Braižo ateities gaires krepšiniui | kl.lt

BRAIŽO ATEITIES GAIRES KREPŠINIUI

  • 0

Kauno rajonas daugelį metų buvo tituluojamas rankinio sostine, tačiau pastaruoju metu sparčiai auga ir kitų sporto šakų – krepšinio ir futbolo – populiarumas. Vasario 28 d. Kauno rajono savivaldybės vadovai kartu su krepšinio bendruomenės atstovais aptarė šios sporto šakos vystymo perspektyvas pakaunėje.

Kauno rajone veikia krepšinio mokykla „Tornadas“, kurioje sportuoja 400 šio krašto vaikų, 3x3 krepšinio komanda „Raudondvario Hoptrans“, klubas, žaidžiantis Regionų krepšinio lygoje „Omega–Tauras“, tačiau turi ambicijų kilti aukščiau ir žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Krepšinio bendruomenės vizija – sujungti visas rajone veikiančias organizacijas į vieną sistemą, įtraukiant partnerį Lietuvos sporto universitetą (LSU) ir rėmėjų. Tai leistų stiprinti šią sporto šaką, užauginti ateities čempionų.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad svarbu ne tik sudaryti puikias sąlygas vaikams sportuoti, bet ir padėti jiems siekti aukštumų. Kiekvienoje amžiaus grupėje Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje žaidžia ne vienas perspektyvus vaikas iš pakaunės: vien U-15 grupėje – aštuoni čempionato nugalėtojai ir būtų puiku, jeigu jie liktų čia žaisti ir atstovautų šiam kraštui.

Meras apsidžiaugė, kad šią sujungimo idėją palaiko ir būti partnerius planuoja LSU. „Jūsų turimos žinios, patirtis, moksliniai tyrimai padės sukurti tokią sistemą ir struktūrą, kuri atlieps visų poreikius“, – teigė V. Makūnas.

LSU Krepšinio studijų ir mokslo centro direktoriaus pareigas laikinai einantis Ramūnas Butautas patikino, kad ir LSU, dalyvaudamas šioje veikloje, turės daug naudos: studentams tai bus puiki praktika, jie galės prisidėti prie mokymų ar renginių organizavimo.

Savivaldybė kartu su krepšinio bendruomene artimiausiu metu parengs planą, kaip sustiprinti krepšinio vystymą Kauno rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS