Istorijos olimpiados prizininkams – kelionės į Europos parlamentą | kl.lt

ISTORIJOS OLIMPIADOS PRIZININKAMS – KELIONĖS Į EUROPOS PARLAMENTĄ

  • 3

Apdovanoti geriausiai 5-joje Kauno istorijos olimpiadoje pasirodžiusių Kauno miesto ir rajono moksleivių balandžio 7 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Auloje rinkosi gausus būrys žmonių. 

Renginyje pasirodė ne tik organizatoriai ir Universiteto bendruomenė, bet atvyko ir šios olimpiados globėjas – Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas, akademikas Eugenijus Jovaiša, taip pat Seimo narė, ilgametė Kauno miesto politikė, Gintarė Skaistė.

Sveikinimo kalboje akademikas E. Jovaiša pabrėžė šio renginio idėjos svarbą ir pasidžiaugė salėje matantis buvusius mokinius, dabar mokytojus, kurie sėkmingai dirba pedagoginį darbą ir olimpiadai ruošia savo auklėtinius. Seimo narys ragino organizatorius neužmiršti dėmesio skirti ir priešistorei, sudominti moksleivius archeologija. Politikė Gintarė Skaistė taip pat džiaugėsi skaitančiu ir mokslo renginiuose dalyvaujančiu jaunimu bei vylėsi, jog knygų pasaulyje gyvenančių jaunų žmonių ratas tik plėsis ir niekada neteks patirti skaitymo kultūros skurdo. Seimo narė įteikė asmenines padėkas Kauno istorijos centro vadovui, profesoriui Jonui Vaičenoniui, renginio koordinatorei, Centro jauneniajai mokslo darbuotojai, Ingai Puidokienei, ir olimpiados idėjos autoriui – VDU Istorijos katedros dėstytojui ir Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojui Domui Boguševičiui.

Olimpiados globėjo – Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio sveikinimus ir linkėjimus miesto bei rajono moksleiviams perdavė administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė, savo kalboje taip pat pabrėžusi renginio svarbą jaunimo edukacijai.

Jaunimas siekia pažinti savo šaknis, prisiliesti prie savo miesto istorijos.

VDU mokslo prorektorius docentas Kęstutis Šidlauskas ir Kauno istorijos centro vadovas, profesorius Jonas Vaičenonis džiaugėsi aktyviu jaunimo dalyvavimu šiame renginyje ir kaunistikos tyrimų populiarinimu. „Kauno istorijos centras sėkmingai bendradarbiauja su miesto mokyklomis. Todėl nenuostabu, kad kasmet organizuojamoje Kauno istorijos olimpiadoje matome ne tik naujus moksleivių ir mokytojų veidus, bet ir daug pažįstamo jaunimo, jau ne vienerius metus olimpiadoje sėkmingai pasirodančius įvairių mokyklų auklėtinius. Tvirtai galime pareikšti, kad Kauno istorijos olimpiada yra tradicinis ir ilgametis renginys. Jaunimas siekia pažinti savo šaknis, prisiliesti prie savo miesto istorijos“, – sveikinimo kalboje pabrėžė VDU Kauno istorijos centro vadovas.

Kaip ir kasmet, buvo skirtos trys prizinės vietos. 5–6 klasių grupėje olimpiados prizininku paskelbtas Kauno Tado Ivanausko progimnazijos auklėtinis Benas Mangevičius. Moksleiviui pasirengti olimpiadai padėjo mokytoja Birutė Čiegienė. Kauno jėzuitų gimnazijos moksleivis Dominykas Navickas, kurį olimpiadai ruošė mokytojas Bernaras Ivanovas, tapo 7–8 klasių grupės nugalėtoju ir laimėjo Antano Guogos paramos fondo įsteigtą prizą – kelionę į Europos parlamentą Briuselyje. 9–10 klasių grupėje pirmąją vietą užėmė Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojo Domo Boguševičiaus ruoštas mokinys Elijus Gaidelionis. Moksleivis taip pat buvo apdovanotas išvyka į Europos Parlamentą. 11–12 klasių grupėje pirmosios vietos laimėtoju paskelbtas Džiugas Grėbliūnas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos. Jį olimpiadai rengė mokytoja Daiva Žemaitienė.

VDU Kauno istorijos centro organizuojama olimpiada kasmet sulaukia didelio Kauno miesto ir rajono moksleivių dėmesio. Šiemet jėgas išmėginti jau 5-ojoje olimpiadoje susirinko pustrečio šimto moksleivių iš daugiau nei penkiasdešimties mokyklų.

2017 metų olimpiada buvo skirta literatūriniam Kaunui pažinti. Moksleiviai demonstravo grožinės literatūros žinias, gilinosi į miesto spaudos, leidybos, kultūrinių renginių gyvenimą, jiems teko spręsti audio ir video užduotis bei atsakyti į daug kitų originalių klausimų.

GALERIJA

  • Istorijos olimpiados prizininkams – kelionės į Europos parlamentą
  • Istorijos olimpiados prizininkams – kelionės į Europos parlamentą
  • Istorijos olimpiados prizininkams – kelionės į Europos parlamentą
J. Petronio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

savo

krašto istoriją privalome žinoti visi -kitaip labai sunkus gyvenimas ,ką ir mato šiandien kad paruošė olimpiadai labai gerai kad surengė olimpiadą dar geriau Sėkmės visiems MOKYKIMĖS savo tautos istoriją Tai nebus durnų klausimėlių

To As

tikriausiai jau nemažai gyvenimėlio nugyvenot ir vis dar tikite tokiais SUTAPIMAIS? "Elitinių" gimnazijų mokytojai ir mokiniai visada buvo, yra ir bus tikrasis "elitas".Gal dėl to taip ir gyvenimam "elitiškai', kai jau mokyklos suole tų 'elitinių' gimnazijų mokiniai suvokia ir supranta kaip gyventi, kad tapti tuo tikruoju "elitu".

As

olimpiados idėjos autoriui – VDU Istorijos katedros dėstytojui ir Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojui Domui Boguševičiui. ir 9–10 klasių grupėje pirmąją vietą užėmė Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojo Domo Boguševičiaus ruoštas mokinys Elijus Gaidelionis. SUTAPIMAS? Baikit, nemanau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS