Geriausias metų abiturientas svajoja tapti mediku | kl.lt

GERIAUSIAS METŲ ABITURIENTAS SVAJOJA TAPTI MEDIKU

Geriausiu šių metų abiturientu pakaunėje tapo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos auklėtinis Jonas Tamošiūnas. Jis gavo tris šimtukus: lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos ir biologijos, o iki ketvirtojo pritrūko vos 2 balų, mat labai gerai, 98 balais, įvertintos ir Jono matematikos žinios.

Rugpjūčio 13 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose, premjeras Saulius Skvernelis bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius apdovanojo sėkmingiausiai brandos egzaminus išlaikiusius 82 abiturientus, gavusius po tris ir daugiau šimto balų įvertinimus. Džiugu, kad tarp šalies sėkmingiausių – ir Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientas.

Stropus, atsakingas ir santūrus

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas "Kauno dienai" sakė, kad Jonas viso mokymosi gimnazijoje metu buvo stropus, atsakingas ir santūrus mokinys. "Visada pasitempęs, tvarkingas. Nebuvo dienos ir pamokos, kad jis nebūtų atlikęs namų darbų ar nepasiruošęs pamokoms. Visuomet buvo dėmesingas mokytojų patarimams ir pastaboms, kaip įgyti daugiau žinių ir praktinių gebėjimų. Turėjo nepaprastai platų domėjimosi spektrą, todėl visus mokomuosius dalykus mokėsi gaudamas aukščiausius įvertinimus. Ir gimnaziją baigė su pagyrimu, brandos atestate turėdamas visus dešimtukus ir puikiai bei labai gerai įvertintus valstybinius brandos egzaminus", – džiaugėsi V.Vitkauskas.

Vidmantas Vitkauskas

Pasak gimnazijos direktoriaus, Jonui tikrai buvo daug svarbiau išgirsti mokytojų patarimus ir kritiką, kad kitąkart galėtų padaryti geriau. "Vaikinas niekada nesipuikavo įvertinimais, buvo draugiškas su klasės draugais, mandagus su mokytojais. Prieš kontrolinius, ypač matematikos ir chemijos, Jonas aiškindavo sunkesnes užduotis ir konsultuodavo savo klasės draugus", – abiturientą gyrė ugdymo įstaigos vadovas.

Save vadina tiksliuku

"Tokių gerų egzaminų rezultatų nesitikėjau, tačiau kažkur giliai širdyje kirbėjo tas jausmas, nes darbo įdėjau išties nemažai. Negalėčiau išskirti, kam skyriau daugiausiai pastangų. Stengiausi laiką paskirstyti taip, kad jo vienodai tektų visiems dalykams, kurių egzaminus buvau pasirinkęs laikyti", – sakė geriausias šių metų Kauno rajono abiturientas.

Be valstybinių lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos ir biologijos, Jonas dar laikė matematikos ir chemijos egzaminus. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientą džiugina ir valstybinio matematikos egzamino įvertinimas, mat iki ketvirtojo šimtuko pritrūko vos dviejų balų. "Tenkina ir chemijos rezultatas, tiesa, tikėjausi, kad jis bus šiek tiek geresnis", – sakė pašnekovas. J.Tamošiūno chemijos žinios valstybinio egzamino metu įvertintos 87 balais.

Jonas turėjo nepaprastai platų domėjimosi spektrą, todėl visus mokomuosius dalykus mokėsi gaudamas aukščiausius įvertinimus.

Paklaustas, kuo save laiko – tiksliuku ar humanitaru, Jonas net susimąstė. "Sunku pasakyti. Anksčiau save laikiau labiau tiksliuku, bet egzaminų metu geriau pasirodžiau humanitarinių dalykų srityje. Vis dėlto save priskirčiau prie tiksliukų, nes man tie dalykai labiau patinka, man juos paprasčiau ir lengviau mokytis", – teigė J.Tamošiūnas.

Jaunuolis patikino, kad karantinas ruošiantis egzaminams problemų nesukėlė. "Iš tikrųjų jiems ruoštis pradėjau dar rudenį, nuosekliai mokiausi visą laiką. Kai prasidėjo karantinas, mokykloje jau buvome beveik baigę visų dalykų kursus ir telikęs tik kartojimas. Karantino metu buvo daugiau laiko kartojimui – tai išėjo į naudą, leido geriau pasirengti egzaminams", – tvirtino Jonas.

Geriausias metų abiturientas pakaunėje ištisai nesėdėjo prie knygų. "Likdavo laiko ir laisvalaikiui, jo stengdavausi visada surasti, pabėgti nuo mokslų. Poilsis taip pat yra labai svarbus. Laisvalaikiu sportuodavau ir skaitydavau man patinkančias knygas", – pasakojo jaunuolis.

Apsisprendė dešimtoje klasėje

Kai buvo vaikas, kaip ir dauguma berniukų, Jonas svajojo tapti inžinieriumi arba architektu, tačiau vėliau empatija ir noras padėti žmonėms prisidėjo prie naujų ateities gairių braižymo.

Sėkmingiausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus Valdovų rūmuose apdovanojo premjeras S.Skvernelis (pirmas dešinėje) bei švietimo, mokslo ir sporto ministras A.Monkevičius (pirmas kairėje).

Garliaviškis sakė, kad šimtukai visiškai neturėjo įtakos renkantis tolesnį gyvenimo kelią. "Jau prieš egzaminus buvau apsisprendęs studijuoti mediciną Lietuvos sveikatos mokslų universitete, o kai sužinojau savo rezultatus, labai nudžiugau, nes manau, kad nekils sunkumų įstoti į mano norimą vietą", – optimistiškai kalbėjo Jonas.

Vaikinas patikslino, kad suvokimas, kuo nori būti, atėjo dar dešimtoje klasėje. Tuo metu jis savanoriavo Kauno klinikose. "Būtent tai ir nulėmė mano apsisprendimą. Man pavyko iš arti pamatyti ligoninės virtuvę, suvokti, kas čia vyksta ir kaip organizuojamas darbas. Tuomet ir įvyko kerinis lūžis."

Abituriento nuomone, darbas medicinos srityje nėra rutininis, monotoniškas, kiekvieną dieną susiduriama su vis naujais iššūkiais, todėl kasdien reikia tobulėti, domėtis naujais dalykais. Tamošiūnų šeimoje medikų nėra, tad galima sakyti, kad genai čia niekuo dėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Ugnė

Liudna skaityti tokius nepagrįstus ir piktus komentarus. Jonas tikrai išskirtinai protingas žmogus, be galo stropus ir santūrus. Visiems linkėčiau būti tokio mediko globoje, nes betkokiam atvejui Jonas atiduos visas savo žinias ir pastangas. Sveikinu, neįtikėtina, kad yra tokių protingu žmonių. Sėkmės ateityje;)

kauniete

valio puikus jaunas ZMOGUS

Susirūpinęs

Na, komentatoriai, tai kaip visados, iš psichiatrinės ligoninės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS