Garliavos apylinkes užkariavo stimpankas | kl.lt

GARLIAVOS APYLINKES UŽKARIAVO STIMPANKAS

  • 0

Liepos 30 d. į Kauno tvirtovės III fortą sugužės didžiulė ir linksmai nusiteikusi, naujų patirčių ir reginių ištroškusi publika. VšĮ „Kaunas 2022“ kuruojamas „Šiuolaikinių seniūnijų“ projektas – Garliavos apylinkių tarptautinis stimpanko festivalis – žada itin platų veiklų asortimentą.

Daugialypėmis veiklomis į programą „Kaunas 2022“ įsitraukusi Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka (KRSVB) ruošia festivalio publikai staigmeną, liudijančią, koks kūrybiškas gali būti bendruomenės ir kultūros įstaigos bendradarbiavimas.

Eksponatus galima matuotis

Artėjant festivaliui, rekomenduojame aplankyti bibliotekoje (Garliava, Vytauto g. 21, II a.) veikiančią stimpanko stiliaus skrybėlių parodą. Ingos Umbrasienės, Rimos Vasiliauskienės, Editos Butkuvienės ir Rasos Jasiulienės kurtus išradingumu stebinančius eksponatus galima ne tik pačiupinėti, pasimatuoti, bet ir su jais nusifotografuoti, o nuotraukomis pasidalyti socialiniuose tinkluose ir taip sustiprinti originalaus kultūrinio projekto sklaidą ir žinomumą visuomenei.

Retrofuturistinis laisvalaikis, antrinio dizaino kryptis, skulptūros žanras, mokslinės fantastikos porūšis ar tiesiog gyvenimo būdas.

Taip pat verta išbandyti Garliavos apylinkių stimpankinį maršrutą-žaidimą, vedantį per intriguojančias Kauno rajono vietas. Bus galima aplankyti stimpanko stiliaus skulptūras, sukurtas vietos bendruomenių su menininkais Gintautu Velykiu, Eugenijumi Šuldiakovu ir kt. Aplankę visas žaidimo vietas ir užsiregistravę, turėsite galimybę burtų keliu laimėti vieną iš trijų puikių prizų – programos „Kaunas 2022“ simbolika papuoštų suvenyrų rinkinį. Prizai bus įteikiami liepos 30 d. Kauno tvirtovės III forte.

Muzika – į temą

Garliavos apylinkių tarptautinio stimpanko festivalio publika Kauno bus kviečiama susipažinti su stimpanko judėjimu, pamatyti jo menines interpretacijas, susikurti savo stimpanko stiliaus papuošalą, nusifotografuoti senoviniu fotoaparatu. Gurmanams bus siūloma paragauti patiekalų, pagamintų pagal senovinius receptus. Muzikos mylėtojų ausis pamalonins užsienio grupės, grojančios stimpanko stiliaus muziką: „Steam Engine“ (Suomija) ir „Victor and the Bully“ (Didžioji Britanija).

KRSVB festivalio metu pristatys bendruomeninę šokio iniciatyvą „GarliaKvietį šok!“, sukurtą bendradarbiaujant su programa „Kaunas 2022“. Šokio metu skamba austrų muzikanto, kompozitoriaus, prodiuserio, didžėjaus, dainininko Parovo Stelaro kūrinys „Mambo Rap“, choreografė – diplomuota sportinių šokių ir aerobikos trenerė Rolanda Maniuškaitė. Stimpanko stiliaus žavesiu alsuojančių šokio kostiumų autorės – bibliotekos dailininkė Dainora Minkevičiūtė, Rima Vasiliauskienė, Edita Butkuvienė, Inga Umbrasienė, Vita Vileikienė ir Jelena Žalpienė. Beje, tai ne pirmasis šokio projektas, kuriame dalyvauja KRSVB kolektyvas. Pernai profesionalus šokėjas Carlo Bibiano (Meksika) drauge su bibliotekininkų ir vietos gyventojų bendruomene sukūrė šokį, atspindintį Garliavos identitetą.

Užsiėmimai – visai šeimai

Kauno tvirtovės III forte KRSVB taip pat kvies išmėginti įvairias edukacijas, tinkamas visai šeimai: „Akimirkos tapyba“, „Draugystės apyrankių pynimas“, „Pasigamink knygiuką“, „Galvosūkių pasaulyje“, „Būkime keliautojais ir atradėjais“, „Robotukai „Bitutės“ ieško lobio“.

Įspūdingą šventę užbaigs komandos „Viduramžiai LT“ ugnies misterija „Inferno“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS