Garliaviškius šiurpina įtartinos moterys: beldžiasi į duris, vaikų klausinėja, ar namie yra tėvai | kl.lt

GARLIAVIŠKIUS ŠIURPINA ĮTARTINOS MOTERYS: BELDŽIASI Į DURIS, VAIKŲ KLAUSINĖJA, AR NAMIE YRA TĖVAI

  • 43

Garliavos gyventojai pasakoja pastebėję įtartinas moteris. Kaip teigiama, jos beldžiasi į duris, prisistato esančios ukrainietėmis ir prašo paaukoti pinigų. Pareigūnai įspėjo – rinkti labdarą tokiu būdu yra draudžiama. 

„Garliavoje vaikščioja dvi įtartinos merginos. Viena tamsaus gymio, kita – šviesesnė, beldžiasi į butus. Apsimeta, kad iš Ukrainos, rusiškai kalba ir sako, kad renka labdarą. Jei pamatysite, praneškite policijai. Aš pranešiau!“ – socialiniame tinkle rašė moteris, pasidalydama ir užfiksuotu vaizdu, kuriame matyti į buto duris skambinanti jauno amžiaus mergina.

Kad toks atvejis – ne vienintelis, liudija ir gyventojų komentarai. „Pas mus irgi vaikšto Lozoraičio gatvėje moteris su mergaite – beldžia į duris, klausinėja vaikų, ar tėvai namie ir kada grįš“, – po įrašu rašė Gabrielė. „Ką tik K. Aglinsko gatvėje sutiktos. Negelbsti ir užrašai, kad piktas šuo. Eina ir tikrina vartelius“, – pasakojo Lukas. „Taip, lenda į kiemą, bando atidaryti vartus. Jei be užrakto, įeina dvi moterys, kurių išvaizda panaši į romų tautybės. Šviesi – kiek jaunesnė, abi su kuprinėmis!“ – aiškino Jolanta.

Taip pat teigiama, kad jos buvo pastebėtos Tulpių, Beržų, Gedimino gatvėse. Pasak kai kurių garliaviškių, moteris su mergaite kalba rusų kalba, o mergaitė įžūliai vis bando patekti į žmonių namų vidų.

„Ačiū, kad įspėjote, tik nesuprantu, kodėl policija jų neišvaiko?“ – socialiniame tinkle stebėjosi Sandra. „Kol nebus pareiškimo, kad kažkas dingo, tai tik paklaus, ko vaikšto, ir tiek žinių“, – įsitikinusi Gabrielė.

„O tai kur čia – nusikaltimas?“ – stebėjosi Nerijus. „Na, taip, – nėra nusikaltimo, bet, atsiprašau, jei landžioja kas, kur nori į privačią valdą, jums tai normalu?“ – piktonosi Jolanta. „Ir ka sakysite pranešę policijai? Prašyti pinigų, ar valgyti, juk neuždrausta“, – sakė Šarūnas.

Buvo pas mane, bet nenori pinigų, o valgyti kažko. Rodė pasą. Na, netikiu, kad aferistė.

„Buvo pas mane, bet nenori pinigų, o valgyti kažko. Rodė pasą. Na, netikiu, kad aferistė“, – įsitikinusi Dana. „Mūsų name buvo trys. Viena beldėsi į kiekvienas duris, kitos stovėjo lauke. Šviesi kalbėjo ukrainietiškai – prašė gyvenamo ploto ir darbo“, – rašė Regina.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams pirmadienį sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budintis darbuotojas, balandžio 30 d. pareigūnai apie šį įvykį sulaukė dviejų pranešimų.

Pirmajame iš jų informuota, kad po namus Garliavoje, Vytauto gatvėje, po butus vaikšto moteris su mergaite ir klausinėja, kada grįš tėvai. Antrajame pranešime teigta, kad moteris su mergaite, vaikščiodamos po butus, sako, jog renka labdarą. Tačiau į iškvietimų vietas nuvykę pareigūnai įtartinų asmenų nepastebėjo. 

Pašnekovas akcentavo, jei gyventojai pastebės įtartinus asmenis, nedelsiant skambintų 112. Esant galimybei, prašoma juos nufotografuoti. Atvykęs ekipažas tikrins informaciją pagal pateiktus apibūdinimus.

Pasak Kauno apskrities VPK atstovo, pranešimų apie ukrainiečių renkamą labdarą karui būta, tačiau ne vaikštant po butus, o prie parduotuvių. Kaip paaiškėjo patikrinus, čia ji renkama legaliai – turint savivaldybės leidimus.

„Prie parduotuvių rinkti labdarą galima, bet vaikštant po butus – tikrai ne, todėl žmonės ir skambina“, – aiškino pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Paukstukas

Cigonai praso ne vienos ukrainietes nemaciau o kur sedi prie parduotuviu baznycios duodu eura benn tas turi rozanciu vistiek an vuno reikia jiem

Tiesa

O kas tikrai zino kad jos ne ukrainietes,choholai tai ir yra cigonai.Jei nebutu cigonai,sedetu ir gintų savo namus,bet dabar lekia ten kur gauna dyka islaikyma.

kaunietis

cigones, jokios ne ukrainietes, stumia - maciau jas prie girstupio nuosavu namu gatvej, taip lenda i kiemus naglai- pamatysist- prasides vagystes is nesaugomu namu, neuzrakintom durim ir pan. cigonai siaust pradejo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS