Bendradarbiavimo rezultatas – parama Ukrainai | kl.lt

BENDRADARBIAVIMO REZULTATAS – PARAMA UKRAINAI

  • 0

UAB „Kauno autobusai“ ir Kauno technikos kolegija (KTK) prisidėjo prie Kauno miesto iniciatyvos, siekiančios paremti karo lauke atsidūrusius Ukrainos žmones, suvienijo jėgas ir paruošė bei perdavė Ukrainai dešimt keleivinių autobusų.

Prisideda prie humanitarinės pagalbos

Karo siaubiamai Ukrainai ir jos žmonėms reikalinga visa įmanoma humanitarinė pagalba. Į brolišką pagalbos šauksmą atsiliepė UAB „Kauno autobusai“ ir Kauno technikos kolegija, kurie kartu paruošė dešimt keleivinių autobusų, o kauniečių geranoriškumo dėka užpildė humanitarine siunta.

UAB „Kauno autobusai“ remonto dirbtuvių vadovo Gedimino Klimašausko teigimu, visi sureagavo operatyviai, todėl autobusai buvo paruošti itin skubiai ir jau gali išvykti į Ukrainą.

„Kolektyvas yra labai dėkingas KTK studentams ir kauniečiams už pagalbą, į kurią visos pusės sureagavo operatyviai itin sudėtingos situacijos metu. Ruošiant autobusus, Kauno technikos kolegijos studentai prisidėjo prie įvairių darbų, nuo valymo iki techninio paruošimo, kad transporto priemonės būtų kuo greičiau pasirengusios išvykti. Džiaugiamės, kad jauni žmonės nori prisidėti prie vykdomų iniciatyvų ir supranta paramos kovojančiai Ukrainai svarbą“, – dėstė UAB „Kauno autobusai“ remonto dirbtuvių vadovas Gediminas Klimašauskas.

Kauno technikos kolegijos vadovo Nerijaus Varno teigimu, šiandien kaip niekad svarbu išlikti vieningiems ir visiems dirbti kartu.

„Mūsų kaimynams išgyvenant karo siaubą turime būti vieningi ir stengtis padėti viskuo, kuo galime. Matydami baisią karo padėtį gretimoje šalyje, mūsų studentai savanoriškai sutiko prisidėti prie iniciatyvos ir kartu su UAB „Kauno autobusai“ įmonės darbuotojais techniškai parengė 10 keleivinių autobusų.

Tai viena iš daugelio iniciatyvų, kurią vykdome šiuo metu. Stengiamės rinkti labdarą, aukoti, ieškome kitų sprendimų prie kurių galime prisidėti, kad padėtume mūsų kaimynams ukrainiečiams bei viliamės, kad šis siaubas praeis kaip įmanoma greičiau“, – sako KTK direktorius N. Varnas.

Partnerystė trunka ne vieną dešimtmetį

Nors tai buvo pirmasis tokio pobūdžio humanitarinės pagalbos projektas, kurį kartu iniciavo Kauno technikos kolegija ir UAB „Kauno autobusai“, tačiau partnerystė tarp bendradarbiavusių pusių trunka jau ne vieną dešimtmetį.

Pasak UAB „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, bendrovė Kauno technikos kolegijos studentams siūlo ne tik praktikos galimybes, bet ir stengiasi sudaryti palankias sąlygas tobulėjimui, kompetencijų ugdymui ir tolimesnės karjeros kūrimui.

Tarp įmonės aukštas pareigas užimančių darbuotojų yra ir tokių, kurie savo kelią pradėjo būtent šioje aukštojoje valstybinėje mokykloje, o dabar prisideda ir prie dabartinių studentų ugdymo.

„UAB „Kauno autobusai“ gyvuoja jau 88-uosius metus, todėl esame tikri, kad per tiek metų sukaupta patirtimi galime pasidalinti su jaunąja karta. Esame atviri ir visada laukiame jaunų specialistų, norinčių pasisemti žinių ir praktikos viešojo transporto sektoriuje.

Su Kauno technikos kolegija mes bendradarbiaujame jau daugelį metų, kiekvienais metais sulaukiame praktikantų, o daugelis jų tęsia savo karjerą bendrovėje ir pasibaigus praktikos laikotarpiui. Šiuo metu įmonėje dirba 52 darbuotojai, baigę pirmosios pakopos studijas Kauno technikos kolegijoje“, – teigė UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Gairės: Kauno technikos kolegija, Kauno autobusai, ktk, Ukraina, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS