Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione | kl.lt

JONO PAULIAUS II GIMNAZIJA POPIEŽIAUS GIMTADIENĮ MINĖJO ATNAUJINTAME STADIONE

  • 8

Gegužės 17 dieną Kauno Jono Pauliaus II gimnazija tradiciškai minėjo popiežiaus gimtadienį. Šiemet šventė, kurios šūkis „Sportuok su Popiežiumi“, vyko atnaujintame gimnazijos sporto aikštyne.

Jono Pauliaus II gimnazijos direktorė R. Latvelienė pasveikino garbius svečius – Kauno Arkivyskupijos Apaštalinį administratorių vyskupą A. Jurevičių, Kauno savivaldybės sporto skyriaus vedėją M. Šivicką, Švietimo mokslo ir sporto ministerijos vyriausią specialistą P. Navicką, taip pat gimnazijos kaimynus – lopšelio darželio „Vėrinėlis“ direktorę Z. O. Jurgelevičienę, gimnazijos tėvų komiteto pirmininką A. Baltrūną ir bendruomenę. Ji pasidžiaugė puikiu Kauno miesto savivaldybės mero V. Matijošaičio ir Jono Pauliaus II gimnazijos dialogu kaip bendradarbiavimo pavyzdžiu. Iš jo nauda visai bendruomenei: ne tik pamokos vyksta atnaujintame sporto aikštyne ir jo prieigose. Šilainiškiai bemat įvertino tvarkingą aplinką – tėvai su mažyliais ateina pasivaikščioti, senjorai mankštinasi, jaunimas renkasi pažaisti krepšinį. Savivaldybė pasirūpino ir saugesniu vaikų keliu į mokyklą – įrengė patogų automobilių apsisukimo žiedą: čia išlipusiems mokiniams nebereikia saugotis neatidžių vairuotojų.

Kauno Arkivyskupijos Apaštalinis administratorius vyskupas A. Jurevičius pajuokavo, kad krapnojantis lietutis neišbaidė susirinkusiųjų, tik palaimino, o paklaustas apie mėgstamiausią sporto šaką atsakė, kad tai – muzika, ir labai rimtai palinkėjo rūpintis fizine sveikata.

Kauno savivaldybės sporto skyriaus vedėjas M. Šivickas kalbėjo, kad penktadienį sutapo trys šventės – gimnazijos globėjo gimtadienis, sporto aikštyno atidarymo šventė ir Kauno miesto gimtadienis. Palinkėjo gimnazijai išauginti sportininkų, kurie garsins Kauną ir Lietuvą. P. Navickas deklamavo savo kūrybos eiles ir drąsino būti atviriems gyvenimo iššūkiams.

Šventinis atidarymo koncertas vyko scenoje priešais aikštyną, todėl ne tik gimnazijos bendruomenė su svečiais, bet ir Šilainių gyventojai galėjo matyti ir girdėti nuotaikingą „Gilės“ pasirodymą tiesiai iš daugiaaukščių balkonų. Ant scenos lipo pradinių klasių choras, koncertą tęsė spėjusi pelnyti žiūrovų palankumą gimnazistų grupė „Code zero“. Įspūdingas buvo masinis 5–7 klasių mokinių šokis.

Šventės plakatas kvietė – „Sportuok su Popiežiumi“. Taigi renginį vainikavo į naująją stadiono aikštelę pakviestų svečių taiklūs baudiniai į futbolo vartus. Tai buvo simboliniai spyriai – taip paskelbta sporto šventės pradžia. O turininga programa pabaigta pokalbiais ir agape gimnazijos klasėse.

GALERIJA

  • Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione
  • Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione
  • Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione
  • Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione
  • Jono Pauliaus II gimnazija popiežiaus gimtadienį minėjo atnaujintame stadione
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

LAIMA

Nėra čia kuo girtis.

Mamai

o is kur tu galvoji savivaldybe pinigu gauna? Gal Matijosaitis atsisega savo pinigine ir visiems is eiles dalina?

Mama

Mokykla pastatyta už valstybės pinigus jau labai labai senai, o stadionas už savivaldybės pinigus, tėvams nereikėjo prie šio projekto prisidėti nei vienu euru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS