Jonavos ir Kėdainių savivaldybėse vyks karinės pratybos | kl.lt

JONAVOS IR KĖDAINIŲ SAVIVALDYBĖSE VYKS KARINĖS PRATYBOS

  • 5

Antradienį Gaižiūnų poligone prasideda karinės pratybos „Aršus Vilkas 24/1“, kurios kitą savaitę persikels į Jonavos ir Kėdainių savivaldybės, informuoja Lietuvos kariuomenė.

Nurodoma, kad pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ lauko taktikos pratybos tęsis iki vasario 23 dienos.

Pirmąją mokymų savaitę Gaižiūnų poligone padaliniai vykdys kovinio šaudymo pratybas, kurių metu taktiškai judėdami vietovėje su pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas“ bei sąveikaudami tarpusavyje jie šaudys į taikinius specialiai tam įrengtoje, mūšiui apgyvendintoje vietovėje pritaikytoje šaudykloje.

Antrąją pratybų savaitę kuopos ir bataliono vadavietė persidislokuos į Jonavos ir Kėdainių rajonus, kur vykdys gynybos operacijas apgyvendintose vietovėse naudodami pėstininkų kovos mašinas ir kitą bataliono kovinę techniką.

Nuo vasario 19 iki 23 dienos karinė technika intensyviai judės Jonavos ir Kėdainių rajonų keliais. Pratybose bus naudojami imitaciniai šaudmenys, pirotechnikos užtaisai, skleidžiami garsai iš garsiakalbių.

Taip pat gyventojai gali patirti trumpalaikių nepatogumų automobilių eisme, kuomet kariai vykdys kontrolės posto ar taktinio judėjimo vietovėje užduotis, informuoja kariuomenė.

GALERIJA

  • Jonavos ir Kėdainių savivaldybėse vyks karinės pratybos
Lietuvos kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rūtenis

gamtosauga galetu duminguma patikrint

NET VARNOS VISOS PAKILO...

Nuo tos "grėsmingos" karinės technikos...

Tik menkutė nuomonė

Na , jei "vilkus" paremtų "vanagai" / nauji naikintuvai-raketnešiai ore ir milijonas "uodų" / dronų , bent pora "PATRIOT", gal būtų ir ramiau ir geriau, bet ką mes ubagėliai galime , tai tik tikėti 5-tuoju NATO straipsniu, jei jis tikrai suveiktų ,reikalui esant. O dabar , kai jau vyksta tik rusiški mūsų saugos pratestavimai ,o tie organizuoti, (gal ir prainstruktuoti žvalgai) nelegalai , "netyčiniai raketų paklydimai link NATO šalių iš jų pusės. Ir nei 4 , nei 5 straipsnio kažkaip nesimato / nesijaučia , atrodo lyg NATO dar miega, kaip tai suprasti? Gal tokia mūsų taktika?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS