Jaukūs saulėlydžiai „Rokų gerovės“ senelių namuose | kl.lt

JAUKŪS SAULĖLYDŽIAI „ROKŲ GEROVĖS“ SENELIŲ NAMUOSE

  • 0

Girininkų kaime esančiuose "Rokų gerovės" senelių namuose buvo aukojamos Šv. Mišios už orią senatvę, o ant šventinio torto uždegta pirmoji šios įstaigos gimtadienio žvakutė.

"Tenka dažnai lankytis senelių namuose ir ten būna įvairių kvapų, o pas jus kvepia alyvomis. Tai nuostabu!", – šypsojosi Išlaužo Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios klebonas Vilius Sikorskas.

Tądien alyvos skleidėsi ant improvizuoto altorėlio ir už lango, jaukiame įstaigos kieme. Su alyvos sodinuku glėbyje į šventę atvyko ir Rokų seniūnė Dalė Žėkienė. Švara ir jaukumu dvelkė visos su meile prižiūrimos senelių namų patalpos. "Stengiamės dirbti ne dėl pelno, o dėl to, kad pas mus žmonės jaustųsi kaip namie, kad jiems nieko netrūktų", – kalbėjo "Rokų gerovės" namų direktorė Virginija Petrauskienė.

Anksčiau šiame pastate daug metų veikė mokykla, o sumažėjus vaikų skaičiui, ji buvo uždaryta. Vis dėlto senas mūrinukas neliko be paskirties. "Rokų gerovės" priešistorė prasidėjo 2016 m., kai Kauno rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui jame įrengti socialinę įstaigą. Panaudojus ES, savivaldybės ir privačias lėšas, pastatas buvo rekonstruotas ir modernizuotas, sutvarkyta aplinka.

Atnaujinus pastatą, įrengta aštuoniolika gyvenamųjų kambarių, užimtumo ir poilsio organizavimo patalpos, masažo ir procedūrų kabinetai, koplytėlė, administracinės patalpos, skalbykla, virtuvė, valgomasis, biblioteka, sanitariniai mazgai. Dabar "Rokų gerovės" senelių namai yra vieni moderniausiu Kauno apskrityje. Čia sukurta šešiolika naujų darbo vietų, o dienas leidžia 21 senjoras, tačiau įstaigos vadovybė pasiryžusi jų priimti daugiau.

"Siekiame tapti inovatyvia, bendradarbiaujančia įstaiga, kurioje gera gyventi ir dirbti", – kalbėjo V. Petrauskienė. Atokiame kaime veikianti įstaiga tarnauja ne tik čia gyvenantiems seneliams, bet ir vietos bendruomenei. Pasibaigus karantinui, "Rokų gerovėje" planuojama rengti kino seansus, sporto varžybas, mankštas, teikti daugiau kitų socialinių ir medicinos paslaugų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS