Karo pabėgėliams Kaune – nemokamos kultūros ir sporto veiklos, laisvalaikio bei kūrybinės erdvės | kl.lt

KARO PABĖGĖLIAMS KAUNE – NEMOKAMOS KULTŪROS IR SPORTO VEIKLOS, LAISVALAIKIO BEI KŪRYBINĖS ERDVĖS

  • 0

Antrus namus Kaune jau rado keli tūkstančiai ukrainiečių, tarp jų – daugiau kaip 1600 vaikų. Visiems jiems miesto įstaigos siūlo nemokamus renginius, sporto užsiėmimus, neformalųjį ugdymą bei edukacijas. Į juos kvies Kauno sporto mokyklos, teatrai, koncertinės įstaigos, muziejai, bibliotekos ir kultūros centrai. Taip pat atveriamos miesto erdvės kokybiškam laisvalaikiui ir kūrybai.

Galimybė numalšinti nerimą

„Vos per keletą dienų Kauno pabėgėlių registracijos centras sulaukė daugiau kaip 2,5 tūkstančių žmonių iš Ukrainos. Kauno mieste jau registruoti 1625 vaikai. Šie skaičiai nuolat auga, o atvykstantieji susiduria su stresu, nežinomybe dėl ateities, atskirtimi nuo jiems įprastos aplinkos, savo artimųjų, draugų.

Pasirūpinome, kad Kaunas taptų saugiais antraisiais namais, kur žmonės rastų galimybes nors trumpam atitrūkti ir palikti nerimą nuošaly, atrasdami bent kiek ramybės turiningose laisvalaikio veiklose“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Dėl karo Ukrainoje į Kauną pasitraukusios šeimos, vaikai galės nemokamai lankytis miesto kultūros ir sporto įstaigose, popamokinėse veiklose bei kultūriniuose renginiuose.

Nuo būrelių iki spektaklių

Kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų darbuotojai nusiteikę padėti iš karo Ukrainoje ištrūkusiems žmonėms bent trumpam nuvyti slogias mintis.

Kaune apsistojusių ukrainiečių su savo pasirodymais lauks „Kauno Santakos“ kolektyvai, Kauno miesto simfoninis orkestras ir netrukus duris atversiantis kino teatras „Romuva“.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kauno kamerinio teatro aktoriai paruošė terapinius spektaklius, kuriuose net ir kalbos barjeras – ne kliūtis. „Auros“ kolektyvas pasiūlys ne tik pasigrožėti profesionalų pasirodymais, bet rengs šokio pamokas Ukrainos vaikams.

Skaitytojų bilietus nemokamai išduos ir miesto bibliotekos. Numatyta specialiai sudaryti prieigą prie elektroninių knygų ukrainiečių bei kitomis kalbomis, vyks lietuvių ir anglų kalbų pamokos, stalo žaidimų turnyrai. Taip pat mažieji ukrainiečiai galės išbandyti skaitymus su šunimis ar pramogas su virtualios realybės akiniais. Ekspozicijas apžiūrėti ir iš arčiau Kauną pažinti kvies miesto muziejai bei jų padaliniai.

Kultūros ir sporto užsiėmimai

Kauno kultūros centre įkūrus Pabėgėlių registracijos ir laikino prieglobsčio centrą, antrame pastato aukšte atidaryta žaidimų ir laisvalaikio zona vaikams. Čia organizuojami kūrybiniai šokio užsiėmimai mamoms ir kūdikiams bei Kauno Kazio Binkio teatro pamokėlės 12–15 metų vaikams.

Dar viena svetinga erdvė Ukrainos kūrėjams, menininkams – Kauno centrinio pašto rūmai. Trečiajame aukšte jų laukia kultūrinė–kūrybinė erdvė „CulturEUkraine“. Patys mažiausieji galės „nerti“ į lego terapiją, judesio ir teatro užsiėmimus, rankdarbių bei kūrybines dirbtuvėles. Lankytojai taip pat susipažins su „Egzotic SOS“ globojamais gyvūnais. Registracija į užsiėmimus – internete: kaunas2022.eu/ukraine/.

Tiek patyrusių sportininkų, tiek pradedančiųjų lauks sporto mokyklos: „Bangpūtys“, „Startas“, „Gaja“, Kauno plaukimo mokykla bei Kauno „Žalgirio“ krepšinio bei futbolo akademijos. Mažieji ukrainiečiai laisvalaikį galės leisti krepšinio, meninės ir sportinės gimnastikos, tinklinio, lengvosios atletikos bei kitose treniruočių salėse.

Norintieji taip pat galės tobulintis pasirinktose vandens ir žiemos sporto šakose, jungtis į šaškių ir šachmatų klubus, dalyvauti orientavimosi varžybose.

GALERIJA

  • Karo pabėgėliams Kaune – nemokamos kultūros ir sporto veiklos, laisvalaikio bei kūrybinės erdvės
  • Karo pabėgėliams Kaune – nemokamos kultūros ir sporto veiklos, laisvalaikio bei kūrybinės erdvės
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, karo pabėgėliai, užsiėmimai, ukrainiečiai Kaune
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS