Draugystės parke – paminklas Indijos tautinio išsivadavimo lyderiui | kl.lt

DRAUGYSTĖS PARKE – PAMINKLAS INDIJOS TAUTINIO IŠSIVADAVIMO LYDERIUI

  • 27

Draugystės parke iškilo paminklas Indijos tautinio išsivadavimo lyderiui, nesmurtinio pasipriešinimo taktikos pradininkui Mahatma Gandžiui, praneša Kauno miesto savivaldybė.

2019 m. rugpjūčio mėn. Kaune lankėsi Indijos viceprezidentas Venkaiah Naidu. Jis užsiminė, kad įamžinti ryšius tarp mūsų šalių būtų galima Kaune pastatant Indijos nacionalinio herojaus M. Gandžio biustą. Tuo metu kaip tik artėjo Baltijos kelio 30-metis, o M. Gandis ir įkūnija nesmurtinio, taikaus pilietinio pasipriešinimo idėjas.

Biustą dovanojo ir techninio projekto parengimą finansavo Indijos konsulatas. Deja, bet planuotą oficialią šio paminklo atidengimo ceremoniją dėl pasaulinės pandemijos teko atidėti neribotam laikui.

Kadangi Kaune nėra tiesiogiai su Indija ar su M. Gandžiu susijusių vietų, po konsultacijų su Lietuvos dailininkų sąjunga, biustui vieta pasirinkta Draugystės parke. Kaip simbolizuoja pavadinimas, parkas asocijuojasi su draugyste ir tarptautiniu bendradarbiavimu.

Ateityje čia galbūt atsiras ir daugiau atminimo ženklų ar meno objektų, susijusių su miesto partneriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA buvo ĮMINTA PER 450 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIŲ! JUOSE RASTA INFORMACIJA IŠ SENIAUSIOS PRAEITIES, LEIDO ATRASTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIE LEIDO PAŽINTI : kas? kada? ir kodėl? Žemėje VYKO? KAS, kada, ir kodėl VYKSTA MŪSŲ LAIKAIS?! KAS ir KADA ŽEMĖJE VYKS laike 96 000 metų! Mat ŽEMĖJE VISKAS KARTOJASI PERIODIŠKAI kas 96 000 metų! GARBĖ SENIAUSIAI ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBAI!!!!!!

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

ANTANAS POŠKA: Indams draugams padedant , studentas Antanas POŠKA priėjo prie tirštai žmonių apgulto Gandžio ir trumpai su juo pasikalbėjo. - Žinau Lietuvą! Joje gyvena mums giminingi arijai. JŲ KALBA SENESNĖ UŽ SANSKRITĄ! Lietuviai iš labai senų laikų turi daug pasakų, dainų. PERDUOKIT LIETUVAI MANO LINKĖJIMUS! Antrą kartą Poška su Gandžiu susitiko po penkerių metų! Gandžio TEIGINYS, kad LIETUVIŲ KALBA SENESNĖ UŽ SANSKRITĄ leido man pažinti - KAD LIETUVIŲ KALBAI JAU PER 90 000 metų!!!!! AMŽINA GARBĖ GANDŽIUI IR POŠKAI!

įsivaizduokim

...kad čia paminklas Radžiui (senatvės sulaukus), nes jo protėviai juk iš Indijos kilę...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS