Į pakaunės mokyklas grįžta pradinukai ir abiturientai | kl.lt

Į PAKAUNĖS MOKYKLAS GRĮŽTA PRADINUKAI IR ABITURIENTAI

  • 0

Šią savaitę į pakaunės mokyklas grįžta pradinukai ir abiturientai. Kauno rajonas mokinių sugrįžimui ruošėsi jau ne vieną savaitę.

Pradinukams ugdymas vyks mišriu būdu, atliekant savanorišką profilaktinį tyrimą. Sutikusiems dalyvauti tyrime ugdymas vyks kontaktiniu, nesutinkantiems – nuotoliniu būdu.

Mokymasis kontaktiniu (mišriu) būdu gali vykti, jeigu yra tam tikros sąlygos: pakanka erdvių mokinių srautams valdyti ir užtikrinamas saugumas.

Kauno rajone pradinį ugdymą vykdo 24 mokyklos. "Iš 200 klasių mokytis kontaktiniu (mišriu) būdu grįžta 199 ir tik viena klasė mokysis nuotoliniu būdu, nes tėvai nesutiko testuoti savo vaikų. Iš 4 154 pradinių klasių mokinių 3 635 mokiniai (88 proc.) grįžta mokytis kontaktiniu (mišriu) būdu", – skaičius vardijo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Profilaktinis tyrimas bus atliekamas greitojo SARS-CoV-2 antigeno testo būdu. Mokinių testavimas prasidėjo praėjusį ketvirtadienį. Vaikai ir švietimo įstaigų darbuotojai bus testuojami kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį. Savivaldybės skaičiavimais, iki mokslo metų pabaigos testavimui reikės per 40 tūkst. greitųjų antigeno testų.

J.Petkevičius teigė, kad į mokyklas grįžtantys abiturientai mokysis irgi mišriu būdu. Pagrindinis vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokinių mokymo proceso organizavimo būdas – kasdienis kontaktinis, kuriuo organizuojama didesnė ugdymo proceso dalis. Nuotoliniu mokymo proceso organizavimo būdu negali būti vykdoma daugiau negu 50 proc. ugdymo procesui skirto laiko.

Kauno rajone nuo koronaviruso jau paskiepyta 60,8 proc. abiturientų. Savivaldybė į situaciją dėl profilaktinio vaikų testavimo ir jų grįžimo į mokyklas žiūri lanksčiai. "Dėl nesitestavusių moksleivių priėmimo būtų galima svarstyti tose mokyklose, kurios turi laisvų patalpų su atskirais įėjimais ir vykdomos kitos būtinosios sąlygos. Jų reikia, kad nesusikirstų testuoti ir netestuotų mokinių srautai. Šiems mokiniams atskirose patalpose būtų įjungta kompiuterinė įranga ir transliuojamos pamokos. Jeigu nebus šių sąlygų, netestuoti vaikai į mokyklas nebus priimti. Svarbiausia – užtikrinti mokinių saugumą", – teigė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Konkretiems atvejams svarstyti gali būti kviečiama mokyklos taryba ir Vaiko gerovės komisija, kurios priims sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS