Ar Aleksotas ir Šilainiai sulauks naujų vaikų darželių? | kl.lt

AR ALEKSOTAS IR ŠILAINIAI SULAUKS NAUJŲ VAIKŲ DARŽELIŲ?

  • 6

Nors jau praėjusių metų rudenį į darželius galėjo patekti bene visi Kaune gyvenantys vaikai, tačiau visuomenininkai siūlo nesustoti ir plėsti darželių tinklą.

Kaune yra rajonų, kuriuose augančių vaikų yra daug daugiau nei kituose, todėl ten reikia turėti daugiau ugdymo įstaigų, tvirtina visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“. Visuomenininkai siūlo statyti naujas arba pritaikyti darželiams jau esamas laisvas savivaldybei priklausančias patalpas ir taip užtikrinti ugdymą mažiesiems kauniečiams arčiau namų.

Šiuo metu Aleksotas ir Šilainiai yra tie rajonai, kur vaikų yra žymiai daugiau nei darželių, galinčių sutalpinti visus, todėl tėveliai susiduria su problema, kai vaikai priversti lankyti darželį kitame mikrorajone.

„Aleksotas ir Šilainiai yra ne tik gausiausiai apgyvendinti rajonai, pasižymintys itin dideliu vaikų skaičiumi, bet taip pat aplink juos šiuo metu vyksta ir gana aktyvi gyvenamųjų namų plėtra. Tai reiškia, jog Aleksote esančių septynių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų tikrai nepakanka visiems ten gyvenantiems vaikams, todėl jie yra priversti rytais kilti iš lovos daug anksčiau, kad laiku pasiektų savo darželį, esantį visai kitame miesto gale. Todėl ir pradėjome ieškoti galimybių įkurti daugiau darželių šiuose rajonuose“, – sakė „Vieningo Kauno“ narė Ramunė Bičkauskienė.

Išanalizavusi miesto teritorijas, kurios greičiausiai plečiasi, atsižvelgusi į miesto valdomą nekilnojamą turtą ir laisvus valstybinius žemės sklypus, visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ siūlo renovuoti pastatą, esantį J. Kumpio g. 1, Aleksote.

„Ten anksčiau buvo įsikūręs Kauno suaugusiųjų mokymo centras, kurio veikla buvo perkelta į kitą pastatą, tad dabar šią vietą, operatyviai paskelbus konkursą ir parengus techninį projektą, būtų galima pritaikyti vaikų ugdymo procesui, – pasiūlė „Vieningo Kauno“ vadovas Andrius Palionis. – Įgyvendinus šį pasiūlymą jau 2018 metų rugsėjį būtų galima sukurti apie 100-110 papildomų vietų.“

Šilainiuose ir aplink šį mikrorajoną dauguma susisiekimo prasme patogių sklypų jau yra užstatyti arba yra privatūs. Todėl situaciją spręsti siūloma laisvame valstybiniame sklype (Kuršių g. 49A) projektuojant ir statant naują vaikų darželį, kuriame būtų galima atidaryti 12 naujų grupių ir sukurti apie 200 papildomų vietų.

„Daug jaunų kauniečių šeimų renkasi savo gyvenamą vietą aplink Šilainius išsidėsčiusiuose rajonuose. Šioje miesto teritorijoje yra juntamas ypatingai didelis poreikis turėti darželį arčiau namų. Laisvas valstybinis sklypas galėtų padėti patenkinti šį poreikį, kuris, tikėtina, tik didės. Tikimės, jog daug ginčų šiuo klausimu nekils ir jau kitais metais Aleksotas bei Šilainiai skelbs naujų darželių atidarymą“, – organizacijos siūlymui pritarė Kauno miesto tarybos Švietimo ir kultūros komiteto narė Jūratė Elena Norvaišienė.

Tiksliai nėra aišku, kiek galėtų kainuoti dviejų darželių statyba, tačiau „Vieningo Kauno“ nariai įsitikinę, jog šių objektų statybai būtų galima panaudoti savivaldybės gautas pajamas iš parduodamo nenaudojamo nekilnojamo turto.

GALERIJA

  • Ar Aleksotas ir Šilainiai sulauks naujų vaikų darželių?
  • Vizualizacija
  • J. Kumpio g. 1
  • Kuršių g. 49A
„Vieningo Kauno“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Aleksote gyventojų daugėja kosminiu greičiu. Savivaldybė privalo daug labiau pasirūpinti infrastruktūra - gatvelėmis, šaligatviais ir t. t. Čia turėtų būti prioritetas. Aleksoto gyventojus reikia labai vertinti - jie yra Kauno miesto, o ne Kauno rajono gyventojai ir mokesčius moka būtent miestui! O Aleksoto seniūnę reikia keisti, nes ji nebespėja su laikmečiu.

Romainiai

Gerbiamas Mere,o ar miestas nepajėgus pastatyti valstybinio vaikų darželio Romainiuose ? Gyvenamą vietą Romainiuose yra deklaravę 1275 vaikai iki 16 metų. Iš jų 580 vaikų ikimokyklinio amžiaus, tačiau 2016.09.06 d. Tarybos sprendimu T-460 yra nuspręsta renovuoti seną mokyklos pastatą ir įkurti tik dvi darželio grupes t.y. apie 40 vietų. Kaip sutalpinsite apie 500 vaikų į 40 vietų ? Laisvų valstybinės žemės sklypų Romainiuose yra ne vienas ir ne du! Romainių žmonėms gyvybiškai reikalingos ugdymo įstaigų ŠALIA NAMŲ !!!

problema

dar kartą konstatavo problemą, kuri žinoma jau daugybę metų, bet nieko nepadarė, kadŽaliakalnyje, Partizanų gatvėje stovintis apleistas vaikų darželis būtų atkurtas...Jo "bėda", kad sklypas - apie 2 ha?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS