Į atvirų durų dieną kviečiantis „Malūnėlis“: stipri komanda ir net 4 grupės patiems mažiausiems | kl.lt

Į ATVIRŲ DURŲ DIENĄ KVIEČIANTIS „MALŪNĖLIS“: STIPRI KOMANDA IR NET 4 GRUPĖS PATIEMS MAŽIAUSIEMS

  • 1

Apie darbus, pokyčius ir naujoves, kurios Kauno lopšelio-darželio „Malūnėlis“ laukia nuo rugsėjo 1 d., kalbamės su įstaigos komandos nariais.

Kokiais reikšmingais įvykiais gyvena prieš metus Kauno lopšelio-darželio „Malūnėlis“ direktore tapusi Simona Džiaukštienė?

„Šiuo metu esame įsisukę į darbų sūkurį. Netrukus prasidės pastato išorės šiltinimo ir atnaujinimo darbai, vaikų pažintinei ir kūrybinei veiklai plėtoti įrenginėjame STEAM laboratoriją. Su greta lopšelio-darželio įsikūrusio „Girstučio“ baseino vadovais tariamės rengti plaukimo pamokas priešmokyklinukams.

Taip pat kuriama moderni darželio internetinė svetainė, padėsianti tėvams paprasčiau rasti reikalingą informaciją. O kol kas mūsų gyvenimą galite stebėti Veidaknygės („Facebook“) paskyroje „Kauno lopšelis–darželis „Malūnėlis“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Ką galite pasakyti apie lopšelio–darželio bendruomenę?

„Esu nuoširdžiai dėkinga už labai šiltą priėmimą ir palaikymą. Pradėjusi dirbti, iškart supratau, kad „Malūnėlis“ turi didžiulį potencialą.

Vieninga bendruomenė yra vienas svarbiausių dalykų ugdymo sėkmei. Svarbu ne tik patirtis ir profesinės žinios, bet ir asmenybė – jautrumas vaiko poreikiams, nuolatinis tobulėjimas, žengimas koja kojon su pokyčiais. Džiaugiamės šiais mokslo metais savo komandą papildę naujais pagalbos mokiniui specialistais – logopede eksperte, socialine pedagoge, psichologe“, – vardijo S. Džiaukštienė.

Kokie jūsų lopšelio-darželio ugdymo prioritetai?

„Stengiamės, kad „Malūnėlyje“ vaikams būtų gausu judrios veiklos. Judėjimas – svarbus vaikų prigimtinis poreikis. Fizinis aktyvumas užtikrina gerą savijautą, todėl svarbu nuo ankstyvos vaikystės pratinti aktyviai judėti ne tik vasarą, bet visais metų laikais“, – įsitikinusi kartu pokalbyje dalyvavusi meninio ugdymo mokytoja judesiui Edita Deksnienė.

Stengiamės pažinti kiekvieno vaiko silpnybes ir stiprybes, skiriame didelį dėmesį, kad kiekvienas vaikas įsilietų į kolektyvą.

„Dėmesį skiriame ne tik fizinei vaikų sveikatai, bet ir emocinei savijautai. Todėl labai svarbu sukurti santykį su vaiku. Šilta atmosfera, tikslo suskaidymas į mažus žingsnelius ir žaidimo forma pateikiamos užduotys ugdo pasitikėjimą savimi ir padeda pagrindus tolesniam mokymuisi“, – teigė „Malūnėlio“ logopedė Salvinija Jegelevičienė.

„Stengiamės pažinti kiekvieno vaiko silpnybes ir stiprybes, skiriame didelį dėmesį, kad kiekvienas vaikas įsilietų į kolektyvą“, – pokalbį tęsė psichologė Odeta Steponaitytė.

„„Malūnėlis“ dalyvauja tarptautinėje programoje „Zipio draugai“, kurios tikslas – išmokyti vaikus įveikti įvairiose situacijose kylančius sunkumus. Dalyvaujame ir garsioje japonų programoje „Kimoči“ („Kimochi“ – jausmas), skirtoje mažesniesiems vaikams. Ši programa padeda ugdyti emocinį intelektą, lavinti bendravimo įgūdžius, skatinti tinkamą elgesį. Tam padeda „Kimoči“ žaislai – minkštos, skirtingų charakterių lėlytės: nuolat besikeičiančios nuotaikos Debesėlis, nerimaujanti Balandė Meilė, švelnioji Rožė, valdinga bei kaprizinga Katė, nedrąsusis Vikšrelis“, – pasakojo „Malūnėlis“ socialinė pedagogė Kristina Trumpauskaitė.

„Nuo pat ankstyvojo amžiaus didelį dėmesį skiriame muzikiniam ugdymui, kuris turi nepaprastai daug teigiamos įtakos vaikų psichofiziniam vystymuisi. Ugdytiniems turintiems prigimtinius muzikinius gebėjimus sudaroma galimybė lankyti papildomus užsiėmimus“, – papildė meninio ugdymo mokytoja Rasa Zavistanavičienė.

„Malūnėlyje“ siekiama padėti atsiskleisti ir turintiems mokymosi sunkumų, ir itin gabiems vaikams. Darželyje veikia 11 grupių, o jau nuo rugsėjo 1-osios bus net keturios grupės, į kurias bus priimami mažyliai nuo pusantrų iki trejų metų amžiaus.

Balandžio 20 d. (ketvirtadienį) nuo 17.30 val. lopšelyje-darželyje „Malūnėlis“ (adresu Kovo 11-osios g. 48) vyks atvirų durų diena. Kviečiame susipažinti ir tapti mūsų bendruomenės dalimi! Būtina registracija tel.: 8 37 351246.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Auksinis kardas

Gal naujoji direktorė savo gyvenimo aprašymą darželio internetinėje svetainėje galėtų patalpinti? Ar tik nekilnojamo turto brokerės patirtį turi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS