Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas | kl.lt

ATNAUJINTAME ILGAKIEMIO DARŽELYJE – ŠVEDIŠKO STALO PRINCIPAS

Kovo 11-osios išvakarėse Ilgakiemio mažyliai jau sugrįžo į atnaujintas darželio patalpas. Ilgakiemio mokyklos-darželio patalpų vidaus kapitaliniam remontui panaudota 0,5 mln. eurų ES ir Kauno rajono savivaldybės lėšų.

Vaikų darželis Ilgakiemyje įkurtas prieš 39 metus. Per šį laiką jis nė karto nebuvo modernizuotas ir jau neatitiko higienos reikalavimų. Todėl statybininkai paliko tik sienas ir perdangas, o visa kita įrengė iš naujo.

Bus ir antras etapas

Ilgakiemyje triūsusi bendrovė "Social Solutions" atliko vidaus apdailos darbus, pertvarkė šildymo ir vėdinimo sistemas, elektros instaliaciją, nutiesė vidaus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Bendruomenė džiaugiasi naujais baldais, spalvingomis grupėmis, kitomis patalpomis ir modernizuota virtuve. Ji visu pajėgumu dirbti pradės nuo kovo 16 d. Čia maistas bus gaminamas ir darželio, ir 38 mokyklos vaikams. Ilgakiemio darželis, kurį lanko 71 mažylis, tapo pirmuoju Kauno rajono darželiu, kuriame maitinimas organizuojamas švediško stalo principu.

Pusę metų, kol pastate darbavosi statybininkai, darželis veikė Ilgakiemio laisvalaikio salėje. "Gyvename nuostabiame kaime, kuriame nuostabi bendruomenė. Nepatikėsite – mus priėmė Ilgakiemio laisvalaikio salė. Čia buvo laisvų patalpų, mes jas pritaikėme darželio reikmėms ir šešis mėnesius džiaugėmės laisvalaikio salės renginiais, nuotaikomis ir įspūdžiais", – sakė Aušra Gužauskienė, Ilgakiemio mokyklos-darželio direktorė.

"Lyginant vaizdą prieš remontą ir po, rezultatas yra stulbinantis. Labai džiaugiamės dabartine aplinka", – tvirtino Asta Dulaitienė, kurios viena dukra lanko darželį, kita – mokyklą.

Pokytis: A.Dulaitienė, kurios viena dukra lanko darželį, kita – mokyklą, tvirtino: lyginant vaizdą prieš remontą ir po, rezultatas yra stulbinantis.

Netrukus prasidės ir antrasis darželio atnaujinimo etapas. Jo metu bus apšiltintos pastato sienos, sutvarkyti takai, aikštelės, pavėsinės, įrengtas teritorijos apšvietimas.

Švenčių bus daugiau

Atnaujinto Ilgakiemio mokyklos-darželio atidarymo šventėje Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad savivaldybė švietimą laiko prioritetu ir investicijos skiriamos visoms – ikimokyklinio, pradinio ir bendrojo lavinimo – ugdymo įstaigoms.

Gyvename nuostabiame kaime, kuriame nuostabi bendruomenė. Nepatikėsite – mus priėmė Ilgakiemio laisvalaikio salė.

Atmosfera: jaukumą kuria linksmos ir šiltos spalvos.

"Manau, kad tai yra teisinga. Ir Čekiškėje, ir Neveronyse, ir Piliuonoje, ir Zapyškyje, ir Ilgakiemyje, ir Garliavoje ugdymo įstaigos pirmiausia privalo turėti gerus vadovus, gerus pedagogus ir tinkamą aplinką vaikams ugdyti. Mes panaudojame visus galimus resursus: tiek savivaldybės, tiek ES struktūrinių fondų, tiek valstybės lėšas. Prioritetas, skirtas švietimui, šiais metais leis sukurti apie tūkstantį naujų vietų darželiuose ir išspręsti įsisenėjusias problemas", – teigė V.Makūnas.

Staigmena: sugrįžusių mažylių laukė ir nauji žaidimai.

Kita panaši šventė turėtų vykti Raudondvaryje. Čia dar šiais metais bus užbaigta darželio rekonstrukcija, sutvarkyta jo aplinka ir išspręsta Raudondvario vaikų ikimokyklinio ugdymo problema.

GALERIJA

  • Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas
  • Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas
  • Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas
  • Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas
  • Atnaujintame Ilgakiemio darželyje – švediško stalo principas
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai kochozo dainos

Įšplauti pinigai per Edmundą. Pusesre neringa. Prisidėjo ir Kazimieras martynaiciuks kaimo mafija....

Tadas

Šauniai viskas atrodo. Puikiai padirbéta

...

Darželis po'karūnos' ženklu?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS