Čekiškiečiai turi tai, ko seniai nusipelnė | kl.lt

ČEKIŠKIEČIAI TURI TAI, KO SENIAI NUSIPELNĖ

  • 0

Vieno seniausių Kauno rajone Čekiškės miestelio gyventojai didžiuojasi ne tik turtinga istorija, paveldo objektais, bet ir šiuolaikiniais statiniais. Rugpjūtį šalia atnaujintos Prano Dovydaičio gimnazijos buvo atidaryta moderniausia Baltijos šalyse kordinių automobilių modelių lenktynių trasa, o penktadienį Švč.Trejybės bažnyčios klebonas Gintautas Kabašinskas pašventino naują laisvalaikio salę.

Anksčiau kultūros puoselėtojai glaudėsi mažame pastatėlyje Ateities gatvėje, kuriame vienu metu galėjo susirinkti apie 100 žmonių. Naujoji laisvalaikio salė talpina dvigubai daugiau žiūrovų, į ją patogu patekti neįgaliesiems.

"Apie tokią puikią salę nedrįsome net svajoti. Daug metų čekiškiečiai naudojosi šaltomis, be patogumų patalpomis, o naują salę net sunku lyginti su senąja", – teigė kultūrinės veiklos organizatorė Kristina Kriščiūnienė ir patikino, kad tokia Kauno rajono savivaldybės dovana džiaugiasi visa bendruomenė.

Čekiškės seniūnas Česlovas Zavedskas ir Prano Dovydaičio gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas dėkojo savivaldybės vadovams už atokiam miesteliui rodomą dėmesį ir įteikė svečiams stiklinius gerumo angelus.

Į atidarymo iškilmes su dovanomis atvyko kaimyninių bendruomenių atstovai, svečiai iš Raseinių savivaldybės. Scenoje pasirodė dainininkė Andžela Mickutė ir pianistas Kęstutis Paulaitis, televizijos projekto "X faktorius" dalyvė, Prano Dovydaičio gimnazijos auklėtinė Samanta.

Salės vestibiulyje buvo galima apžiūrėti kraštietės menininkės Valdos Verikaitės stiklo dirbinių parodą "Trapumas". Ši Lietuvos dailininkų sąjungos narė aktyviai dalyvauja tarptautiniuose simpoziumuose, bienalėse ir parodose.

Praėjusio šimtmečio 7–ajame dešimtmetyje kultūrinio gyvenimo pagyvėjimas Čekiškėje buvo susijęs su mokytojo A.Liškausko vardu: susikūrė dūdų orkestras, kaimo kapela, akordeonininkų ir skudutininkų ansambliai. Didelis R. ir R.Saltonų indėlis į miestelio kultūrinį gyvenimą.

Miestelio saviveiklininkai buvo ir šiandien yra žinomi ne tik rajone, bet ir visoje šalyje, nes dalyvauja respublikinėse dainų šventėse ir festivaliuose.

Čekiškėje veikia mėgėjų teatras "Pelėda", liaudiškų šokių kolektyvas "Volungė", vaikų šokių kolektyvas "Volungėlė".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS