Garliavos meno mokykloje ruošiamasi naujovėms | kl.lt

GARLIAVOS MENO MOKYKLOJE RUOŠIAMASI NAUJOVĖMS

  • 2

Išleidusi absolventus, Garliavos meno mokykla ruošiasi nuo rudens rengti pamokas ir suaugusiesiems. Kaip ir moksleiviai, jie turės galimybę pasirinkti, ko mokytis: muzikos ar dailės.

Mokyklos baigimo pažymėjimai šiemet iškilmingai įteikti 46 absolventams. Geriausieji apdovanoti vienkartinėmis Aurelijos Makūnienės paramos ir labdaros fondo stipendijomis po 100 eurų. Už konkursinius pasiekimus ir aktyvią koncertinę veiklą premijos įteiktos Evelinai Bublytei ir Ryčiui Balandžiui.

Garliavos meno mokykloje ir filialuose šiais mokslo metais meninius gebėjimus lavino 730 vaikų ir jaunuolių (500 – Garliavoje, 230 – filialuose). Mokykloje rengiamus muzikos ir dailės užsiėmimus lanko vaikai iš 51 Kauno rajono vietovės.

Prieš pusantrų metų mokyklos erdvės smarkiai išsiplėtė – jaunųjų talentų ugdymo įstaiga įsikūrė naujame pastate Vytauto g. 54. Mokykla didžiuojasi puikia koncertų sale, kurioje kuriamos klasikinės muzikos koncertinės tradicijos, kviečiami profesionalūs atlikėjai. Geros ugdymosi sąlygos sukurtos ir mokyklos filialuose Raudondvaryje, Vilkijoje ir Babtuose.

Solistai ir ansambliai aktyviai koncertuoja mokykloje, mieste, rajone, šalyje ir užsienyje. Mokyklos moksleiviai šiemet pelnė laureatų vardus ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, kitose šalyse vykusiuose konkursuose.

Gabiausieji mokyklos absolventai tęsia muzikos ir dailės studijas Lietuvos ir užsienio šalių aukštosiose mokyklose. Meno mokykla rengia respublikinius festivalius ir konkursus "Vivo", "Nuo renesanso iki džiazo" , "Štrichas", "Dainuoju Lietuvai", "Gradus ad Parnassum".

Pamokos Garliavos meno mokykloje baigėsi ne visiems. Kai kurie moksleiviai ruošiasi šeštajam tarptautiniam jaunųjų atlikėjų konkursui "Gradus ad Parnassum". Konkurse, kuris šiemet vyks birželio 10–12 d., dalyvaus 216 jaunųjų pianistų, pūtikų, stygininkų, akordeonistų, tautinių instrumentų atstovų nuo 6 iki 18 metų amžiaus iš aštuonių šalių: Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Moldovos, Azerbaidžano ir Lietuvos.

Nuo rugsėjo Garliavos meno mokykla ruošiasi naujovei – teikti pamokas suaugusiesiems. "Viename artimiausių Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdžių turėtų būti patvirtintas mokestis asmenims, pageidaujantiems lankyti suaugusiųjų meninio švietimo programos užsiėmimus mūsų mokykloje. Kai mokestis bus patvirtintas, pradėsime teikti paslaugas. Suaugusieji galės pasirinkti, kuriuos – dailės ar muzikos – užsiėmimus lankyti. Dailės pamokos bus grupinės, muzikos – individualios", – sakė Garliavos meno mokyklos direktorė Regina Guobė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Luka

Jau du metus laukiu suagusių dailės, kad tik šį kartą patvirtintų.

KAUNO DIENAI

Koks čia šmeižikiškas tekstas eina po KD straipsniais??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS