Autobuso vairuotojo elgesiu pasipiktinusi kaunietė: kaip galima taip elgtis?! | kl.lt

AUTOBUSO VAIRUOTOJO ELGESIU PASIPIKTINUSI KAUNIETĖ: KAIP GALIMA TAIP ELGTIS?!

  • 45

Į portalo kauno.diena.lt redakciją su klausimu, kaip galima taip elgtis, šiandien ryte kreipėsi pasipiktinusi ir dėl nepažįstamos močiutės likimo sunerimusi skaitytoja. Ji atnešė ir medinę lazdą – ką tik matyto sukrečiančio įvykio, liudijančio mūsų autobusų vairuotojų elgesio kultūrą, įkaltį.

„Tai įvyko apie 9.10 val. viešojo transporto stotelėje ties Muzikiniu teatru“, – pradėjo savo pasakojimą pilietiška kaunietė.

Anot viešnios, išlipusi šioje stotelėje iš troleibuso, ji pamatė neįprastą vaizdą – priekyje nuvažiuojantį autobusą bandė vytis senyva moteris. Tiesa, neilgai. Ir netrukus paaiškėjo, kodėl. O minėtas autobusas rovė iš stotelės vis didindamas greitį.

„Netrukus pamačiau, kad priekinėse šio autobuso duryse įstrigusi močiutės lazda!“ – tęsė savo pasakojimą įvykio liudytoja. Ji teigė bandžiusi patarti sutrikusiai ir sielvartaujančiai močiutei, kad reikia bet kuriuo kitu autobusu ar troleibusu pavažiuoti dar vieną stotelę. Ir ten turėtų būti jos lazda – juk vairuotojas ar naujai įlipantys keleiviai galų gale turėjo ją pamatyti!

Tačiau lazdos savininkė buvo tokia sutrikusi, kad negalėjo prisiminti autobuso numerio, kad galėtų bandyti važiuoti paskui jį.

„Žinau tik, kad jis buvo su raide „G“... O aš iš jo išlipau čia, nes turiu važiuoti į kapines“, – blaškėsi senolė.

Netrukus pamačiau, kad priekinėse šio autobuso duryse įstrigusi močiutės lazda!

Įvykio liudytojai taip pat reikėjo skubėti į darbą. Tačiau, paėjus apie 150 metrų, ji netikėtai išvydo prie važiuojamosios Kęstučio gatvės dalies gulinčią močiutės lazdą, kuri arba autobusui didinant greitį iškrito, arba kažkas iš keleivių, galbūt bandęs vairuotojui apie ją pasakyti, galiausiai šią lazdą išstūmė laukan.

Griebusi radinį įvykio liudytoja puolė atgal į stotelę, kurioje paliko nelaimėlę. Tačiau, tuo metu iš jos jau išvažinėjo į Romainių kapines vežantis autobusas. Pašnekovė teigia jo stabdyti nesiryžusi, nes nežinojusi, ar močiutei reikėjo būtent į šias kapines. Tačiau, pravažiuojant autobusui, ji išvydo nelaimėlę, prisėdusią prie kitoje pusėje esančio lango. Ir ši, paskendusi savo sielvarte, aišku savo gelbėtojos nematė. Todėl pastaroji ir atnešė jos lazdą į redakciją – gal apie šį įvykį perskaitys močiutės artimieji ar kaimynai. Ir padės jai susigrąžinti savo daiktą.

Be to, įvykio liudytoja išsiaiškino ir, kokio maršruto autobuso vairuotojas taip negražiai pasielgė su senyvo amžiaus moterimi. Tai buvo „57G“ maršruto, vežančio iš Urmo bazės į Šilainius, vairuotojas. Ir jam nebuvo jokios priežasties taip skubėti, nes į Muzikinio teatro stotelę jis atvyko laiku – 9.08 val.

Galbūt atsilieps ir kiti šio autobuso keleiviai, galintys papasakoti, kas vyko jo viduje, kai skubiai uždaręs priekines duris, per kurias išlipo senyvo amžiaus keleivė, vairuotojas nusivežė šios lazdą?

Gairės: lazda, rado lazdą, močiutės lazda, autobuso vairuotojas, viešasis transportas Kaune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

STEPAS

Na taip reiktų pasidžiaugti kad prispaudė tik lazdą, o ne koją..... Nors it šito neturėtų būti. O dar palikti kažkur šalikelėje.... Nors man daugiau tenka matyti malonių vaizdelių. Kai vairuotojas palaukia ar net stabtelna ( kaip taksi) atskubančio keleivio ( amžius nesvarbu) gana dažnai. O būna ir rimtesnių. Štai įlipa pro priekines duris moteris, kokia 35 metų) su dviem lazdom ( matyt po traumos) ir sustoja netoliese. Vairuotojas mandagiai - Jūs geriau atsisėstumėt. Moteris nieko aš pastovėsiu ( lyg būtų kur) Vairuotojas - tai pastovėkime drauge. Vieta atsisėsti atsirado iš karto. Arba vairuotojas pamato atskuodžiančią mamą su dviem pradinukais. Nors įlipimas pro priekines, atidaro galines (priekinės uždarytos). Mamytė stabtelna prie galinių, tačiau vaikai skuodžia toliau. Baigiasi tuo kad atidaromos priekinės visi tvarkingai sulipa,Mamytė dėkoja, vairuotojas irgi pašpilkuoja nepiktai, pas visus nuotaika pagerėja.....

Onutei

Tamsta labai brangia važinėji viešuoju transportu. Imi važiuoji taksi ir pigiai. Kame problema?

onute

Jokios kulturos Kauno autobusuose pastovei pikti rekiantis vairuorojai atrodo kad jie mus uz dyka vezioja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS