Akademijoje išdalyti „Gerumo sparnai“ | kl.lt

AKADEMIJOJE IŠDALYTI „GERUMO SPARNAI“

  • 1

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazija kartu su partneriais – VDU – gruodžio 12-ąją surengė „Gerumo sparnų“ padėkos vakarą. Ne pirmus metus rengiama šventė vienija moksleivius, mokytojus, tėvų bendruomenę, gimnazijos talkininkus.

„Geri darbai gimsta tada, kai susijungia sielos“, – apie bendrystės reikšmę kalbėjo gimnazijos direktorius Rolandas Kučiauskas. VDU rektorius Juozas Augutis linkėjo, kad teikiami „Gerumo sparnai“ skatintų kūrybiškumą ir padėtų įveikti visus sunkumus.

„Bendradarbiaujant su VDU jūsų gimnazijos ugdymo sistema pakilo į aukštesnį lygį. Tai ypač pasakytina apie kalbų mokymąsi, menų ir technologijų kryptį, verslumo ugdymą“, – pastebėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir pabrėžė, kad šiuolaikinei gimnazijai labai svarbu turėti gerą aplinką: „Surėmę pečius pradėjome statyti modernų priestatą. Statybos yra didelis iššūkis, tačiau tikiu, kad visus sunkumus įveiksime.“

Gimnazijoje gilinamos biologijos, chemijos, fizikos, geografijos sritys. Šiems moduliams vystytis padeda VDU Žemės ūkio akademijos bazė. Sumanaus moksleivio akademija, integruotos pamokos VDU Medijų laboratorijoje, STEAM pamokos VDU Chemijos laboratorijoje, Teisės fakultete taip pat prisideda prie gimnazijos auklėtinių žinių bagažo.

VDU Ugnės Karvelis gimnazija didžiuojasi sportininkų pasiekimais, meno saviveiklos kolektyvais: dramos studija „Alterego“, ansambliais „Redo“, „Drevinukas“, „Drevi“, „Tindi rindi“, meno ir šokio studija „Epoletė“ ir kitais. Daug jaunųjų gimnazijos artistų pasirodė ir „Gerumo sparnų“ vakaro scenoje.

Pirmoji „Gerumo sparnų“ statulėlė atiteko VDU Švietimo akademijos kanclerei Linai Kaminskienei, kuri vylėsi, kad vis daugiau gimnazistų papildys šio universiteto studentų gretas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tėtis

Nuostabus renginys. Aukštas lygis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS