Kačerginėje planuojama statyti uostą mažiems, laisvalaikiui skirtiems laivams | kl.lt

KAČERGINĖJE PLANUOJAMA STATYTI UOSTĄ MAŽIEMS, LAISVALAIKIUI SKIRTIEMS LAIVAMS

Kauno rajone, Kačerginėje, prie Nemuno upės, planuojama statyti uostą mažiems, laisvalaikio laivams. Tikimasi, kad jį įrengus, šalia uosto atsirastų ir daugiau vietų pramogoms bei poilsiui, pagausėtų turistų.

Pasak Kauno rajono savivaldybės mero patarėjo Edmundo Mališausko, šiuo metu rengiamas projektas. Bendruomenei buvo pristatyti siūlymai, ieškoma finansavimo šaltinių, vertinamas poveikis aplinkai, kuris turėtų baigtis šį mėnesį.

„Uostelis būtų laikyti laivelius, saugoti juos čia. Tariamės, kad tai nebūtų privažiuojama, atitempiama, o tiesiog, žmogus palieka tą laivelį uostelyje, ir viskas. Kad nebūtų net važinėjama su jokiu krovininiu transportu, nes ten ta teritorija, ji tokia rami“, – BNS teigė E. Mališauskas.

Uostelyje planuojama įrengti 60 vietų nedideliems laivams. Anot E. Mališausko, statybas būtų galima pradėti kad ir dabar, bet kol kas tam trūksta lėšų.

„Lėšos yra įvairios, ieškoma šaltinių, galbūt ir Europiniai kažkokie projektai, (....) svarstymo stadija, lėšos dar nežinomos, ieškoma. (...) Turint lėšų galima būtų ir dabar pradėti statyti“, – sakė jis.

E. Mališauskas teigė, kad planuojamo uosto vieta pavasarį yra užliejama potvynių. Dėl didelių vandens lygio svyravimų Nemuno upėje krantinės taip pat gali būti užliejamos. Kol kas šiai problemai sprendimas dar nerastas, planuojama, kad pavasarį uostas neveiktų, o vandeniui atslūgus, kasmet vyktų valymo darbai.

„Techniniai dalykai, jie dar neišspręsti. Dar yra tik prieš projektiniai pasiūlymai“, – sakė jis.

E. Mališausko teigimu, Kačerginėje itin plečiasi turistinė infrastruktūra, per metus ten apsilanko dešimtys tūkstančių turistų, atsidaro naujos kavinės, pramogų vietos, o įrengus uostą vietų pramogoms ir poilsiui atsirastų dar daugiau.

„Tas paslaugų verslas labai išsiplėtė, jeigu Kačerginėje buvo viena užeiga anksčiau, tai dabar jau gal šešios jos. (...) Jeigu bus poreikis, tai aišku, bus ir krantinė išgerti kavos, aš manau, kad verslas visada pamato nišas ir jas užpildo“, – pasakojo mero patarėjas.

„Dviračių taku pravažiuoja dešimtys tūkstančių (turistų per metus – BNS)“, – pridūrė jis.

Anot jo, pastaraisiais metais savivaldybė investavo į kurortinės teritorijos miestelių gatvių infrastruktūrą, prieplaukų kūrimą, paveldo objektų atnaujinimą. Sutvarkytas Pyplių piliakalnis, Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, kelios tarpukariu statytos Kačerginės vilos.

Naujausias turizmo infrastruktūros objektas – rugsėjį atidarytas Kačerginės kraštovaizdžio pažintinis takas iš karto tapo viena lankomiausių kurortinės teritorijos vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

TO DURNIU LAIVAS

BINGO !

prisimink

Prieplauka ir uostas yra absoliučiai skirtingi dalykai

manau verta priminti

Prieplauka/uostas jau yra Raudondvaryje ties Nevėžio pakrante. Siūlau pasidomėti :) jos likimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS