Akcija „Renkuosi gyvybę“ – ne tik degančios žvakutės | kl.lt

AKCIJA "RENKUOSI GYVYBĘ" – NE TIK DEGANČIOS ŽVAKUTĖS

  • 1

Spalio pabaigoje visoje Lietuvoje vyko akcija "Renkuosi gyvybę".  Ji skatino atsigręžtį į dėl abortų negimusius vaikelius, kurių per 2015 metus priskaičiuota net 5231.

Kaune akciją įgyvendino pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija "Baltai Juoda".

"Manome, kad ši akcija svarbi Kaunui dėl kelių priežasčių. Pirma, ji mus, kauniečius, sujungia kilniam tikslui - skatinti gyvybės kultūrą. Siekiame, kad miestas būtų gyvas, judrus, šviesus. Taip pat svarbu skleisti žinią, kaip padėti sunkumus patiriančioms moterims. Norime, kad jos mus išgirstų", - kalbėjo akcijos organizatorė Elena Jurkutė.

Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad renginiui padėjo ruoštis Kauno Juozo Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos mokiniai. Dieną prieš akciją jie padėjo paruošti žvakeles: iškrauti iš automobilio, surūšiuoti, nuklijuoti nereikalingas etiketes. Darbas buvo įprasmintas pokalbiais, kas yra gyvybė, ko siekiama vykdant šią akciją. Mokinių pagalba buvo vertinga ir akcijos dieną.

"Akcija "Renkuosi gyvybę" yra ne tik žvakutės uždegimas. Tai bendruomeniško, rūpestingo Kauno atspindys. Tikimės, kad kitais metais prie jos prisidės dar daugiau žmonių", - teigė E. Jurkutė.

GALERIJA

  • Akcija „Renkuosi gyvybę“ – ne tik degančios žvakutės
  • Akcija „Renkuosi gyvybę“ – ne tik degančios žvakutės
  • Akcija „Renkuosi gyvybę“ – ne tik degančios žvakutės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai yra šventa

moters teisė ir jokios akcijos negali daryti įtakos moteriai apsispręsti. Jei ji kūdikio nenorės, ar bus dėl to rimtų priežasčių, ji ir negimdys, nereikia davatkoms kištis, geriau pasirūpinkit, kaip vyrus "nusėklinti", o ne visą atsakomybę kraukit ant moters pečių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS