Kalniečių parke užgeso dalis šviečiančių suoliukų | kl.lt

KALNIEČIŲ PARKE UŽGESO DALIS ŠVIEČIANČIŲ SUOLIUKŲ

  • 14

Šviečiantys suoliukai Kalniečių parke buvo įrengti daugiau nei prieš pusmetį, tačiau miestiečiai pastebėjo, kad dalis jų kelias savaites nekeitė spalvų. Pradėjus domėtis, gedimai akimirksniu pašalinti.

„Dažnai vaikštinėju Kalniečiu parke ir dar prieš kelias savaites pastebėjau, kad dalis tų spalvotų suoliukų neveikia. Iš pradžių užgeso vos keli, tačiau po kelių dienų nebedegė jau visa grupė. Ties Savanorių prospektu pastatyti suoliukai puikiausiai švietė, spalvas keitė ir pačiame parke išdėliotos instaliacijos, bet kitoje pusėje tako – nei vienas nerodė jokios spalvos“, – dėstė į redakciją parašiusi kaunietė.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, dėl kokių priežasčių neveikė spalvoti suoliukai. Vos tik pradėjus domėtis, savivaldybės atstovai pranešė, jog ketvirtadienį bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ specialistai įjungė minėtus parko akcentus ir dabar esą jau viskas veikia.

Buvo skelbta, jog spalvoti suoliukai Kalniečių parke yra projekto „Kauno akcentai“ dalis. Projektą įgyvendino dizaino studijos „ID White“ dizaineriai Renatas Šukys ir Karolis Kasikauskas, suteikę projektui „Bench+“ pavadinimą.

„Vienas iš pagrindinių konkurso tikslų – suteikti Kauno viešosioms erdvėms kuo daugiau patrauklumo, tad ir kilo idėja, kad būsimas objektas turi būti su parkams būdingomis funkcijomis ir patrauklus kaip šiuolaikinio dizaino sprendimas“, – kiek anksčiau apie sumanymą parke įrengti dvidešimt šviečiančių suoliukų pasakojo idėjos autoriai. „ID White“ studijos atstovai tikino, kad suoliukai išlieti iš specialios medžiagos, tačiau Lietuvoje su tokia technologija dizaino objektai, skirti viešoms erdvėms, buvo gaminami pirmą kartą, todėl įgyvendinimas užtruko daug ilgiau, negu buvo numatyta. „Suoliukai švies suprogramuota RGB (kintančių spalvų) šviesa. Numatyti želdiniai – šiandien populiarios smilgų rūšys“, – projektą pristatė idėjos sumanytojai.

Dabar visi objektai ir jų priežiūra perleista Kauno miesto savivaldybei.

Spalvas keičiantys suoliukai Kalniečių parke

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

GALERIJA

  • Kalniečių parke užgeso dalis šviečiančių suoliukų
  • Kalniečių parke užgeso dalis šviečiančių suoliukų
  • Kalniečių parke užgeso dalis šviečiančių suoliukų
"Kauno dienos" skaitytojos nuotr.
Gairės: Kalniečių parkas, suoliukai, spalvoti suoliukai, Kauno akcentas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Ar į kiekvieną suoliuką atvesta elektra, ar prižiūrėtojai kas kart baterijas keičia?

kaunietė

Ar tai čia suoliukai prisėsti? Paaiškinot o tai galvojau , kad tie neoniniai balvonaidėl grožio! Fui ,

Anonimas

Nukvake dizaineriai lietuviskai seniai pamirso.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS