. Renginyje dalyvauja apie 800 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos: veterinarijos gydytojai, veterinarijos klinikų vadovai, smulkūs ir stambūs ūkininkai, asociacijų atstovai, užsienio pranešėjai, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos bendruomenės nariai, Žemės ūkio ministerijos atstovai ir kt.

Paukščių ligos 

Paukščių ligų sekcijoje prof. Jens Peter  Christensen (Danija) skaitys pranešimą tema: „Escherichia coli paukštininkystės ūkiuose – plitimo ypatumai ir ligos pasireiškimas“. Apie paukščių imunoprofilaktiką ir imuninės apsaugos mechanizmus: limfoidinių galvos audinių ir viršutinių kvėpavimo takų svarbą kalbės prof. Ulrich Neumann (Vokietija). Udi Ashash pristatys temą „Infekcinis bronchitas: imunitetas ir apsauga“. Vėliau aktualias veterinarijos problemas ES paukštininkystės ūkiuose aptars dr. Rik Koopman (Nyderlandai). Remigijus Baršauskas (Lietuva) kalbės apie infekcinių kvėpavimo ligų profilaktiką paukštininkystėje, apie šios ligos gydymo pažangą ir pasitaikančius sunkumus. Pranešimus paukščių ligų sekcijoje pabaigs dr. Najmul Shah (Olandija), kurio pranešimo tema: „Vitaminai, amino rūgščių įtaka paukščių produktyvumui, virškinimui bei imuninei sistemai“.

Kiaulių ligos

Kiaulių ligų sekcijoje dėmesys bus skiriamas kiaulių dizenterijai ir naujausiems vakcinavimo būdams. prof. Martin Ganter (Vokietija) savo pranešime kalbės apie nagų tvarkymo aktualijas kiaulių bandose, o jo kolega prof. Michael Wendt (Vokietija) pirmojoje konferencijos dalyje skaitys pranešimą tema „Kiaulių Brachyspira infekcija („kiaulių dizenterija“)“. Naujus PRRS kontrolės strategijos gamybinius rezultatus pristatys Hans Smits (Prancūzija). Prof. habil. dr. Zygmunt Pejsak (Lenkija) pateiks naujas įžvalgas Afrikinio kiaulių maro epidemiologijoje bei apžvelgs kiaulių enzootinės pneumonijos susirgimus, kurių sukėlėjas „Mycoplasma hyopneumoniae“. Dr. Rytis Čepulis (Lietuva) atkreips dėmesį į inovatyvų vakcinavimo būdą kiaulininkystėje – intradermalinę injekciją.

Galvijų ligos

Trečiojoje – galvijų ligų – sekcijoje pranešimus pradės dr. Hans Houe (Danija), kuris kalbės tema: „Galvijų endeminių ligų likvidavimo principai ir kontrolė“. Vėliau jo kolega dr. Jaap Boes (Danija) papasakos apie gyvulių sveikatingumą ir gerovę Danijos gyvulininkystės sektoriuje – skirs dėmesį pieno liaukos infekcijoms ir nagų sveikatingumui. Rui Esteve Lopes (Prancūzija) pateiks BRD prevencijos ir kontrolės naujienas. Dr. Paul Hutchinson (Jungtinė Karalystė) kalbės apie virusinės galvijų diarėjos viruso diagnozavimo ir eradikacijos praktiką, pristatys BVD kontrolės naujienas Didžiojoje Britanijoje. Prof. Martin Ganter (Vokietija) pristatys Mėlynojo liežuvio ligos aktualią epidemiologinę situaciją.

Smulkių gyvūnų ligos

Smulkių naminių gyvūnų sekcijoje pranešimą apie šunų girnelės išnirimą skaitys dr. Hugo Schmökel (Švedija). Vėliau habil. dr. Roman Dąbrowski (Lenkija) pateiks naujienų apie kalių piometros gydymą.  Po pertraukos apie „Purevax“: kačių vakcinacijoms pritaikytus sprendimus kalbės Laura Pouderoux (Prancūzija), o veterinarijos gydytojas VDU GMF biologijos mokslų doktorantas Vytautas Sabūnas (Lietuva) pristatys pranešimą „Dirofiliariozė Europoje: naujos, greitai plintančios zoonozės apžvalga. Tyrimai Lietuvoje. Diagnostika ir gydymas“. Šioje sekcijoje apie naujus būdus pagerinti ektoparaziticidų naudojimo patogumą kalbės prof. Lukasz Andaszek (Lenkija), o dr. Peter Kronen (Šveicarija) pristatys temą: „Daugybinėmis ligomis sergančių pacientų anestezija“. Pranešimus šiose sekcijoje baigs Ilze Matise (Latvija) pranešimas „Šunų stemplės išsiplėtimas – naujai pasireiškiantis susirgimas Latvijoje“.

Arklių ligos

Arklių ligų sekcijoje didžiausias dėmesys bus skiriamas arklių diegliams bei alergijoms. Prof. Sabina Kastner (Vokietija) pristatys temą: „Skausmo suvaldymas“, o jos kolega prof. Karsten Feige (Vokietija) - temą „Arklių diegliai: diagnozė ir terapija“. Apie arklių vidinių parazitų kontrolę ir prevenciją kalbės prof. habil. dr. Saulius Petkevičius (Lietuva), o prof. Wolfgang Leibold (Vokietija) dėmesį atkreips į arklių alergijas: simptomus, diagnostiką ir gydymo galimybes.

Galvijų mityba ir sveikatingumas

Gyvūnų mitybos ir sveikatingumo sekcija bus sudaryta iš dviejų sesijų: viena skirta galvijininkystei, kita – kiaulininkystei. Galvijininkystės sesijoje prof. habil. dr. Qendrim Zebeli (Austrija) kalbės tema: „Apsiveršiavusių karvių šėrimas: poveikis karvės ir veršiuko sveikatai”. Vėliau apie mitybinių veiksnių daromą įtaka melžiamų karvių produktyvumui ir sveikatai kalbės doc. dr. Rolandas Stankevičius (Lietuva). Pranešimus šiose sesijoje pabaigs dr. Chavdar Zemyarski (Lenkija) pristatoma tema „Stalosan F miltelinės formos panaudojimas gerinant gyvulių gerovę karvidėse“.

Kiaulių mityba

Kiaulininkystės sesijoje apie naujų grūdų veislių galimybes, užtikrinant amino rūgščių poreikį kiaulėms, pranešimą skaitys prof. habil. dr. Rainer Mosenthin (Vokietija). Taip pat šioje sekcijoje apie kiaulių mitybą ir naujus būdus, skatinančius žarnyno sveikatą ir užtikrinančius pelningą gamybą, kalbės dr. Jessika Ibarrola - van Leeuwen (Olandija). Paskutinį pranešimą tema „Naujieji kriterijai, kuriais galima įvertinti žaliavų kokybę“ šioje sekcijoje skaitys magistrantė Caroline Marandon (Prancūzija).

Daugiau informacijos apie kongresą: www.vetcongress.lt

GALERIJA

  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • 800 dalyvių semiasi žinių tarptautiniame veterinarijos kongrese
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
  • Veterinarijos kongresas
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS