Broliško solidarumo gestas Kaune sulaukė Italijos miestų atsako | kl.lt

BROLIŠKO SOLIDARUMO GESTAS KAUNE SULAUKĖ ITALIJOS MIESTŲ ATSAKO

  • 14

Italijoje antradienį paskelbus nacionalinę Gedulo dieną, tragišką pandemijos laikotarpį išgyvenančiai šaliai savo palaikymą išreiškė Lietuva ir visa Europa. Drauge solidarizavęsis Kaunas nuo ryto greta miesto vėliavų Laisvės alėjoje iki pusės nuleido ir dvi Italijos trispalves. Meras Visvaldas Matijošaitis visų kauniečių vardu išreiškė gilią užuojautą su Kaunu besigiminiuojantiems Italijos miestams.

„Reiškiame nuoširdžią užuojautą visai Italijos tautai, jūsų šeimoms ir kiekvienam asmeniškai. Susitelkime ir tikėjime mes esame ta jėga, kuri padės įveikti baimę, neviltį ir liūdesį. Tikime jūsų tvirtybe ir palaikome jūsų viltį šiuo nerimo pilnu laikotarpiu, – Italijos ambasadoriui Lietuvoje bei trijų miestų partnerių merams adresuotame laiške Kauno miesto žmonių vardu rašė V. Matijošaitis. – Tegu mūsų miestų partnerystė būna prasminga ne tik džiugiomis akimirkomis, bet ir tarpusavio palaikyme išgyvenant tokį nerimo laikotarpį COVID-19 akivaizdoje.“

Skelbiama, kad koronavirusas Italijoje nusinešė jau daugiau kaip 11 tūkst. šios šalies žmonių gyvybių. Tarp jų – dešimtys su šia liga beatodairiškai kovojusių medikų.

Greta miesto vėliavų priešais Kauno savivaldybę Laisvės alėjoje antradienį buvo iki pusės nuleistos dvi Italijos trispalvės.

„Ačiū, Kaunas“, – savo socialinio tinklo paskyroje į broliško solidarumo gestą atsiliepė giminingo Cava de Tirreni miesto meras Vincenzo Servalli.

 

 

Kauno miesto žmonėms skirtų šiltų padėkos žodžių Kauno miesto vadovai sulaukė ir elektroniniu paštu.

Tikime jūsų tvirtybe ir palaikome jūsų viltį šiuo nerimo pilnu laikotarpiu.

Kauno partnerių gretose – jau seniai įsitvirtinę trys Italijos miestai, su kuriais puoselėjami artimi ryšiai: Kava de Tirenis, Breša ir Ferara.

Žalia balta ir raudona spalvomis šį vakarą Vilniuje simboliškai bus apšviesta Prezidentūra ir kiti ryškūs mūsų šalies objektai. Italijoje, išmušus vidurdieniui, mirusieji pagerbti visuotine tylos minute. Tuo pat metu, Lietuvoje išmušus 13 val., suskambo bažnyčių varpai, tikintieji kviesti bendrai maldai už pandemijos aukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

tai

ciniskas jav ginesoR megdziojimas ypac veidmainiskuse kapitalizmo epochos santykiuse kur skubama kalt pinigus uz /gera/ zodi kuri 1 panaudojo farkrabas o gal komormafija kuo nors konkretesniu isreiks /padea/?...

Kaunietė

Jei tau gėda tai nueik ir nulaižyk, atsirado ekspertas, dabar, kaip tik tinkamas laikas dažymui,

Srotas prie Savivaldybes

Kada surudyjusius vamzdzius nudazysit prie Savivaldybes...Geda pries uzsieniecius..Ar reiks rinkti dazams pinigu!!!!!..Rudys kenkia aplinkai..Nes galvojam ir surudyjusiu masinu atvaryt..Srotas tai srotas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS