Gedimino pilies bokšto vėliava atkeliaus į Garliavą | kl.lt

GEDIMINO PILIES BOKŠTO VĖLIAVA ATKELIAUS Į GARLIAVĄ

  • 2

Lietuvos valstybinė vėliava, kuri pernai plevėsavo sostinės Gedimino pilies bokšte, bus patikėta saugoti Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijai.

Į teisę saugoti šį valstybės simbolį pretendavo net 36 šalies mokyklos. Sprendimą perduoti 2020 m. vėliavą Garliavos Juozo Lukšos gimnazijai komisija priėmė atsižvelgdama į kryptingą veiklą, pateisinančią garbingą vardą, suteiktą gimnazijai, Lietuvos rezistencijos atminimo puoselėjimą, taip pat už aktyvią veiklą, sutelkiančią ne tik gimnazijos ir Garliavos bendruomenę, bet ir įtraukiančią kitas rajono ir Lietuvos mokyklas.

"Visos mokyklos, teikusios paraiškas, labai stiprios ir pasižymi sutelkta aktyvia bendruomene, pilietinėmis vertybėmis ir tradicijų puoselėjimu. Džiaugiamės šiemet gavę ypač daug paraiškų, ir ne tik iš bendrojo, bet ir profesinio ugdymo mokyklų. Komisijai teko sunkus darbas išrinkti geriausią mokyklą iš geriausių, nes vėliava yra tik viena", – sakė komisijos pirmininkė, Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Rūta Apeikytė. Komisiją sudarė Krašto apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų ir Lietuvos nacionalinio muziejaus atstovai.

Tradicija perduoti saugoti senąją Gedimino pilies bokšto vėliavą vienai iš Lietuvos mokyklų gyvuoja nuo 2005 m. Iki tol vėliava būdavo perduodama saugoti Lietuvos nacionaliniam muziejui. Iniciatyva perduoti mokyklai saugoti Gedimino pilies bokšto Lietuvos trispalvę kilo siekiant pagerbti ir paskatinti mokyklas, aktyviai dalyvaujančias ugdant vaikų ir jaunimo pilietiškumą, visuomeninį ir pilietinį aktyvumą, skatinant šalies istorijos, kultūros ir Lietuvos kariuomenės pažinimą. 2017 m. Krašto apsaugos ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos nacionalinis muziejus parengė bendrus nuostatus, pagal kuriuos visos mokyklos, atitinkančios nuostatų kriterijus, turi galimybę dalyvauti atrankoje Gedimino pilies bokšto Lietuvos valstybinei vėliavai gauti.

Kada tiksliai į Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją atkeliaus minint Vėliavos dieną, sausio 1-ąją, iškilmingai nuleista senoji Gedimino pilies bokšto vėliava, dar neaišku. Pasibaigus karantinui, vėliavą Krašto apsaugos ministerija gimnazijos bendruomenei įteiks artimiausios valstybinės šventės metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Geriau visą kalną perkeltumėt į Kauno santaką , matot kaip jis vargsta Vilniuje ..

konservatliberastiniai KGBesnikai su savo bendrapartieciais

smetoniniais policajais saugumieciais Polit kaliniais tremtiniais --sugriove Lietuva , yvygde tautos genocida ,sunaikine valstybe ,nepriklausomybe ir valstybinguma ...zaidzia tautos likuciu patrijotiniais jausmais dalindami veliavas ......TFIU ..... ant mankurtu ,koloborantu ,ir subinlaiziu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS