Jokios gėdos: vidury baltos dienos Karaliaus Mindaugo prospekte žmonės šienavo viešus gėlynus | kl.lt

JOKIOS GĖDOS: VIDURY BALTOS DIENOS KARALIAUS MINDAUGO PROSPEKTE ŽMONĖS ŠIENAVO VIEŠUS GĖLYNUS

  • 20

Karaliaus Mindaugo prospekte, palei Nemuno krantinę džiugina tūkstančiai neseniai pražydusių narcizų ir tulpių. Tačiau kai kuriems vien pasigrožėti gėlėmis neužtenka. Vidury baltos dienos keli žmonės tiesiog skynė gėles ir krovė į „Bolt“ automobilio bagažinę.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas pasidalijo vaizdo įrašu bei nuotraukomis, kuriuose matyti, kaip keli asmenys nieko nesibodėdami skina gėles. Karaliaus Mindaugo prospekto kelkraštyje matyti ir „Bolt“ automobilis, kurio bagažinė atidaryta. Matosi, kad žmonės gėles krauna būtent į ją.

Kauniečiai svarstė, kad galbūt kažkas važiavo atsiprašyti įskaudinto žmogaus ir pakeliui sumanė paimti gėlių, bet pagailėjo kelių eurų, todėl nusprendė priskinti miesto tulpių ir narcizų. Neatmetama, jog gėles skynę žmonės net nepagalvojo, kad niokoja Kauno želdyną, mat gėlių ir taip daug prisodinta ir esą nieko neatsitiks, jei puokštelę parsiveš į namus.

Visgi, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai portalui kauno.diena.lt patikino, kad miesto pasodintų gėlių skinti nevalia. Toks elgesys gali gerokai paploninti piniginę, o gėlės tapti brangesnėmis, nei jas nusipirkus turguje.

Viešosios tvarkos specialistai nurodė, kad tokie veiksmai kvalifikuojami kaip Savivaldybių patvirtintų želdynų ir želdinių apsaugos taisyklių pažeidimas ir užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų. Jei gėlynus niokoja įmonės atstovai, tai juridinių asmenų vadovams ar atstovams gali tekti susimokėti baudą nuo 60 iki 140 eurų.

Gairės: Karaliaus Mindaugo prospektas, gėlynai, skynė miesto gėlynus, Bolt, Viešosios tvarkos skyrius, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Baisu

Kiek dar daug tarp mūsų šiukšlių.Tokius žmonėmis laikyti negalima.

Šlykštu

dvi degradavę visuomenės atmatos

TFU

Tfu, siuksles !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS