Dėl „Kaunas Pride“ eitynių miesto centre bus ribojamas automobilių eismas | kl.lt

DĖL „KAUNAS PRIDE“ EITYNIŲ MIESTO CENTRE BUS RIBOJAMAS AUTOMOBILIŲ EISMAS

  • 6

Šeštadienį Kaune, Laisvės al., vyks sankcionuotas renginys – LGBTQ+ eitynės. Dėl to Kauno miesto centrinėje dalyje bus apribotas eismas, galimos asmenų ir jų turimų daiktų patikros, siekiant įsitikinti, ar su savimi nėra gabenami draudžiami daiktai į renginio vietą.

Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė šeštadienio rytą portalui kauno.diena.lt teigė, kad apie 8 valandą eismas centrinėje miesto dalyje dar nebuvo ribojamas, tačiau tai bus padaryta vėliau.

„Bus ribojamas patekimas į centrinę miesto dalį, t.y., aplink Laisvės alėją. Iki renginio tikrai bus pradėtas riboti eismas, nes, tikėtina, kad bus daug pėsčiųjų, ateinančių gyventojų, todėl transporto priemonės nebus įleidžiamos“, – 8 valandą ryto sakė O. Vaitkevičienė.

Policijos atstovė neįvardijo, kuriose konkrečiai gatvėse bus ribojamas automobilių eismas. „Kol kas tikrai negaliu įvardinti, artėjant renginiui tikrai gyventojai tai pastebės. Mes iš anksto įspėjome, kad transporto eismas centrinėje miesto dalyje bus apsunkintas, todėl prašome gyventojų, kuriems nebūtina vykti į centrinę miesto dalį, kad jie rinktųsi aplinkinį maršrutą“, – sakė Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja.

Penktadienio vakarą Laisvės alėjoje pradėti statyti atitvarai, skirti eisenos dalyvių ir atvykusiųjų pasižiūrėti atskyrimui. Policijos atstovė teigė, kad atitvarai pastatyti sėkmingai. 

„Kol kas, mano turimais duomenimis,  išgriauta tikrai nebuvo, sėkmingai buvo sustatyta, kaip ir planuota“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Pasiteiravus, ar šią naktį policija fiksavo neramumų ar provokacijų, susijusių su eitynėmis, policijos atstovė teigė, kad Kauno mieste nebuvo viešosios tvarkos pažeidimų, susijusių su eitynėmis. 

Policija dėl smurto kurstymo viešojoje erdvėje ir raginimų pažeisti viešąją tvarką prieš šeštadienį planuojamas „Kaunas Pride“ eitynes įspėjo 15 asmenų.

„Mano turimais duomenimis, iki vakar dienos 15 asmenų buvo prevenciškai įspėti dėl tam tikrų pasisakymų, kuriais jie ragino nesilaikyti viešosios tvarkos, vykdyti vienokius ar kitokius smurtinius veiksmus“, –  LRT radijui šeštadienio rytą sakė O. Vaitkevičienė.

Primename, kad šiandien 12 val. prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios pradės rinktis eitynių „Kaunas Pride“ dalyviai. Ši eisena, kuria bandoma atkreipti visuomenės dėmesį į LGBT bendruomenės situaciją, 13 val. pajudės Laisvės al. ir galiausiai vėl grįš į Nepriklausomybės a.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Normalūs žmonės neitų ir

nežiūrėtų šių iškrypėlių išsidirbinėjimų. Jei eina, tai jie susitapatina su išsidirbinėjančiais. Nejau taip reikia pakvėpuot tuo pasmirdusiu oru? Jei taip, tai pirmyn į kaimą prie mėšlo krūvos ir uostykit iki soties. Nepalaikau nei išsidirbinėtojų, nei vėpsotojų.

Kaunetis

Teisingai visus iskripelius givulius reikia laikiti aptvaruosia sulau visiem Kauneciams SUSIVIENITI IR NEITI ZIURIETI TU ISKRIPELIU GEJU FUI SLIKTINES!!!!!!!!

Ignoruokit

Neikit, nestebėkit, nevažiuokit lai jie vieni ten pasivaikšto. Ignoravimas geriausia ką galim jiem suteikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS