Balsavimas baigtas – laukiama „Metų kaunietės“ atomazga | kl.lt

BALSAVIMAS BAIGTAS – LAUKIAMA „METŲ KAUNIETĖS“ ATOMAZGA

  • 1

Iškilmingame „Metų kaunietė“ koncerte Kauno valstybiniame muzikiniame teatre – muzikiniai pasirodymai, naujas vedėjų duetas ir intriguojančių rinkimų atomazga. Kas taps nugalėtoja?

Dienraščio „Kauno diena“ organizuojamas socialinis projektas „Metų kaunietė“ pasiekė finišo tiesiąją. Balsai skaičiuojami, o renginio režisierė ir komanda dėlioja paskutinius akcentus iškilmių programoje. Pastarojoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros, teatro artistai ir kviestiniai svečiai: Marija Autiunova, Egidijus Bavikinas, Gabrielė Bielskytė, Ingrida Kažemėkaitė, Karina Krysko, Jeronimas Milius ir kiti. Anot renginio režisierės Viktorijos Streičos, oficialioji dalis su kalbomis ir sveikinimais kasmet išlieka ta pati, keičiasi tik muzikinė programa. Prie jos pradedama dirbti dar metų pradžioje.

Viktorija Streiča (T. Biliūno/BNS nuotr.)

„Bendradarbiavime su „Kauno diena“ jaučiamas ypatingas lengvumas. Kasmet laukiame šios šventės, nes suprantame vieni kitus, mokame sutarti ir bendrai dirbti“, – ne pirmus metus projekto iškilmių vakarą režisuojanti V. Streiča, dvyliktosios „Metų kaunietės“ kulminacijos laukė ramia širdimi.

Kasmet mano skruostais teka ašaros. Širdy didelis pasididžiavimo jausmas už kiekvieną jų.

Puikiai savo darbą išmananti, idėjų nestokojanti artistė stebėjosi, iš šalies vis dar sulaukianti klausimų, kurie leidžia suprasti apie visuomenėje vyraujantį patriarchatą ir abejones moterimis. Esą joms sunkiau susidoroti su tam tikrais darbais nei vyrams.

„Būna, klausia, kaip sekasi moteriai režisierei, su kokiais sunkumais susiduriu. Mūsų visuomenė vis dar labai patriarchalinė, o moteris, kad būtų išgirsta, turi garsiau kalbėt. Visgi, savo patirtimi esu įsitikinusi, kad moterys vienu metu sugeba padaryti kur kas daug daugiau nei vyrai, nes jų smegenys veikia kitaip. Tai, beje, yra moksliškai įrodyta. Mūsų jėga yra gebėti daug ką aprėpti ir į visą tai įdėt daug šilto jausmo“, – pasiruošimui atiduodama daug savęs, režisierė tikino, atgal kaskart gaunanti kur kas daugiau. Kiekviena sutikta moteris ją dar labiau įkvepia, o herojų darbai motyvuoja eiti pirmyn.

„Smagu, kad yra žmonių, kurie stebi iš šono, siūlo kandidates, o mes galime pažinti jas ir jų tyliai daromus gerus darbus. Jei atvirai, kasmet mano skruostais teka ašaros. Širdy didelis pasididžiavimo jausmas už kiekvieną jų“, – neišskirdama favoritės, V. Streiča sėkmės linkėjo visam finaliniam šešetui.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tradicijas puoselėjančiame renginyje, pasak režisierės, bus šiek tiek naujų vėjų ir dar daugiau moteriškos energijos. Ilgametį  „Metų kaunietės“ vedėją Vytautą Rumšą jaunesnįjį keičia duetas, todėl kovo 7-osios vakarą susirinkusieji teatro scenoje išvys Tomą Grigaitį ir Kristiną Rimienę.

„Renginį, kuriame nominuojamos moterys, visada vedė vyras, o dabar bus atstovaujama ir moteriška pusė“, –  V. Streiča neabejojo, kad renginio, bet ne scenos naujokai puikiai susidoros su jiems patikėta užduotimi.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Fi Clinica“; pagrindiniams rėmėjams „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“, „Ribas Jewellery“, „Mega“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“, „SDG“, „Stiklita“, „Ilgiausi limuzinai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

scenos apšvietėjas

Ar dar yra abejonių dėl tos barakudos su karpio milijonais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS