Aviacijos šventėje Kaune bus minimas S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą jubiliejus | kl.lt

AVIACIJOS ŠVENTĖJE KAUNE BUS MINIMAS S. DARIAUS IR S. GIRĖNO SKRYDŽIO PER ATLANTĄ JUBILIEJUS

  • 7

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno aerodrome šeštadienį vyksiančioje Kauno aviacijos šventėje bus minimas legendinių lakūnų skrydžio per Atlantą 90-metis.

Kaip pranešė Kauno savivaldybė, šeštadienį padangę virš Aleksoto raižys akrobatinių lėktuvų pasirodymai, vyks koncertai ir ekspozicijos. Scenoje pasirodys lakūnų garbei Atlanto vandenyną irkline valtimi perplaukęs kaunietis Aurimas Valujavičius.

„Kaunas neatsiejamas nuo aviacijos. Kiekvienais metais šią šventę pasitinkame garsiai ir nuotaikingai. Šįkart irgi ne išimtis. Jau kitą šeštadienį tūkstančius žiūrovų savo įspūdingais skrydžiais džiugins pilotai iš Lietuvos ir užsienio. Pagrindinis renginio akcentas – „Lituanicos“ skrydžio per Atlantą 90 metų jubiliejus“, – sako Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Šeštadienio popietę šventę atidarys Marijampolės aeroklubo parašiutininkų pasirodymas ir akrobatinių skrydžių meistro Jurgio Kairio šou kartu su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“. Drauge su jais parodomąją programą surengs daugkartinis Lietuvos ir pasaulio čempiono aviamodelių čempionas Donatas Paužuolis.

Tradiciškai nuo Rotušės aikštės Kauno gatvėmis į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą atriedės motociklininkai, kurie pasirodys parade „Bike Show Kaunas 2023“. Kolonai pasiekus šventės vietą, skambės roko grupės „Pelenai“ koncertas.

Vakarop suplanuota vakaro kulminacija – akrobatinės grupės ANBO ir istorinio lėktuvo „Bellanca“, ultralengvųjų orlaivių, lėktuvo „Extra 300“, malūnsparnio „Cavalon“ ir komandos „Iron Wolf Aerobatics“ pasirodymai. Greta jų skrydžių į padangę kils svečiai iš Suomijos ir Čekijos.

Tarp aviatorių pasirodymų savo įspūdžiais pasidalins irkline valtimi Atlantą perplaukęs keliautojas A. Valujavičius.

Svečių taip pat lauks ekspozicijos, tarp kurių – Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniai.

Vakare numatytas šventinis koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Koks akirtumas,

tiedu vyrai patys testamente pasakė,kad aukoja savo skrydį ir ,nesėkmės atveju,savo gyvybes jaunajai Lietuvai.Dabar ,dažnas runkelis emygeris klausia:"ką ta lietuva man davė"..

niekas ten ju nesaude

baigesi degalai arba prisnudo tik rusam patogi versija buvo kad vokieciai nukale

O

Tai R.Paksas taip ir neskrenda? Prieš rinkimus Belanką pirko , ar po jų? Tas vaikas , Valujevičius bent padarė tikrą žygdarbį, o po to pradėjo jo drasoje šildytis kam tik patinka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS