Dėl kilnaus tikslo Kauno Kristaus Priskėlimo bazilika nušvis nekasdieniškomis spalvomis | kl.lt

DĖL KILNAUS TIKSLO KAUNO KRISTAUS PRISKĖLIMO BAZILIKA NUŠVIS NEKASDIENIŠKOMIS SPALVOMIS

  • 12

Vasario 28-ąją, sekmadienį, 18 val. Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika nušvis nekasdieniškomis spalvomis.

Minint Retų ligų dieną Lietuva prisijungs prie tarptautinės akcijos – visą pasaulį apjuosiančios šviesų grandinės. Ši pastatų apšvietimo iniciatyva įkūnija visuomenės palaikymą retomis ligomis sergančių žmonių bendruomenei ir pagrindinę kampanijos žinutę: „Mūsų daug. Mes stiprūs. Mes didžiuojamės“.

Retų ligų diena minima kasmet paskutinę vasario dieną. Praėjusiais metais šia proga buvo apšviesta daugiau nei 60 iškiliausių pastatų ir monumentų keturiolikoje pasaulio šalių. Tarp jų – Koliziejus Romoje, „Empire State Building“ dangoraižis Niujorke, kiti žymūs pastatai, tiltai ir stadionai Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje.

Šiemet, kai dėl pandemijos nevyksta įprasti renginiai, tokiu būdu išreiškiamas solidarumas su atskirtį patiriančiais pacientais įgyja dar didesnę prasmę. Pirmąkart Retų ligų dienos proga bus apšviesta Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika – didžiausia bažnyčia Baltijos šalyse, mūsų tautos vienybės ir vilties simbolis.

Retų ligų dienos spalvos simbolizuoja retų ligų bendruomenės įvairovę visame pasaulyje. Daugiau nei 300 milijonų žmonių gyvena sirgdami viena iš daugiau nei 6000 skirtingų retų ligų. Septyniasdešimt du procentai retų ligų yra genetinės, ir didelė dalis negalavimų prasideda dar vaikystėje. Daugelis retų ligų pažeidžia ne vieną organizmo sistemą, todėl su jomis savo praktikoje susiduria įvairių sričių specialistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ketvirta mintis

Jei rinkimai kažką keistų politikoje- juos paprasčiausiai uždraustų, kaip ir kvėpuot uždraudė.

>pirmai minčiai,

kad Pe agrastai vėl sužydės visom spalvom.- abejoju. O, apie VIEŠPATĮ , ne sapaliok, idiote, ne tavo nosei, apšnerkštai...Lysk, šunie į rudą skylę. Ten tavo vieta parazite...

ALGIS

Ant stogo sukelkit dar ir fejerverkus , tai bus kaip Vilniaus katedrai -- pradės skylinėti sienos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS