Kas vilioja naujakurius į Raudondvarį? | kl.lt

KAS VILIOJA NAUJAKURIUS Į RAUDONDVARĮ?

Raudondvario seniūnija yra iš tų, kuriose gyventojų skaičius nuolat auga ir jau keleri metai yra perkopęs 6 tūkstančius. Vien Didvyrių kaimas per porą pastarųjų metų išaugo šimtu žmonių. Nauji gyvenamieji namai kyla Netonyse, Didvyrių ir Šilelio kaime, daugiabučiai – Raudondvaryje. Neseniai parduoti Žemės ūkio inžinerijos institutui priklausiusių gamybinių dirbtuvių ir garažų griuvėsiai prie Raudondvario dvaro netrukus taps moderniu gyvenamųjų namų kvartalu. Kas į šią seniūniją vilioja naujakurius?

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė atsakymą pateikė net nesvarsčiusi: graži aplinka, išvystyta infrastruktūra, ugdymo, švietimo ir kultūros įstaigų tinkas, paslaugos. "Raudondvaryje kasmet švenčiamos įkurtuvės. Pernai rugsėjo 1-ąją atidarėme naują Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinę mokyklą ir Garliavos meno mokyklos filialą. Šiemet ne mažiau džiaugsmingas rugsėjo 1-ąją bus rekonstruoto darželio atidarymas", – šypsojosi seniūnė.

Darželis priims du šimtus vaikučių

"Darželis pertvarkomas iš esmės: rekonstruojamos patalpos, atnaujinama išorė, tvarkoma aplinka. Mažųjų raudondvariečių lauks nauji baldai, nauji aikštynai. Darželiui bendruomenės pageidavimu grąžinsime senąjį pavadinimą – tai bus Raudondvario lopšelis-darželis "Vyturėlis", – pabrėžė direktorė Žydrūnė Jankūnienė.

Direktorė Žydrūnė Jankūnienė patikino, kad darželiui bendruomenės pageidavimu bus grąžintas senasis pavadinimas – Raudondvario lopšelis-darželis "Vyturėlis". (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Anksčiau čia veikė mokykla-darželis, o pradinukams persikėlus į Instituto gatvę, atsirado laisvų patalpų. Iki reorganizacijos čia buvo šešios darželio grupės, dabar – 13 grupių. "Pagal statistiką patenkinsime visų raudondvariečių, norinčių lankyti darželį, poreikį, o šiuo metu dar turime ir laisvų vietų", – sakė atnaujinamos įstaigos vadovė.

Eilėje – gimnazijos atnaujinimas

Netrukus prasidės ir Raudondvario gimnazijos sporto aikštyno renovacija. Lėšos jai įgyvendinti pritrauktos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų per Kauno rajono vietos veiklos grupę, dalis jų skirta ir iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto.

Pirmasis Raudondvario gimnazijos korpusas atidarytas 1965 m., antrasis – 1980 m., per tą laiką nebuvo atliktas joks kapitalinis remontas. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Pasak gimnazijos direktorės Vaidos Trofimišinienės, renovacijos metu bus įrengta mažojo futbolo multifunkcė ir paplūdimio tinklinio aikštelės, lauko treniruokliai, žiūrovų tribūna, vaizdo stebėjimo kameros, aikštynas apšviestas ir aptvertas. "Projektas jau patvirtintas, finansavimas gautas, darbus planuojama užbaigti dar šiais metais", – patikino V.Trofimišinienė. O štai stadionas bus tvarkomas vykdant gimnazijos rekonstrukciją.

Vaida Trofimišinienė

Pirmasis šios ugdymo įstaigos korpusas atidarytas 1965 m., antrasis – 1980-aisiais, per tą laiką nebuvo atliktas joks kapitalinis remontas. Aktų salės čia iš viso nėra, o sporto salė per maža, neatitinka reikalavimų. Be to, pasak V.Trofimišinienės, seniūnijos plėtra vyksta milžiniškais šuoliais, tad netrukus gimnazija gali nebesutalpinti visų norinčių čia mokytis. Rugsėjo 1-ąją gimnazijoje laukiama 550 moksleivių.

Seniūnijos plėtra vyksta milžiniškais šuoliais, tad netrukus gimnazija gali nebesutalpinti visų norinčių čia mokytis.

"Kitas dalykas – darželis baigiamas atnaujinti, pradinė mokykla į rekonstruotas patalpas persikėlė prieš metus. O gimnazija nuo pat pastatymo kapitaliai neremontuota, nepatraukli. Mes galime užtikrinti kokybišką ugdymo turinį, tačiau to negana, reikia ir šiuolaikiškos aplinkos", – teigė Raudondvario gimnazijos direktorė.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius patikino, kad Raudondvario gimnazijos rekonstrukcija turėtų prasidėti kitų metų pabaigoje. "Viziją, kaip turėtų atrodyti ši ugdymo įstaiga, savivaldybė turi. Tačiau mokyklos bendruomenė tvirtina, kad jiems to neužtenka, todėl šiemet užsakysime naują techninį projektą. Norime, kad gimnazija būtų išskirtinė, taigi, paprasto remonto neužtenka. Pritariame, kad tiek gimnazijai, tiek pačiam Raudondvariui trūksta erdvės po stogu sportui, todėl ketiname statyti priestatą. Planuojame, kad Raudondvario gimnazijos atnaujinimo darbai prasidės kitų metų pabaigoje, o juos užbaigus mokykla gebės priimti 1 000 moksleivių", – sakė Š.Šukevičius.

Bus ir turgelis

Raudondvariečius džiugina ir tai, kad jau pradėti pastato, kuriame įsikūrusi seniūnija, kultūros centras ir kitos įstaigos, remonto darbai. Netrukus iš Kauno į atnaujintas patalpas persikels Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras. Dar šiemet ketinama pradėti stogo keitimo darbus, o kitais metais – fasado.

Baigiami tvarkyti dokumentai įrengti turgelį šalia "Iki" prekybos centro, jis veikti pradės kitais metais. Jaukesnės taps ir Raudondvario kapinės. Čia bus įrengtas apšvietimas. "Labai norime pradėti kolumbariumo statybas, jau esame parengę projektą. Poreikis tam yra nemažas, raudondvariečiai keičia požiūrį į laidojimą, vis dažniau renkasi kremavimą", – pastebėjo D.Bulotienė.

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė giria iniciatyvias vietos bendruomenes. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Raudondvarį gražinti stengiasi ne tik Kauno rajono savivaldybė ar seniūnija, bet ir vietos bendruomenės. Jų iniciatyva prie Raudondvario medelyno atsirado tinklinio aikštelė, įvairiose miestelio vietose suoleliai su vardiniais užrašais, Kneipo takas. Savaitgalį prie prūdo šalia Raudondvario dvaro sodybos "išdygo" vietos kalvio Gražvydo Bartašiūno nukaltas metalinis Meilės medis, ant kurio jaunavedžiai, prisiekę amžiną meilę, galės kabinti spyneles.

GALERIJA

  • Paseno: pirmasis Raudondvario gimnazijos korpusas atidarytas 1965 m., antrasis – 1980 m., per tą laiką nebuvo atliktas joks kapitalinis remontas.
  • Kas vilioja naujakurius į Raudondvarį?
  • Pokyčiai: kai kuriose grupėse jau sumontuoti nauji baldai.
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Žygimantas Augustas

Chebra, gyvenkit Kačiūniškėj, bet Raudondvario nelieskit - mūsų pilis nepaimama!

vairuojojui

Viskas buvo gerai iki tol kol prie lampedžiu karjiero sankryžoje žalią rodyklę į dešinę nuėmė ( neatleistina nekompetencija).

Anonimas

Prisiminiau kaip visai nesenai Kaniukai buvo nurtolę nuo Kauno. Pastatė regitrą, pristatė daugiabučių...Kad jau ne tik šis rajoniukas , bet ir Šilelio km atsidūrė mieste. Neužilgo Raudondvario laukia tas pat [ kaip ir Ramučių, Garliavos , ...]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS