Geriausias atlygis – žinoti, kad kažkam padėjai (Metų kaunietės rinkimai) | kl.lt

GERIAUSIAS ATLYGIS – ŽINOTI, KAD KAŽKAM PADĖJAI (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 6

Šiandien išsamiau pristatysime pirmąsias dvi kandidates į Metų kaunietės titulą. Savanorystė ir pagalba kitiems tapo svarbia šių merginų gyvenimo dalimi, praturtinusia jas labiau nei bet koks materialinis atlygis.

12. LAURA LIUBINAITĖ – socialinės iniciatyvos "Stiprūs kartu" savanorė, Lietuvos skautijai ir prasmingam vaikų, jaunimo užimtumui, patriotizmui skatinti atidavusi didelę dalį laiko ir jėgų.

"Lietuvos skautija džiaugiasi ir didžiuojasi tokiais organizacijos nariais kaip Laura, kurie dirba kitų gerovei, ugdo jaunąją kartą ir yra atsidavę Lietuvai", – savo atstovę apibūdino skautai.

Savanorystė yra neatsiejama kiekvieno Lietuvos skautijos nario vertybė, tad natūralu, kad jau pirmojo karantino metu Laura prisidėjo prie socialinės iniciatyvos "Stiprūs kartu". Mergina savanoriavo pagrindinėje būstinėje, padėdama koordinuoti savanorius skambučių centre, pati vykdavo pas pagalbos paprašiusius žmones, veždama maisto ar vaistų.

Už šią savanorystę L.Liubinaitė buvo įvertinta ir apdovanota tuomečio sveikatos ministro Aurelijaus Verygos "Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai". Savanoriavimui L.Liubinaitė galėjo skirti labai daug laiko, nes per karantiną buvo nutrūkusi jos darbinė veikla.

Lietuvos skautija džiaugiasi ir didžiuojasi tokiais organizacijos nariais kaip Laura, kurie dirba kitų gerovei.

"Per karantiną buvo sustoję beveik visi mano darbai. Nesinorėjo sėdėti be veiklos. Su skautais pradėjome kalbėtis, ko naudingo ir prasmingo galėtume imtis. Didžiulė dovana prisidėti prie šios iniciatyvos. Tai buvo fantastiškų patirčių laikas moraline prasme dėl sulaukto nuoširdaus atgalinio ryšio iš pagalbos prašančių žmonių ir savanorių. Esu labai dėkinga likimui, kad taip susiklostė aplinkybės, jog galėjau šiai iniciatyvai skirti laiko", – brangina bendrystės jausmą mergina.

Skautija ją sudomino dar paauglystėje. "Be skautų dabar nebūčiau tokia, kokia esu, kalbant tiek apie mano kaip asmenybės formavimąsi, tiek apie darbo įgūdžius ir sugebėjimus. Kiekviena šeima savo vaikus turėtų paskatinti dalyvauti skautų veikloje. Vaikas išmoksta savarankiškumo, susiformuoja socialinio bendravimo įgūdžiai, gilios ir labai gražios vertybės, tokios kaip pagalba artimam, patriotiškumas", – apibendrino kaunietė.

Be visų kitų atsakomybių Lietuvos skautijoje ugdant jaunąją kartą, organizuojant prasmingą vaikų laisvalaikį, L.Liubinaitė, būdama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybų nare, prisidėjo svarstant ir priimant Lietuvos jaunimui svarbius sprendimus. Dvejus metus iš eilės buvo pakviesta į Kauno miesto jaunimo organizacijų projektų vertinimo komisiją kaip skautų atstovė.

17. SAMANTA ATMANAVIČIŪTĖ – daugkartinė kraujo donorė, policijos ir vaikų globos namų savanorė. 2020 m. Samantai įteiktas Gerumo kristalas už savanorystę, kuriant auginantį santykį su vaikais, netekusiais tėvų globos.

Nebuvo jokio dramatiško įvykio, kuris būtų paskatinęs tapti kraujo donore. "Tiesiog esu žmogus, kuris labai mėgsta padėti kitiems", – sakė S.Atmanavičiūtė, kraujo davusi jau 21 kartą ir jo duodanti kas tris mėnesius.

Ji nebando iš karto nuversti kalnų. Savo pavyzdžiu parodo, kad gerumą skleisti galima įvairiose gyvenimiškose situacijose. Pavyzdžiui, spontaniškai apmokant sunkiai besiverčiančio visai nepažįstamo senjoro sąskaitą parduotuvėje.

Gyvybes gelbstinti kraujo donorystė patiems donorams nieko nekainuoja, nebent tik laiką vykstant iki Kraujo centro. Kalbant apie  savanorystę policijoje – jau kiek kitaip.

"Pavyzdžiui, šiandien miškuose nuo ankstaus ryto ieškojome žmogaus. Tenka patruliuoti su policijos pareigūnais. Per karantiną stovime kelių postuose, teiraujamės, kur žmonės vyksta", – pasakojo mergina. Iki karantino ji su kitais savanoriais padėdavo pareigūnams užtikrinti saugumą per įvairias šventes. "Dalyvavau kaip savanorė ir per popiežiaus vizitą Kaune – įsimintinas įvykis iš tarnybos", – pridūrė pašnekovė, studijuojanti teisę ir ikiteisminį tyrimą bei norinti tapti pareigūne, tad stengiasi jau dabar būti kuo arčiau svajonės, realiai pamatyti ir pajusti, koks yra pareigūnų darbas.

Be viso to, S.Atmanavičiūtė tapo oficialia vaikų globos namų savanore. Tam pastūmėjo dalyvavimas projektuose, kurių metu pernai daug laiko praleido su tėvų neturinčiais vaikais. "Iki šiol bendraujame su abiem man priskirtomis mergaitėmis", – sakė studentė.

Tiesiog esu žmogus, kuris labai mėgsta padėti kitiems.

Savanorystė, kaip pati įvardijo, jai išugdė dar didesnį atsakomybės jausmą. "Pirmąkart mergaites pasiimant buvo baimės, nerimo, kad gal joms nepatiksiu, gal nepavyks susidraugauti, bet viskas pavyko puikiai", – džiaugėsi S.Atmanavičiūtė.

Į kol kas vis nesiryžtančių savanoriauti kurioje nors srityje argumentus, kad gal nesugebės, kad tai ne jų charakteriui, Samanta atsako taip: "Aš visą laiką esu už tai, kad reikia tiesiog pabandyti. Nepavyks, tai nepavyks. Bet jei pavyks, gali pasikeisti ir aplinkinių, ir jūsų gyvenimas."

Ji neslėpė sulaukianti klausimų, kodėl eikvoja energiją ir jėgas, nors žino, kad negaus atlygio. S.Atmanavičiūtė skaičiavo, kad gauna karmos taškų, be to, malonu kitiems praskaidrinti gyvenimą. "Esu laiminga, kad darau tai, ką mėgstu ir noriu daryti, kad galiu siekti savo svajonių", – sakė kaunietė.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu "MKN XX". XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje "Metų kaunietė" (kaunodiena.lt/mk). Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo kovo 16 iki balandžio 8 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių.

Balandžio 10 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki balandžio 22 d. 12 val.

Balandžio 24 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo balandžio 24 d. iki gegužės 10 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 11–13 d. susumuosime rezultatus.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesiskaito

Ar bus nedazytu "blondiniu"?

Ruginis

MIA tiktu garsina KAUNA ...daugiause praitu metu super duper zvaigzde skandalai vodkos . ir tt

NUUUU pagalvojau

manau, kad reiktu isrinkti Goda Alijeva :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS