Įprasto čiuožinėjimo negana: roges tempusiam „Bolt“ automobiliui pramoga gali brangiai kainuoti | kl.lt

ĮPRASTO ČIUOŽINĖJIMO NEGANA: ROGES TEMPUSIAM „BOLT“ AUTOMOBILIUI PRAMOGA GALI BRANGIAI KAINUOTI

  • 17

Žiemos pramogų išsiilgę kauniečiai šeštadienį rogutėmis ir čiuožynėmis jau šturmavo miesto parkus ir miškus. Tačiau kai kuriems vien įprasto čiuožimo negana – Fredoje pastebėtas „Bolt“ automobilis, tempiantis eilę rogių, ant kurių sėdi vaikai, sulaukė didelio internautų susidomėjimo.

Sausio 9 dieną vaizdo įrašas buvo pasidalytas socialiniame tinkle „Facebook“ su šmaikščiu prierašu: „Nauja „Bolt“ kategorija“.

Vaizdo medžiagoje matyti Vilties ir K. Grybausko gatvės sankryžoje važiuojantis „Bolt“ automobilis, su pririštu lynu tempiantis tris rogutes, ant kurių sėdi vaikai.

„Gal jūs su „Bolt“ norite atlekti su vėjeliu“, – pažymėdama bičiulę komentavo Violeta. „Kaip kietai, galėtų ir mus taip prasukti“, – matomu vaizdu žavėjosi Augustė. „Kviesime „Bolt““, – šmaikštavo Samanta. „Žiūrėk, kokia gera atrakcija“, – antrino Erika.

Tačiau Kauno apskrities pareigūnai, išgirdę apie tokį vairuotojo elgesį, nekalbėjo su džiugesiu balse, nors ir sakė, kad apie atvejį pranešimo nėra sulaukta. Tačiau tokia pramoga nėra leistina ir įvertinus situaciją gali būti traktuojama kaip pažeidimas.

„Gali grėsti atsakomybė už chuliganišką vairavimą ar kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Į kiekvieną pažeidimą reikia atsižvelgti ir jį įvertinti“, – tarstelėjo Kauno apskr. Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budintis darbuotojas.

Jis pridūrė, jei būtų atsiųstos nuotraukos ar vaizdo įrašas, kuriame matyti pažeidimas ir valstybiniai automobilio numeriai, būtų galima įvertinti ir galbūt net nubausti vairuotoją.

„Kelių eismo taisyklėse nėra numatyta, kad taip galima daryti (tempti roges pririšus prie automobilio – aut. past.)“, – sakė Kauno apskr. VPK atstovas.

Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 420 str. 2 dalyje numatyta, kad chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – 750 iki 1 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Tomas

Ot užaugo stukaciu kartą ko rūpinatės geriau taip nei koks prisproges kvailys ant kelio

Valentina Borisova

ką jie ten į tą boltą prirenka,kiba visiškus asilus.

Kauniete

Pirmosios pagalbos darbuotojams atejo laikai kai turi gelbeti pasaulio kvailius...pats tas metas, jie ten neturi ka veikti, ypac dabar. STIPRYBES!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS