Įtariamas koronavirusas: du vyrai iš Kėdainių išvežti į Kauną | kl.lt

ĮTARIAMAS KORONAVIRUSAS: DU VYRAI IŠ KĖDAINIŲ IŠVEŽTI Į KAUNĄ

  • 15

Penktadienio popietę prie Kėdainių pirmininės sveikatos priežiūros centro – neįprastas šurmulys. Atskubėję greitosios medicinos pagalbos medikai du vyrus perėmė savo globon. Medicinos darbuotojai žmogų išgabeno besilaikydami instrukcijų dėl įtariamo koronaviruso, t. y. dėvėjo specialias aprangas, skelbia rinkosaikste.lt.

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Audronė Rimkevičienė „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad du vyrai skubiai iš Kėdainių vežami į Kauno ligoninę.

Oficialūs duomenys, ar išvežtieji asmenys serga koronavirusu, bus aiškūs per artimiausias 24 valandas.

Primename, kad Lietuvoje penktadienio naktį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis.

Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39 metų pacientei.

Šiuo metu pacientė izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra.

Ligoninėje stebimi trys pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė.

Iki šiol iš viso atlikta 90 tyrimų dėl įtariamo koronaviruso (per pietus paleisti 14 tyrimų – neigiami). Laukiama rezultatų dėl 14 mėginių.

NVSC (Nacionalinis visuomenės sveikatos centras) turi duomenis apie 3303 asmenis, keliavusius į Kiniją ir Šiaurės Italiją (stebima jų sveikatos būklė).

Šiuo metu teritorijoms, kur visuomenėje plinta COVID-19, priskiriamos šios: Kinija (visos provincijos), Šiaurės Italijos regionas (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Dedu

Tuos vyriškius Kaunas nepriėmė, grižo atgal į Kėdainių polikliniką, nežinau kaip tai suprasti. Nors Rimkevičienės teigimu tyrimų atsakymas turėjo būti po 24 val. Bet, kad jokių tyrimų nedarė. Kokio atsakymo laukiama?

Pizius

Specialiai kad nereiktų didint algų ir pensijų stipkit visi seniai nuo koronos ar ne?

unikauskas

Galima apsikrest virusu ir per akis, taip kad kauke neapsaugos jeigu sergantis bus salia. Geriausia nevazinet tais troleibusais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS