Karantino metu vyko tarybos posėdis: V. Matijošaitis teigia, kad miestas nesustojo | kl.lt

KARANTINO METU VYKO TARYBOS POSĖDIS: V. MATIJOŠAITIS TEIGIA, KAD MIESTAS NESUSTOJO

  • 49

Antradienį Kauno miesto taryba susirinko į posėdį spręsti įvairius klausimus. Tačiau šį kartą posėdžiauti įleisti tik tarybos nariai, gyventojai galėjo transliaciją stebėti internetu.

Nuotoliniu būdu stebint transliaciją buvo matyti, kad Kauno tarybos nariai ant veido dėvi apsaugines kaukes. Tuo tarpu miesto meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad taryba privalėjo susirinkti, nes Kaune yra daug klausimų, kuriuos reikia išspręsti.

„Dabar ne laikas save demonstruoti politikuojant ar kažką kaltinant. Opozicijai Seimo rinkimai dar toli, o miesto problemas turime spręsti čia ir dabar. Reikia susitelkimo ir darnaus darbo. Tą mūsų komanda ir daro. Tarybos posėdis privalo įvykti, nes Vietos savivaldos įstatyme Seimas numatė, kad nuotoliniu būdu gali būti priimami tik su ekstremalia padėtimi susiję sprendimai. Tą patį į mūsų paklausimą atsakė ir Vyriausybės vadovas. Tuo metu miestui būtina nedelsiant patvirtinti atnaujintą mokyklų priėmimo tvarką, klasių komplektus ir kitus svarbius klausimus“, – prieš tarybos posėdį pažymėjo miesto vadovas.

Ėmėmės visų apsaugos priemonių: dalyvaujantiems išdalintos kaukės, parūpinta dezinfekcinio skysčio.

V.Matijošaitis tikino, kad imtasi visų apsaugos priemonių, siekiant apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo šiuo metu visame pasaulyje siaučiančio koronavirusu.

„Ėmėmės visų apsaugos priemonių: dalyvaujantiems išdalintos kaukės, parūpinta dezinfekcinio skysčio. Kaunas – toli gražu ne vienintelis. Šią savaitę tarybos posėdžius numatyta rengti ir kitose šalies savivaldybėse. Be to, susirinkti ketina ir Seimas“, – sakė Kauno meras.

Antradienio tarybos posėdyje buvo numatyta klausimų gerokai mažiau, nei įprastai. Eiliniuose posėdžiuose taryba spręsdavo apie 60 klausimų, dabar darbotvarkėje nebuvo nei 20.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Grikis

Sustos miesta, dar ir kaip sustos !!! Jie ne sventieji

Pranašas

Kauno laukia Matijošaičių dinastijos viešpatavimas ,prisiminkit ką sakau .

...

Raudonieji mentai nemirtingi... bet 'karūnai' - jokio skirtumo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS