Kasinėtojai įsismagino: užkabintas dujotiekis | kl.lt

KASINĖTOJAI ĮSISMAGINO: UŽKABINTAS DUJOTIEKIS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prieš savaitę Chemijos g. degančių dujų kamuolyje supleškėjusi asfalto klojimo mašina ne juokais išgąsdino kauniečius, tačiau atrodo, kad nelaimių gali būti ir daugiau, nes žemę kasinėjantys darbininkai gerokai įsismagino.

Prieš savaitę Chemijos g. degančių dujų kamuolyje supleškėjusi asfalto klojimo mašina ne juokais išgąsdino kauniečius, tačiau atrodo, kad nelaimių gali būti ir daugiau, nes žemę kasinėjantys darbininkai gerokai įsismagino.

Bandė nuslėpti?

Į "Kauno dieną" kreipėsi sunerimęs kaunietis Arūnas dėl Taikos pr. šalia magistralinio dujotiekio vykstančių kasinėjimų. "Nedaug trūko, kad Kaune būtų kilęs dar vienas incidentas dėl aplaidaus darbo pažeidus magistralinį dujotiekį, esantį Taikos pr. prie Kauno termofikacijos elektrinės", – pranešė vyras.

Anot jo, birželio 4-ąją bendrovės KRS darbuotojai ekskavatoriumi kasinėjo vietą virš magistralinio dujotiekio, tačiau iškasę gana nedidelę duobę skubiai ją užpylė žemėmis ir pasitraukė nuo kasinėjimo vietos.

"Kilus įtarimų, kad jie taip siekia kažką nuslėpti, apie įvykį pranešta Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos Kauno padalinio inspektoriui Broniui Maskeliūnui", – pasakojo kaunietis. Darbininkai ten tiesia vamzdžius, reikalingus biokuro katilinei prijungti prie šiluminės magistralės.

Ne pirmas kartas

Kaip pasakojo įvykio liudytojas, atvykęs inspektorius B.Maskeliūnas liepė atkasti ką tik užverstą duobę. Paaiškėjo, kad kasdami duobę darbininkai ekskavatoriaus kaušu užkabino dujotiekio vamzdį. "Nedaug trūko, kad jis būtų prakirstas, laimė, kaušas praslydo vamzdžio paviršiumi ir pažeidė tik vamzdžio izoliaciją. Vamzdis gana didelis – apie 40 cm skersmens, dujų spaudimas ten rimtas, būtų buvę kur kas liūdniau, negu Chemijos g. praėjusią savaitę", – įsitikinęs kaunietis.

Prieš savaitę Chemijos g. asfalto klojimo mašinai pažeidus dujotiekį išsiveržė ir užsiliepsnojo maždaug 1 000 kub. m dujų, sudegė pati mašina, nukentėjo jos vairuotojas.

Anot į "Kauno dieną" besikreipusio vyro, toks incidentas – jau ne pirmas. Jis pasakojo, kad keliomis dienomis anksčiau bendrovės KRS darbuotojai, vykdydami žemės kasimo darbus prie pastatų Taikos pr. 147, pažeidė į Kauno termofikacijos elektrinę einančio magistralinio dujotiekio apsaugos zonas ir sugadino dujotiekio elektrocheminės saugos įrenginio kontrolinio matavimo punktą. Dienraščio žiniomis, dėl netvarkingai atliekamų darbų bendrovės darbų vadovai buvo įspėti.

Viešumo nenori

Bendrovės KRS projektų vadovas Mindaugas Klumbys nei patvirtino, nei paneigė informaciją, kad dujotiekis buvo pažeistas du kartus.

"Nežinau, iš kur jūs žinote apie du kartus. Šiluminė trasa ten rekonstruojama, šalia eina dujotiekis, statybos metu pasitaiko tokių atvejų", – incidentų nesureikšmino bendrovės atstovas. Jis tikino, kad jokio pavojaus nebuvo, nes pažeidimas – labai mažas. "Truputį užkabino ekskavatorius. Kai daug dirbi, tai kartais pasitaiko", – aiškino M.Klumbys.

Jis neneigė, kad įvykio vietoje lankėsi Valstybinės energetikos inspekcijos inspektorius, tačiau tikino dar nežinąs, ar bendrovė už tai gaus kokią nors nuobaudą. Anot projektų vadovo, bendrovė pirmiausia įpareigota pašalinti visus dujotiekiui padarytus pažeidimus.

Valstybinės energetikos inspekcijos vyresnysis inžinierius-inspektorius B.Maskeliūnas apie dujotiekio pažeidimus Taikos pr. buvo nekalbus. "Vyksta išsamus tyrimas, todėl negaliu kalbėti, o ir visko dar nežinau, kaip ten nutiko", – išsisuko B.Maskeliūnas. Jis pripažino, kad žemės kasinėjimo darbus atliekantys darbininkai turėtų elgtis atidžiau, tačiau nuo išsamesnių vertinimų ir komentarų susilaikė.

GALERIJA

  • Kasinėtojai įsismagino: užkabintas dujotiekis
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

h20

Matyt didziule netvarka su miesto inzineriniu tinklu breziniais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS