Galvos skausmas – sukauptos atostogos | kl.lt

GALVOS SKAUSMAS – SUKAUPTOS ATOSTOGOS

Daug metų neatostogavę, itin gausų atostogų dienų kraitį sukaupę lietuviai jau turėtų sukti galvas, kaip jį sumažinti. Jų galvos skausmas nei darbdaviams, nei aplinkiniams didelių problemų sukelti neturėtų.

Daug metų neatostogavę, itin gausų atostogų dienų kraitį sukaupę lietuviai jau turėtų sukti galvas, kaip jį sumažinti. Jų galvos skausmas nei darbdaviams, nei aplinkiniams didelių problemų sukelti neturėtų.

"Kai pradėjau dirbti savivaldybėje, trūko patirties, buvo didelis darbo krūvis, todėl ir prisikaupė 90 atostoginių dienų, kurios ir velkasi iš paskos ne vienus metus", – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Visą rugsėjį atostogausiantis tarnautojas didesnio atostogų kraičio krauti nėra linkęs, nes, pasikeitus Darbo kodeksui, išėjimo iš darbo arba atleidimo atveju kompensacija mokama tik už trejų metų atostogas. Už didesnes atostogų santaupas kompensacijos gali tikėtis tik tie, kurie jas sukaupė iki praėjusių metų gruodžio. Išimtis galios tik porą metrų, todėl spėjama, kad taupantieji puls eikvoti sankaupas per šiuos ir ateinančius dvejus metus.

Svarbiausių institucijų atstovai nuramino, kad dėl to kasdienis gyvenimas nesutriks.

"Gydytojai per savo atostogas važiuoja į stažuotes, kongresus, konferencijas, todėl retas jų turi sukaupęs atostogų atsargų, – ramino Kauno klinikų atstovas Edmundas Varpiotas. – Gydytojas supranta, kad darbą reikia derinti su poilsiu. Reikia ne tik dirbti, bet ir ilsėtis".

Dėl atostogų išnaudojimo nesutriks ir teisėsaugos veikla. Pareigūnų atostogų sankaupos visiškai mažos, nes jų atostogos nėra vien tik jų asmeninis reikalas.

"Policijos pareigūnai turi išnaudoti atostogas kiekvienais metais. Jei to nepadaro, atostogas privalo išnaudoti per pirmąjį kitų metų ketvirtį", – aiškino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius.

Kitokia padėtis Kauno miesto savivaldybėje, tačiau jos vadovai nepanikuoja – didesnį nei šimtą atostogų dienų skaičių turi tik šeši darbuotojai.

Kur kas daugiau atostogų neišnaudojusių kauniečių dirba švietimo įstaigose, tačiau kai kurios iš jų ėmėsi atostogų santaupų mažinimo priemonių.

"Įpareigojome vadovus organizuoti padalinių darbą taip, kad darbuotojų, kurie yra sukaupę daugiau negu 50 kalendorinių dienų, atostogų likučiai per šiuos metus sumažėtų iki 40 proc.", – atsakė KTU Žmogiškųjų išteklių departamento vadovė Kristina Jakubaitytė-Revutienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

Būtent, pritariu pirmam komentarui

Tomas..

Kvailas straipsnis, pacituotumėt bent DK straipsnio pakeitimus ar dar ką, o dabar kažkokia paliavą parašėte.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS