Finansinės paramos sulauks ir sodininkų bendrijos | kl.lt

FINANSINĖS PARAMOS SULAUKS IR SODININKŲ BENDRIJOS

  • 9

Skatinti bendrijas tinkamai prižiūrėti mėgėjiškus sodus ir jų kraštovaizdį, saugoti gamtą bei tvarkyti, prižiūrėti, atnaujinti ir statyti bendrojo naudojimo objektus. Tai numatyta ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybės tarybos patvirtintoje Specialioje sodininkų bendrijų rėmimo programoje, kokios iki šiol savivaldybė neturėjo.

Kauno rajono savivaldybėje esančios sodininkų bendrijos galės pretenduoti į finansinę paramą bendrijos kelių, gatvių, elektros tinklų, vandens tiekimo, nuotekų šalinimo ir valymo bei kitų objektų kadastriniams matavimams, inventorizacijai, teisinei registracijai reikalingos techninės dokumentacijos rengimui. Taip pat sodininkai galės prašyti lėšų bendrojo naudojimo objektų priežiūrai ir atnaujinimui, naujų objektų statybai reikalingos techninės dokumentacijos rengimo išlaidoms iš dalies kompensuoti ar šių objektų statybos darbų bei paslaugų išlaidoms iš dalies kompensuoti.

„Norime padėti plėtoti ir puoselėti mėgėjišką sodininkystę bei jos tradicijas pakaunėje“, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybės atstovai pabrėžia, kad skiriamos kompensacijos dydis vienai bendrijai per finansinius metus negalės viršyti 3 tūkst. eurų. Parama pagal šią programą tai pačiai bendrijai galės būti skiriama vieną kartą per 3 metus.

Gautus sodininkų prašymus savivaldybėje vertins komisija, ją sudarys du tarybos nariai ir penki administracijos darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nijolė iš bendrijos

Tą ką siūlo Kauno r. Savivaldybė grynas pinigų švaistymas.Naudingiau būtų jeigu Savivaldybė tuos pinigus panaudotų Bendrijų gatvių perėmimui į savo balansą. LR Vyriausybė Savivaldybes yra įpareigojusi atlikti Bendrijose kelių kadastrinius matavimus ir perimti į savo balansą, bet Savivaldybės neskuba, nors vyriausybė taip pat žada Savivaldybėm dalį išlaidų kompensuoti. Taip, kad manau čia eilinis Savivaldybės masalas Bendrijoms užkibti ant šio kabliuko ir atlikti darbą už Savivaldybę. Todėl prašant finansinės paramos gerai pamąstykit kuris variantas būtų naudingas Bendrijai, kad vėliau nereiktų gailėtis.

Nijolė

iš bendrijos

slyvinis

bus ką suvogti...dings be pėdsakų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS