Akademijoje žaliuos Sūduvos ąžuolų alėja | kl.lt

AKADEMIJOJE ŽALIUOS SŪDUVOS ĄŽUOLŲ ALĖJA

  • 0

Prieš pat šv. Velykas Akademijos miestelyje, Pilėnų gatvės skvere, pasodinti 22 ąžuoliukai, išauginti iš rinktinių Lietuvos ąžuolų gilių.

Medelius bendruomenei padovanojo Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA), prie iniciatyvos prisidėjo Kauno rajono savivaldybė ir Akademijos seniūnija. Pasidžiaugta, kad tokios akcijos ne tik pagyvina urbanizuotą vietovę, bet ir vienija bendruomenę.

Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis pasirūpino darbo priemonėmis, o Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnyčios klebonas Arminas Lukoševičius laimino sodinamus medelius.

Į talką Akademijos gyventojai atėjo šeimomis: kastuvais mojavo senjorai, o laistytuvėlius nešė dar neseniai pirmuosius žingsnius žengę mažyliai.

„Prieš 600 metų pagal Melno taikos sutartį Sūduvos kraštas buvo visiems laikams prijungtas prie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės, todėl Seimas 2022-uosius paskelbė Sūduvos metais. Šiuo vardu nusprendėme pavadinti ir šią ąžuolų alėją“, – pasakojo vienas akcijos iniciatorių Dainius Šeronas. Aktyviausiems akcijos dalyviams jis įteikė po knygą „Sūduvos girios“.

VDU ŽŪA dovanoti ąžuoliukai bus sodinami ir kitose Kauno rajono seniūnijose. Daugiausia jų net 50 – papuoš Garliavoje esantį Šimtmečio parką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS