Išlydint „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ koloną iš Kauno – užgaulūs P. Gražulio žodžiai LGBT adresu | kl.lt

IŠLYDINT „DIDŽIOJO ŠEIMOS GYNIMO MARŠO“ KOLONĄ IŠ KAUNO – UŽGAULŪS P. GRAŽULIO ŽODŽIAI LGBT ADRESU

Iš Kauno Vilniaus link pajudėjo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ automobilių kolona. Koloną išlydėjęs Seimo narys Petras Gražulis laidė užgaulius žodžius LGBT bendruomenės asmenų atžvilgiu.

Kauniečių automobilių kolona iš Akademijos miestelio pakaunėje pajudėjo virš valandos vėliau, nei planuota – organizatoriai laukė, kol išsiskirstys kamštis prie „Megos“ ir pravažiuos nuo Klaipėdos pusės judanti kolona.

Prieš pajudant kauniečių automobiliams, aikštelėje rikiavosi tautine simbolika ir maršą organizuojančio Šeimų sąjūdžio simbolika puošti automobiliai, skambėjo partizanų ir liaudies dainos.

Nusprendėme dalyvauti, nes matome tradicinei šeimai iškilusių grėsmių. Reikia ginti šeimą nuo išsigimimo.

Iš automobilio, ant kurio švietė užrašas „Už Lietuvą, vyrai!“, į maršo dalyvius kreipėsi Seimo narys P. Gražulis. „Ačiū, kad neišsigandot sovietinės propagandos, kuri bando pažeminti visus jus, kurie važiuojat. Šis maršas primena, kai buvo „išrinktas“ Aliaksandras Lukašenka ir demokratinės jėgos prieš jį organizavo mintingus, jis irgi darė savo mitingus. Dabar tam tikros jėgos irgi organizuoja mitingus prieš mus. Pabaigai noriu pasakyti: per 50 sovietinės okupacijos metų mes tiek nesusovietėjom, kiek per 30 metų mes supiderastėjom. Už Lietuvą, vyrai!“ – ugningą kalbą įžeidžiamais žodžiais LGBT bendruomenės atžvilgiu baigė P. Gražulis.

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyvių pasiruošimas Akademijoje

Laimučio Brundzos, Aliaus Koroliovo nuotr.

Kalbinti maršo dalyviai sakė važiuojantys į Vilnių ginti tradicinės šeimos, vyro ir moters sąjungos.

„Nusprendėme dalyvauti, nes matome tradicinei šeimai iškilusių grėsmių. Reikia ginti šeimą nuo išsigimimo. Kalbam apie tradicinę šeimą, kurią sudaro vyras, moteris ir toje šeimoje gimę vaikai. Dabar jau kalbama apie tai, kad šeima yra ten, kur gera augti vaikams. Bet nuo pasaulio pradžios buvo ne taip – šeima buvo ten, kur yra tėvas, motina ir vaikai. Grėsmė tokiai šeimai yra nukrypimuose, mažumose“, – teigė garliavietė Jūratė, į maršą išsiruošusi su vyru ir dviem vaikais.


Mes dalyvaujame todėl, kad reikia pasipriešinti šeimos, asmens ir visuomenės ideologizavimui.

„Mes dalyvaujame todėl, kad reikia pasipriešinti šeimos, asmens ir visuomenės ideologizavimui. Ideologija – tai tam tikros grupės sukurta požiūrių į žmogų visuma, nutolusi nuo tiesos ir žmogaus esmės. Matau dabartinę ideologiją kaip neomarksistinę, matančią žmogų kaip juslių tenkinimo mašiną, tai žmoguje skatinančią, besistengiančią žmogų paversti verslo objektu, sužeminti jį iki gyvūnų instinktų lygio, eliminuoti jo aukštesnius polinkius, tuo tarpu pristatydama save kaip humanistinę ideologiją, skirtą žmogiškai visumai praturtinti ir išplėsti. Tačiau tai yra melu persunkta ideologija, kuriai būtina pasipriešinti“, – tikino kaunietis Darius Kaunelis, į maršą leidęsis su žmona, sūnumi ir svainiu.

Į sostinę iš Kauno pajudėjo kur kas mažesnis maršo dalyvių skaičius, nei iš anksto skelbė organizatoriai. Šeimų sąjūdžio atstovas Arvydas Daunys penktadienio vakarą tvirtino, kad tuo metu dalyvauti marše internetu buvo užsiregistravę 880 automobilių, tačiau iš tiesų jų turėtų būti daugiau, nes į minėtą skaičių neįeina buvusieji popieriniuose sąrašuose. Tačiau koloną prižiūrėję policijos atstovai tvirtino, kad Akademijoje suvažiavo apie 300 automobilių ir motociklų. Ginti tradicinės šeimos vertybių į sostinę iš Kauno pajudėjo ir du autobusai kauniečių. Prieš išjudant kolonai, policijos pareigūnai priminė autobusų keleiviams, kad jie privalo dėvėti kaukes. Tačiau jų raginimams beveik niekas nepakluso – kaukes užsidėjo vos keletas.

Iš Kauno pajudėjo ir Jonavos, Birštono tradicinės šeimos gynėjai. Autostradoje prie jų turėtų prisijungti maršo dalyvių kolonos iš Klaipėdos, kitų miestų ir regionų. „Esame skaičiavę preliminariai, kad tai turėtų būti 104 km ilgio automobilių kolona. Vienu žodžiu, jei tos kolonos galva bus Vilniuje, tai uodega bus dar už Kauno“, – renginio išvakarėse planavo A. Daunys.

Kauniečiai prisijungė prie bendros „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ kolonos

Laimučio Brundzos, Aliaus Koroliovo ir redakcijos nuotr.

Esame skaičiavę preliminariai, kad tai turėtų būti 104 km ilgio automobilių kolona. Vienu žodžiu, jei tos kolonos galva bus Vilniuje, tai uodega bus dar už Kauno.

Pajudėjus kur kas mažiau automobilių, nei buvo planuota iš anksto, lieka neaišku, ar tokio ilgio kolona susidarys.

Kaip skelbia organizatoriai, Šeimų gynimo maršo dalyviai remia šeimos, kur mama yra moteris, o tėtis – vyras, koncepciją. Maršą organizuojančio Šeimų sąjūdžio atstovų įsitikinimu, tokiai šeimai Lietuvoje yra iškilęs pavojus. Šio sąjūdžio iniciatyvos ir jo atstovai spėjo skandalingai išgarsėti. Vienas Šeimų sąjūdžio atstovų ir maršo organizatorių Artūras Orlauskas pagarsėjo nešvankiais anekdotais apie vaikus, incestą.

Šeimų sąjūdis pagarsėjo ir neteisėtomis priemonėmis paremta iniciatyva pašalinti iš parlamentinio Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų Laisvės partijos atstovą Tomą Vytautą Raskevičių, neslepiantį netradicinės seksualinės orientacijos. Buvo teigiama, kad internetu surinkta 365 tūkst. parašų prieš T. V. Raskevičių, tačiau vėliau paaiškėjo, kad didžioji „pasirašiusiųjų“ dalis buvo kompiuterio sugeneruoti vardai ir pavardės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

KAUNO OROUOSTE ALEKSOTE

TEKS DAR RINKTIS SĄJŪDŽIUI UŽ TĖVYNĖS ATEITĮ IR ŠEIMOS TRADICIJŲ PUOSELĖJIMĄ

zenka

Kas jis pats duodasi su LGBT nariais.

Lyda Gudonienė

VISU ŠIMTU PROCENTŲ PALAIKAU P. GRAŽULĮ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS