Į pamokas mokykla duris atrakins tik 8 valandą? | kl.lt

Į PAMOKAS MOKYKLA DURIS ATRAKINS TIK 8 VALANDĄ?

J.Dobkevičiaus progimnaziją lankančius mokinius ir jų tėvus pasiekė informacija, kad mokykla bus atrakinama tik 8 val. Anksčiau atėjusiems mokiniams reikės laukti kieme.

Kai kurie tėvai, atvežantys savo atžalas daug anksčiau, kad patys spėtų į darbą, suglumo: ar tokiu atveju mažiesiems pusvalandį teks mirkti po lietumi rudenį, šalti, jeigu pasitaikys žvarbi žiema?

"Klausėme, gal kieme bent bus įrengta stoginė. Teigiamo atsakymo nesulaukėme", – sakė naujienos nemaloniai nustebintas vienas tėvų. Anot jo, sprendimas anksčiau neįleisti į mokyklą vaikų priimtas dėl to, kad mokytojai darbą pradeda 8 val. ryto. Pusvalandis skiriamas konsultacijoms, o nuo 8.30 val. prasideda pamokos.

"Neva nebus kas iki 8 val. ryto prižiūri vaikus. Bet pernai, užpernai rytais vaikų irgi niekas neprižiūrėdavo, ir negirdėjau, kad kuris nors būtų susižeidęs ar pan.", – teigė kaunietis.

J.Dobkevičiaus progimnazijos vadovė Lina Viršilienė patvirtino, kad rytais nėra kam prižiūrėti vaikų. Ankstesniais metais, kai dar nebuvo koronaviruso grėsmės, visi anksčiau atėjusieji laukdavo mokyklos pirmo aukšto laisvalaikio zonoje, jiems prižiūrėti užteko vieno asmens.

Šiemet dėl pandemijos vaikus būtina skirstyti į srautus ir visi anksčiau atėjusieji nebegali laukti vienoje ir toje pačioje patalpoje.

L.Viršilienė aiškino, kad pusvalandis iki pamokų pradžios yra saviruošos laikas, kartu skirtas ir atvykimui į mokyklą. "Yra tam tikros veiklos, yra klasės auklėtojo laikas, tam tikra informacija, aktuali vaikams. Tai laikas, kai vaikai gali persižiūrėti, kaip sekėsi atlikti namų darbus ir t.t. Būti mokykloje lygiai 8 val. nėra griežtai privaloma. Į mokyklą vaikai atvyksta įvairiais būdais. Pavyzdžiui, iš vienos pusės autobusas atvažiuoja tik 8.10 val. Kiti vaikai ateina pėstute, kitus atveža tėvai", – dėstė direktorė.

Kaip bus su vaikais, tėvų atvežtais gerokai iki 8 val.? Jie tikrai turės bet kokiomis oro sąlygomis laukti lauke, prireikus negalės pasinaudoti, pavyzdžiui, tualetu? "Svarstysime", – sakė L.Viršilienė.

Mokyklos ir mokytojų darbo laikas iki 8 val. Kitu atveju, reikia keisti darbo laiką.

Anot jos, sprendimas bus priimtas per dvi savaites. Bus surinkti duomenys, kiek vaikų neturi galimybės atvykti ne anksčiau kaip 8 val. Tai bus aptariama mokyklos taryboje, taip pat su tėvų atstovais.

"Mokyklos ir mokytojų darbo laikas iki 8 val. Kitu atveju, reikia keisti darbo laiką", – kalbėjo L.Viršilienė. Ji minėjo, kad nusprendus bus ieškoma, kas anksčiau atvykusius vaikus prižiūrės vadinamuosiuose burbuluose, tai yra, atskirose erdvėse.

Pagal naujuosius koronavirusinius nurodymus mokykloms vaikai gali būti tik jiems nurodytose erdvėse, o ne migruoti po visą mokyklą.

Po pamokų vaikų užimtumas vyks tik toms grupėms, kurios susitinka dienos metu. Sprendžiama, ką daryti, pavyzdžiui, dėl choro, kuriame dainuoja visų pradinių klasių atstovai. "Gal net ir nevykdysime tokių mišrių grupių užsiėmimų", – svarstė L.Viršilienė, tačiau tikėjosi rasti išeitį.

Tokių mišrių būrelių yra daugiau nei pusė. Įvairių klasių vaikai lanko ne tik chorą, bet ir dramą, dailę, robotiką ir t.t.

"Laisvalaikio užimtumas planuojamas. Bus trys atskiri centrai", – skaičiavo vadovė.

"Kiekviena mokykla tariasi su tėvais ir priima sprendimus. Jų esmė - užtikrinti max vaikų saugumą.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja, atliekanti vedėjo funkcijas Ona Gucevičienė "Kauno dienai" teigė, kad kiekviena mokykla tariasi su tėvais ir priima sprendimus. Jų esmė – užtikrinti maksimalų vaikų saugumą.

"Mokykloms suteikta teisė koreguoti mokyklų tvarkaraščius, ribojant mokinių srautų "maišymąsi". J. Dobkevičiaus progimnazija, kaip ir kitos mokyklos, turėtų bendrauti su tėvais, išsiaiškinti jų poreikius. Dėl to progimnazijos administracija atlieka apklausą, kiek tėvelių norėtų atvesti vaikučius anksčiau, kad galėtų organizuoti jų palydėjimą į klases, siekiant kuo mažesnio kontakto", – atsiųstame komentare dėstė savivaldybės atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Keista

Nesuprantu, kai einu į parduotuvę, žinau, kad anksčiau atėjus teks laukti už durų. Na, nei vienas žmogus nepradeda dirbti ne pagal grafiką. O kodėl pedagogams negalioja darbo kodeksas? Suprantu savanorystę, bet ne per prievartą.

ieva

...tikrai , kas per daug tas nesveika..... su protu reikia žiūrėti į rekomendacijas, o ne paraidžiui.

Super mamytė

Galiu pasakyti tik tiek, kad super mamytės ar super tėveliai galėtų pasisiūlyti padirbėti nemokamai prižiūtint visų mūsų vaikus kurie atkeliauja anksčiau nei gali priimti mokyla. Jeigu iš šono visa tai atrodo taip paprastai tai prašau renkamės prie mokyklos 7 ryto ir laukiam vaikų, juos palydėsime iki jų “burbulo” ir nekils niekam noro rašyti tokio absurdiško straipsnio. Kolkas matau, kad visų noras yra užkrauti šią problemą mokytojams ant pečių. Pasakyte man bent vieną įtikinantį argumentą kodėl turėčiau rūpintis jūsų atžala tuo metu už kurį man net nepasako ačiū? Girdžiu tik prieštaravimus, kad vaikas kažko nemoka. O ką padarėte JŪS dėl savo vaikų, kad jie kažko išmoktų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS