Karantinas nesustabdė – su rogėmis ir čiuožynėmis kauniečiai šturmavo parkus ir miškus | kl.lt

KARANTINAS NESUSTABDĖ – SU ROGĖMIS IR ČIUOŽYNĖMIS KAUNIEČIAI ŠTURMAVO PARKUS IR MIŠKUS

Ilgesys sniegui stipresnis už viruso baimę. Apsiginklavę rogėmis ir čiuožynėmis, savaitgalį kauniečiai šturmavo miesto parkus ir miškus.

Judėti uždrausta tarp savivaldybių, bet ne miesto teritorijoje. Ir nors galioja rekomendacijos iš namų nosį kišti tik būtiniausiais atvejais, žiemos vilionės nugalėjo valdžios prašymus.

Gausiai iškritus sniegui, būriai žmonių jau penktadienio vakarą iš savų rūsių traukė roges ir čiuožynes. Mažesni kalnai subūrė mažesnes pramogautojų grupeles, tuo metu ant didesnių rinkosi ir po kelias dešimtis žmonių. Kol vaikai serijomis leidosi žemyn, suaugusieji trypčiojo viršuje vienas šalia kito, pamiršdami saugų 2 m atstumą. Tiesa, jokio blogio tokiame artume neįžvelgė.

Su rogėmis ir čiuožynėmis kauniečiai šturmavo parkus ir miškus

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Į parduotuves einame? Taip. Ten eilėje pavyksta išlaikyti 2 m atstumą? Ne. Šiandien ryte „Maximoje“,  žmonių buvo trigubai daugiau. O čia juk nestoviu 15 min, vienoje vietoje apkabinusi nepažįstamąjį. – Paklausta ar nesijaučia nesaugiai būryje svetimų žmonių, Kalniečių rajone šalia vienos mokyklos ant nediduko kalno kalbinta kaunietė pyktelėjo. – Turbūt valdžiai būtų geriau, jei užsikaltume langus, duris ir kaip meškos miegotume žiemos miegu iki pavasario. Bet juk ne meškos mes, o žmonės. Vaikų bent pagailėkite.“

Moteris piktinosi, kad patupdyti prie kompiuterių, mažamečiai jau nuo pavasario alina savo akis ir nugaras, todėl judėjimas jiems būtinas. 

„Vaikščiojimas po namus – ne sportas. Gal jums to ir pakanka, bet devynerių ir vienuolikos berniukams tarp keturių sienų per ankšta“, – kalbėjo dviejų vaikų mama.

Šeštadienio vidudienį po atviras miesto erdves taip pat pabiro šimtai žiemos pramogų gerbėjų. Šaligatviais mamos tempė roges, parkuose su savadarbėmis ir pirktinėmis čiuožynėmis nuo kalnų leidosi vaikai. Išsiilgę tikros žiemos ir sniego, mažieji pamiršo atsargumą. Užsižiūrėjęs į besileidžiančius vaikus, mažametis su čiuožynės kampu perbraukė bendraamžės veidą. Tą akimirką pramogos jai baigėsi.

„Žmonių tiek daug, kad vieni kitiems ant galvų lipa. Sudrausminti neįmanoma, – Stebėdama chaosą ant vieno iš kalnų Draugystės parke, nukentėjusios mergaitės mama tikino ieškosianti ramesnės vietos. – Nors, vargu, ar tokią rasiu. Toks vaizdas, kad šiandien visi lauke.“

Nuo žmonių gausos knibždėjo ir miškai – Panemunės, Kleboniškio. Keli pramogautojai sniego minkštumą čia išbandė ir su slidėmis.

„Dar mažoka sniego, ne tas slydis“, – pro šalį pračiuožęs pusamžis vyras į kalbas nesileido.

Laimei, drąsuolių, pasiryžusių išbandyti vandens telkinius užtraukusį ledą nebuvo. Pastarasis pernelyg plonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Ir,

tave , reiktų pakabinti ant medžio šakos, už kojų, kokiai valandai, kad protas į galvelę sutekėtų...Durneli...

Tu

Reikia kabint ant šakų tuos valdžiažmogius

V

Valdžiažogiai puola vaikus ir tėvus durnyno valdžiažmogiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS