Bus tvarkomas Kadagių slėnio pažintinis takas | kl.lt

BUS TVARKOMAS KADAGIŲ SLĖNIO PAŽINTINIS TAKAS

  • 4

Kauno marių regioninio parko direkcija finišuoja su viešojo pirkimo procedūromis ir netrukus bus pasirašyta rangos darbų sutartis, kurios tikslas – ilgai laukto Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinio tako tvarkymas, praneša Kauno marių regioninio parko direkcija.

Dar vasaros pradžioje gražiausiu Lietuvoje tituluojamą, bet avarinės būklės taką teko oficialiai uždaryti dėl lankytojų saugumo. Tuomet tęsėsi ilgus metus trukusios finansavimo paieškos. Galiausiai direkcijai pavyko ir šiandien jau galima pasidžiaugti, kad bus nauja tako danga. Tako konstrukcijos bus keičiamos iš pagrindų, įvedamos ilgaamžiškesnės medžiagos. Tam direkcija dar prieš keletą metų buvo užsakiusi techninį darbo projektą, pagal kurį jau buvo atnaujintos dvi take esančios apžvalgos aikštelės. Likusi tako dalis, iki kol sulaukta galimybės rekonstruoti iš esmės, buvo tvarkoma lėšomis, gautomis iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos, lankytojų bilietų ar pavienių lankytojų iniciatyva įsigyjant vardines lentas. Tačiau supuvus mediniams poliams vien keisti lentas nebepakako. Dabar takas bus tvarkomas pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos inicijuotą projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti“.

Pažintinis takas Arlaviškių botaniniame draustinyje buvo įrengtas 2010 metais. Take buvo įrengta rekreacinė įranga lankytojams su slėnio apžvalgos aikštelėmis, nuo kurių atsiveria Kauno marių ir kadagyno panorama. Šlaite įrengti laiptai, informaciniai stendai, nukreipiančiosios rodyklės. Lentinė tako dalis buvo pritaikyta ir neįgaliesiems.

Tikimasi, kad Arlaviškių botaninio draustinio pažintinis takas bus sėkmingai atnaujintas ir taps saugus lankyti, vėl džiugins nuo tako atsiveriančiu vienu vertingiausių Lietuvoje kraštovaizdžiu. Taip pat viliamasi, kad ir lankytojai tausos ir gerbs šios vietos gamtinę aplinką nepalikdami šiukšlių, nerūkydami, neniokodami įrengtos infrastruktūros.

Arlaviškių botaninis draustinis – ypatinga vieta. Tai ne tik vienas vaizdingiausių Kauno marių regioninio parko gamtinių draustinių, kuriame aptinkami rečiausi augalai, bet ir europinės svarbos ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorija, kurioje vyrauja kadagynų, šaltinių su besiformuojančiais tufais, stepinių pievų buveinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kartais pagalvoju,

kad panašiūs objektai įrengiami naudojant neilgaamžes medžiagas tam, kad vėl ir vėl reikėtų juos remontuoti ...

kaunietis

Vis dėlto objektą reikia prižiūrėti, nepalikti likimo valiai. Dabar paklos tūkstančius, o nuolat paremontuodami, pakeisdami ištrupėjusias, sulūžusias lenteles galėjo dar ilgai taką naudoti, lankytojus džiuginti.

Audrius

Dar nepradėjo tvarkyt???Jau kažin kada uždarė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS