Įvertinti žmonės, kurių darbai stiprina bendruomenę ir garsina Kauno rajoną | kl.lt

ĮVERTINTI ŽMONĖS, KURIŲ DARBAI STIPRINA BENDRUOMENĘ IR GARSINA KAUNO RAJONĄ

Medikas, politikas, lenktynininkas, režisierius, ugniagesys, pedagogė, kultūros ir turizmo sektoriaus darbuotojai. Tokios margos profesinės puokštės atstovai už nuopelnus pakaunei Liepos 6 d. Raudondvaryje, švenčiant valstybės gimtadienį, apdovanoti Kauno rajono garbės ženklais.

Aukščiausias laiptelis

Už profesionalumą ir nuopelnus kardiologijos mokslui pirmojo lygio garbės ženklas įteiktas Raimondui Kubiliui, Kulautuvos reabilitacijos ligoninės vadovui. Nominanto indėlis į sėkmingą Kauno rajono ir visos Lietuvos žmonių, sergančių širdies ir kraujagyslių ligomis, diagnostiką, gydymą ir reabilitaciją yra išties reikšmingas ir svarus.

Raminta Popovienė, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė, tokiu pat garbės ženklu įvertinta už reikšmingus darbus ir nuopelnus Kauno rajonui. Jau 22 metus jos gyvenimas ir veikla, iniciatyvos ir darbai neatsiejami nuo Kauno rajono. 2012–2020 m. būdama Seimo nare Kauno rajono problemas laikė prioritetinėmis ir neabejotinai labai daug nuveikė šiam kraštui. Šeimos, darželinukai ir moksleiviai, senjorai, vieniši senoliai, socialiniai darbuotojai, globos namų auklėtiniai ir darbuotojai, žmonės, turintys socialinių poreikių ir jų artimieji, ligonių slauga, veiklių žmonių grupės, meno kolektyvai – ji yra susidūrusi su visų šių grupių žmonių rūpesčiais, pagalbos prašymais, naujais projektais ir nebuvo nė vieno karto, kad pagal galimybes nebūtų padėjusi. R.Popovienė – socialinių paslaugų infrastruktūros Kauno rajone kūrėja, Kauno rajono socialinių paslaugų centro, jo struktūros, veiklos organizavimo procesų iniciatorė ir pradininkė.

Gausią profesionalus motociklų sporto lenktynininko Arūno Gelažninko sporto trofėjų kolekciją papildė sportininkui neįprastas apdovanojimas – pirmojo lygio Garbės ženklas. Neveronyse gimęs, augęs ir mokęsis motociklininkas A.Gelažninkas – pirmas lietuvis, 2021 m. nugalėjęs Dakaro „vienišių“ klasėje, kurioje varžomasi be mechanikų pagalbos. Pernykštę pergalę jis pakartojo ir šiemet. Motociklininkas septyniolika kartų yra tapęs Lietuvos čempionu, daugkartinis Baltijos šalių čempionas, trečios vietos nugalėtojas EU jaunimo motokroso čempionate, MX1, MX3 pasaulio čempionatų dalyvis.

Padėka: Kauno rajono merasV.Makūnas šventės dalyviams padėkojo už pilietiškumą, bendruomeniškumą ir puoselėjamas tradicijas. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Antroji pakopa

Už reikšmingus darbą ir nuopelnus Kauno rajonui antro lygio garbės ženklas įteiktas Jonui Gurskui, Kauno rajono savivaldybės tarybos nariui. Nominantas daug metų dirbo Vilkijos seniūnu, Kauno rajono mero pavaduotoju, ne kartą buvo renkamas Kauno rajono savivaldybės tarybos nariu, rūpinosi ir tebesirūpina ūkio ir komunalinių problemų sprendimu. Metams bėgant nesumažėjo ir jo dėmesys savo kraštui – šiuo metu J.Gurskas yra Vilkijos bendruomenės tarybos pirmininkas.

Tokio pat lygio apdovanojimu įvertinta ir Vilgeminos Puskunigienės ilgametė kultūrinė veikla, pažangios ir visuomenei atviros bibliotekos puoselėjimas. V.Puskunigienė Kauno rajono viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja yra nuo 1991 m. ir rūpinasi strateginių bibliotekos tikslų ir uždavinių įgyvendinimu, užtikrina kokybišką įstaigos veiklą. Ji kvalifikuotai prisideda prie rajono bendruomenės skaitymo ir įdomių, šiuolaikiškų veiklų, skatinančių skaitymą.

V.Puskunigienė aktyviai prisidėjo prie respublikinio projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ įgyvendinimo. Už puikiai vykdytas veiklas 2020 m. biblioteka gavo aukščiausią projekto įvertinimą – „Biblioteka – skaitmeninio raštingumo mokymų lyderė“. Jos ilgametė darbo patirtis prisidėjo ir prie bibliotekininkų bendruomenės kvalifikacijos kėlimo: išugdyta darbuotojų kompetencija dirbti su informacinėmis technologijomis.

2017 m. už šviečiamąją kultūrinę veiklą V.Puskunigienei buvo įteikta Seimo švietimo ir mokslo komiteto padėka, veikli moteris nominuota Metų garliaviete, ne kartą apdovanota Kauno rajono mero garbės raštais.

Antro lygio garbės ženklu pasipuošė ir Virginija Vitkienė, VšĮ „Kaunas 2022“ direktorė. Ji įvertinta už Kauno rajono vardo garsinimą įgyvendinant projektą „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“.

Įžanga: sveikinimo ceremonija pradėta įspūdingu ugnies šou. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

2017 m. prasidėjęs Kauno rajono savivaldybės ir V.Vitkienės vadovaujamos įstaigos bendradarbiavimas rengiant paraišką, pristatant ją komisijai, laimėjus ir pradėjus vykdyti veiklas, išsivystė į didžiulį kultūros vyksmą Kaune ir Kauno rajone. Nesvarbu, kur vykdomi projektai, programos ženklas suteikiamas išskirtinėms aukštos kultūrinės vertės ir svarbos idėjoms. Identifikavus pakaunės bendruomenių poreikius, gimė šiuolaikinių seniūnijų projektai, kurie padeda atskleisti unikalų seniūnijų identitetą. Rajone buvo sukurtos dvi dešimtys ilgalaikių meno kūrinių, išliekamąją vertę turintys objektai: grafičiai Karmėlavoje, Sitkūnuose, Panevėžiuke, Babtuose, lauko parodų stendai Ežerėlyje, Kačerginėje, Kulautuvoje, jaunimui skirta erdvė Raudondvaryje, amfiteatras Girionyse ir kiti, rajono gyventojai dalyvavo beveik dešimtyje kitų programų. Liks ir neįkainojamų verčių – pakaunės Kultūros darbuotojų įgyta patirtis ir žinios, o gyventojams – neišdildomi įspūdžiai, sustiprėjęs pasididžiavimo jausmas savo gyvenamąja vieta.

Valstybė prasideda nuo žmogaus, nuo kiekvieno iš mūsų.

Bronza trijulei

Už kino meno puoselėjimą ir Lietuvos vardo garsinimą trečio lygio Garbės ženklu apdovanotas Laurynas Bareiša, filmo „Piligrimai“ režisierius.

Režisierius yra kilęs iš Karmėlavos ir šį miestelį pasirinko savo filmo „Piligrimai“ veiksmo vieta. Karmėlavos gyventojai ne tik stebėjo filmavimo procesą, bet ir aktyviai dalyvavo kuriant filmą. Pakaunėje filmuotos psichologinės dramos pasaulinė premjera įvyko pernai Venecijos kino festivalyje. Debiutinė ilgametražė L.Bareišos juosta už naujų kino formų paieškas pelnė aukščiausią apdovanojimą Lietuvos kinui – Venecijos liūtą. Šiemet Vokietijos festivalyje „goEast“ filmas Tarptautinės kino kritikų asociacijos buvo įvertintas FIPRESCI prizu, nacionaliniuose apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2022“ teko svarbiausi įvertinimai: Metų geriausias ilgametražis vaidybinis filmas, Metų geriausias scenarijaus autorius, Metų geriausias režisieriaus darbas, Metų geriausias aktoriaus vaidmuo.

Už profesionalumą ir nuopelnus švietimo srityje trečio lygio garbės ženklu apdovanota Šlienavos pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja, etikos mokytoja ekspertė Onutė Gervienė. Jos iniciatyvumas lėmė, kad ši ugdymo įstaiga yra šiuolaikinė, įgyvendinusi STEAM ugdymą. Pedagogė mokyklą įtraukė į „eTvinning“ projektą, dalyvavo švietimo inovacijų parodose.

Trauka: šventė Raudondvario dvare jau tapo vienu įspūdingiausių ir gausiausių dalyvių skaičiumi Valstybės dienos minėjimų ne tik Kauno regione, bet ir visoje šalyje. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Trečio lygio garbės ženklas įteiktas ir Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos savanoriui ugniagesiui Klemensui Narkevičiui. Liepos 1 d. sukako 40 metų, kai jis tapo ugniagesiu ir pradėjo dirbti priešgaisrinės saugos tarnybose. Nuo 2016 m. jis – aktyvus savanoris, K.Narkevičiaus pastangomis prevencinės priemonės vyko visose Kauno rajono švietimo įstaigose, Trečiojo amžiaus universitete, neįgaliųjų, senjorų bendruomenėse.

„Valstybė prasideda nuo žmogaus, nuo kiekvieno iš mūsų. Todėl noriu visiems padėkoti už pilietiškumą, bendruomeniškumą ir puoselėjamas tradicijas. Už tai, kad laikmečio iššūkius pasitinkame kaip viena šeima: draugiškai surėmę pečius, ištiesdami ranką silpnesniems, padėdami nuskriaustiesiems. Toks požiūris jau daug metų padeda mūsų bendruomenei žengti į priekį ir siekti geriausių rezultatų. Džiaugiamės visais darbais – didesniais ir mažesniais, kuriuos jūs atliekate seniūnijose, miesteliuose ir kaimuose, nes šie darbai stiprina mūsų bendruomenę, o kartu ir valstybę“, – sveikindamas visus susirinkusius į šventę, kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir pabrėžė Garbės ženklais apdovanoto devynetuko veiklą.

GALERIJA

  • Įžanga: sveikinimo ceremonija pradėta įspūdingu ugnies šou.
  • Padėka: Kauno rajono merasV.Makūnas šventės dalyviams padėkojo už pilietiškumą, bendruomeniškumą ir puoselėjamas tradicijas.
  • Trauka: šventė Raudondvario dvare jau tapo vienu įspūdingiausių ir gausiausių dalyvių skaičiumi Valstybės dienos minėjimų ne tik Kauno regione, bet ir visoje šalyje.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O

kodėl E. Stanionio nepagerbė? Jis augo Garliavoje, mokėsi Garliavos Jonučių tuometinėje gimnazijoje kol neuždarė. Ką, jis nenusipelnė rajonui? Ačiū Dievui bent Kaunas jį pagerbė.

Anonimas

Taigi...kaip sakoma,kas šuniui uodegą pakels,jei ne jis pats.Skaitau,kad Kačerginėje poilsiaus ukrainiečių vaikai,o kur poilsiaus lietuvių vaikai?Juk viskas kainuoja,bet ne ukrainiečiams...oi.oi kokie mes turtingi ir svetingi.Tai čia dalelė tų darbų,kurie stiprina bendruomenę ..........O aš dabar pateksiu į moderavimo eilę,ar ne taip Kauno diena?

Monika

O Petro Mikelionio tikriausiai niekas net neprisiminė tiek metu atidavusios Kauno rajonui?..Iskeliavai žmogau ir tavęs kaip ir nebuvo...........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS