„Bardakas“ veda iš proto kaimynus | kl.lt

„BARDAKAS“ VEDA IŠ PROTO KAIMYNUS

Naktinis baras "Bardakas" gyventojų ramybę drumsčia ne tik garsia muzika. Kaimynus prižadina ir girtų klientų rėkavimai po langais, o paryčiais – tuščių butelių mėtymas į konteinerius.

Nėra ramybės

Prieš kiek daugiau nei metus Kauno centre duris atvėrė naktinis baras "Bardakas". Nuo to laiko vietos gyventojai nebeturi ramybės.

Į "Kauno dieną" kreipėsi I.Kanto g. gyvenanti Jūratė L. Moteris skundėsi, kad naktinis baras "Bardakas" jos ir kaimynų gyvenimą pavertė košmaru.

"Jau metus jis veikia, o mano abiejų kambarių sienos ribojasi su "Bardaku". Kiekvieną penktadienį ir šeštadienį iki 4–5 val. ryto girdžiu triukšmą. Mes tiesiog priversti kentėti", – dienraščiui guodėsi šalia naktinio baro gyvenanti Jūratė L.

Jos teigimu, situacija dar labiau pablogėjo, kai "Bardakas" išplėtė savo plotą. Seniau I.Kanto g., netoli minėto naktinio baro, veikė parfumerijos parduotuvė, tačiau "Bardakas" prisijungė ir šias komercines patalpas. Tuomet triukšmas dar labiau padidėjo ir kaimynai už sienos priversti klausytis garsios muzikos, baro klientų kalbų. Kenčia ne tik gyvenantys už sienos.

"Juk name yra ir mažų vaikų, kuriems naktį pamiegoti būtina. Paradoksas, kad dėl smulkmenų vaikus atima, o čia negali nieko padaryti, kad vaikams būtų užtikrinta normali aplinka. Nieko nedaro, kad sumažintų triukšmą, ir vaikai turi iki 4 val. ryto nemiegoti", – piktinosi redakcijai apie "Bardako" keliamus rūpesčius pranešusi moteris.

Daugiau problemų

Naktinio baro kaimynai vardijo ir daugiau problemų, kurios kyla dėl "Bardako".

Žmonės tikino, kad triukšmas kyla ir lauke, iš baro išėję įkaušę lankytojai šlaistosi po langais, kartais šlapinasi ant sienų, kitaip trukdo rimtį. Nakties tylą jaukia ir taksistų automobilių burzgesys.

"Iš gatvės pusės po langais visą naktį stovi taksistai. Iš baro išėję klientai rūko, triukšmauja, rėkauja. Judėjimas naktį – kaip per mugę. Ir tai tada būna mažiau triukšmo, nei kai dirba "Bardakas". Jie, ko gero, turi kažką, kas juos labai dangsto, jei leidžia po gyventojų langais atidaryti naktinį barą", – skundėsi Jūratė L.

Anot pašnekovės, problemų dėl baro kyla ir namo vidiniame kieme. Čia, pasak moters, po gyventojų langais stovi trys "Bardako" atliekų konteineriai, kurie neatrodo higieniškai.

"Tuoj žiurkės pradės veistis. Nėra higienos. Be to, kai jie baigia darbą, pradeda tvarkytis, tai į tuos konteinerius su didžiausiu garsu verčia butelius", – dar apie vieną triukšmo šaltinį pasakojo naktinio baro kaimynė.

Kiekvieną penktadienį ir šeštadienį iki 4–5 val. ryto girdžiu triukšmą. Mes tiesiog priversti kentėti.

Niekas nepadeda

Moteris pasakojo, kad dėl keliamo triukšmo ne kartą kvietėsi policiją ir skundėsi miesto savivaldybei, tačiau kol kas realios institucijų pagalbos ji nesulaukė.

"Paskambinau į savivaldybę, paklausiau, kaip jie galėjo leisti barui įsikurti tiesiog už sienos. Ar tai leidžia higienos normos? Man tik pasakė, kad aš žinojau, kur perku butą, kad čia pats miesto centras, tad skųstis nereikėtų. Tačiau šiame bute gyvena trys mūsų kartos. Tai tikrai nežinojome, kad turėsime tokius kaimynus", – dėstė Jūratė L.

"Bardako" kaimynė ne kartą dėl triukšmo kvietė ir policijos pareigūnus.

"Turiu raštus, kuriuose jie žada, kad darys tvarką, lyg buvo kalbėta su baro vadybininkais", – sakė I.Kanto gatvės gyventoja.

Moteris tikino, kad ir pati ne kartą kreipėsi į "Bardako" vadovus, tačiau jie bendradarbiauti ir pagerinti esamos situacijos nepanoro.

"Iš pradžių dar kažkiek su mumis kalbėjo, tačiau dabar ignoruoja. Kai kartą paprašiau tyliau leisti muziką, jie pasijuokė iš mūsų sakydami, kad turi degtinės, o mums reikia tik lašinių išnešti", – karčia bendravimo su naktinio baro atstovais patirtimi pasidalijo vietos gyventoja.

Moteris tikino, jog planuoja iš visų namo gyventojų rinkti parašus ir juos įteikti atsakingoms institucijoms, kad šios pagaliau imtųsi darbo.

Po didinamuoju stiklu

"Kauno diena" pasidomėjo, ar Kauno miesto savivaldybė žino apie "Bardako" keliamą triukšmą.

Paaiškėjo, kad Viešosios tvarkos skyrius jau žino apie problemą, tačiau savivaldybės atstovai nesugebėjo paaiškinti, kodėl iš viso leista įrengti naktinį barą vos per vieną sieną nuo gyvenamųjų kambarių.

"Dėl nakties metu keliamo muzikos triukšmo bare "Bardakas" Viešosios tvarkos skyrius gavo du pranešimus iš gyventojų. Įmonės administratorė informuota, kad vykdant veiklą nepažeistų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, reikalavimų", – aiškino Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas Rimantas Vilimas.

Specialistas tikino, kad galima būtų padėti spręsti ir taksistų keliamo triukšmo problemą. Taksi stovėjimo vietas būtų galima įrengti ne po gyventojų langais, o kitoje I.Kanto g. pusėje, ties "Aušros" gimnazijos siena. Anot jo, bus patikrinta, ar tinkamai laikomi baro atliekų konteineriai.

"Dėl sprendimo apie taksi vietos įrengimą pasiūlytoje vietoje bus kreiptasi į Transporto ir eismo organizavimo skyrių. Dėl konteinerių pastatymo teisėtumo bus atliktas patikrinimas, jei jie pastatyti neteisėtai, konteinerių naudotojai bus įpareigoti pakeisti jų vietą. Reziumuojant, baro veikla bus toliau kontroliuojama", – "Kauno dienai" teigė Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas.

Pranešimai policijai

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, per 2018-uosius metus dėl viešosios rimties trikdymo "Bardake" gauta šešiolika pranešimų.

"Policijos pareigūnams operatyviai sureagavus į gautus pranešimus ir nedelsiant nuvykus į galimą įvykio vietą, daugeliu atveju pareigūnai teisės pažeidimų nenustatydavo. Du kartus minėtos vietos atstovams buvo taikytos administracinio poveikio priemonės, pradėtos administracinės teisenos pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 488 str., dėl viešosios rimties trikdymo. Už tai numatoma bauda iki 80 eurų", – komentavo Kauno apskrities VPK atstovė Dovilė Bernotaitė.

"Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir ragina visuomet apie pastebėtą bet kokį teisės pažeidimą nedelsiant informuoti policijos pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112", – pridūrė ji.

Įrengė garso izoliaciją?

Naktinio baro "Bardakas" vadovai tikino, kad įrengė papildomą garso izoliaciją ir vaizdo stebėjimo kameras, kad būtų galima suvaldyti tiek triukšmą, tiek iš baro išėjusius klientus.

"Tarpuvartėje, jungiančioje vidinį namo kiemą ir I.Kanto gatvę, pastatėme vaizdo kamerą bei pakabinome įspėjamąjį ženklą, kad teritorija stebima. Tai yra kaip prevencinė priemonė ramybės drumstėjams. Nuo 2018 m. rudens buvo investuotos papildomos lėšos ir įrengtas viduje esantis rūkomasis, kad mūsų svečiams netektų eiti į lauką, kur skleidžiamas triukšmas gali trikdyti kaimynystėje gyvenančių žmonių poilsį. Įrengiant rūkomojo erdvę, siena, besijungianti su kaimynystėje esančiu namu, buvo papildomai izoliuota", – aiškino "Bardako" vadovas Oskaras Tūba.

Jis sakė, kad sertifikuota garso inžinierių įmonė atliko triukšmo matavimus ir patikino naktinio baro vadovybę, jog leidžiama muzika neturėtų trikdyti gretimo namo gyventojų ramybės bei poilsio.

"Garso kolonėlės, esančios arčiausiai namo gyventojų, bei žemųjų dažnių garso kolonėlės buvo pritildytos iš karto po vieno iš pokalbių su namo atstove", – tikino jis.

"Kauno dienai" pasidomėjus, kaip vyko bendravimas su kaimynystėje gyvenančiais kauniečiais, nes pagal jų liudijimus susitarti su "Bardako" vadovais nepavyko, naktinio baro atstovas teigė priešingai.

"Labai gaila, kad gyventojai taip teigia, nes su jais nuo pat pirmų dienų bandome palaikyti draugiškus santykius ir nedelsiant spręsti iškylančias problemas. Esame bendravę ir su namo atstove, atrodė lyg ir problemos buvo išspręstos. Negana to, dar vasaros pabaigoje kvietėme savo kaimynus aptarti rūpimus klausimus prie vakarienės stalo mūsų įstaigoje. Dalijome pakvietimus nemokamai draugiškai vakarienei, ne visus gyventojus pavyko rasti, todėl kvietimus palikome prie jų durų.

Buvo tokių, kurie atėjo su plačia šypsena ir neturėdami jokių priekaištų mums. Pasišnekėjome, aptarėme, ar mūsų veikla trikdo jų ramybę. Nesulaukėme jokių priekaištų, gražiai praleidome vakarą. Turime tikrai nuostabių kaimynų, su kuriais ir pasišnekame, ir santykiai tikrai puikūs. Ateityje mes ir toliau visada pasiruošę reaguoti į bet kokius gyventojų nusiskundimus, jeigu tokių iškils, diskutuoti, ieškoti kompromisų", – tikino O.Tūba.

Jis atkreipė dėmesį ir į gyventojų išsakytus nuogąstavimus dėl atliekų konteinerių. Anot "Bardako" vadovo, atliekų konteineriai, kaip ir pačių gyventojų konteineriai, stovi bendrame kieme, vietoje, kuri nesiriboja su gyventojų langais, o stovi tiesiogiai prie baro patalpų.

"Atliekos patikėtos tvarkyti įmonei "Kauno švara", kuri sklandžiai du kartus per savaitę juos ištuština. Blogas kvapas ar atliekų perteklius neaktualus ir mums patiems, nes stengiamės palaikyti švarą, taip pat atliekas rūšiuojame", – komentavo pašnekovas.

GALERIJA

  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
  • „Bardakas“ veda iš proto kaimynus
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Romka

Blin,atrodo,kad tik vienas Bardakas ten ir testovi.Kas ten žino,iš kokio baro išėję triukšmauja!!!!Nusiperka butą tokioj zonoj,o paskui skundžiasi.O pridergti laiptines gali,bet kas,nebūtinai Bardako lankytojai....

Tomas

Norit miego - kviečiam į miegamuosius rajonus. O dar geriau į Agluonėnus. Ir gamta, ir nervai pailsės.

Klaipeda

Skaitau tai galvojau, kad apie Klaipedos bardaka skaitau, lygiai tas pats. Tik skirtumas tas, kad Klaipedoje isikures ne po langais, o tiesiog daugiabuciame. Savivaldybe gyventojams atraso, kad gyventojai issigalvoja, kad ten muzika, triuksmas iki paryciu, o Bardako savininkai yra tokie pukuoti, jie graziai sau tik sutarti nori. Bet pasirodo ir Kaune tas pats, tai gal ir neissigalvoja. Matyt galimai savininku teveliu rankytes labai toli siekia, kad ir kauno ir klaipedos savivaldybes uzdengtos :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS