Kauną užplūdo katinai: kol vieni šeria, kiti – šaudo | kl.lt

KAUNĄ UŽPLŪDO KATINAI: KOL VIENI ŠERIA, KITI – ŠAUDO

  • 13

Gyvūnų globėjai sako, kad įstaigos perpildytos, tačiau kiekvieną dieną randa dėžėse paliktų kačių. Veterinarai stebisi, nes toks antplūdis nebūdingas rudens sezonui, praneša LNK.

Prie vieno Kauno daugiabučio kaunietės įrengė oficialią kačių šėryklą, nes gaila laukinių kačių, kurių čia dabar per 20 ir dar daugėja.

„Lietuvoje tikrai yra problema dėl kačių – jų labai daug“, – pažymėjo kaunietė Andželika Gerasimova.

Kaunietė sako, kad kyla ir aplinkinių nepasitenkinimas dėl gyvūnų. Kol vieni kates šeria, kiti – jomis bando atsikratyti.

„Šaudo su geležiniais šratais, mėto akmenukus, su pagaliais išvaro“, – tęsė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Masinis kačių antplūdis pastebimas visame mieste, specialistai sako, kad rudeniui toks skaičius rainių neįprastas.

„Šiemet nematome sezoniško, nes dažniausiai būdavo pavasarį, vasarą, o dabar būtent šiuo metu. Nuo liepos pabaigos iki šiol niekaip nesibaigia srautas“, – stebėjosi „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Situacija kasdien vis blogėja, į prieglaudas katinai nešami dėžėmis.

Pasak savivaldybės, problemą padaro patys žmonės.

„Gyventojai išmeta, atsikrato mažais, kuriuos laikė savo namuose, jie nesterilizuoti ir neturi, kur jų dėti, todėl atsikrato. Nes bešeimininkių kačių, kurios gyventų lauke, populiacija suvaldyta“, – situaciją komentavo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Nors kačių kastravimo programa mieste veikia, tačiau, atrodo, gyvūnai dauginasi greičiau, nei yra kastruojami.

„Geriau katę kastruoti, tada ji neturės kačiukų“, – patarė J.Gustaitienė.

Šaudo su geležiniais šratais, mėto akmenukus, su pagaliais išvaro.

Specialistai sako sulaukiantys įvairiausių pasiteisinimų iš šeimininkų, kodėl kačių nekastruoja.

Katės, katinai ir kačiukai pas veterinarus patenka įvairiausių būklių.

„Dalis kačių būna apnikusios parazitų, turi blusų, ausų erkučių, gali turėti vidaus parazitų. Joms pavojingos virusinės ligos, nuo kurių jos nevakcinuojamos“, – sakė veterinaras.

Katinams netelpant pas globėjus, savivaldybė ieško, kas galėtų apsiimti rūpintis beglobiais.

„Paskelbtas konkursas bešeimininkių katinų paėmimui, laikymui, priežiūrai ir dovanojimui. Vieninteliams segmentui, kurio Kaune neturime“, – sakė R.Savickienė.

Tačiau kačių skaičiai tokie, kad gyvūnų globėjai nebeturi, kur jų laikyti, ir konkursai neįvyksta.

„Tikimės, kad paskelbus konkursą atvyks kažkas iš kitos savivaldybės, tačiau tai jau šeštas konkursas“, – pažymėjo R.Savickienė.

Praeitą savaitę skelbtas dar vienas konkursas ir vėl jis neįvyko, tad dabar Kaune paraiškų teikimas beglobių kačių priežiūros paslaugoms įsigyti pratęstas dar dviem savaitėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Agnė

Gal vieną kartą Kauno savivaldybė skirs finansų rūpintis beglobiais ir jų vykdomam psp? Ne sšiuo metu net namelių negali suteikti katėms ir katės miega tiesiog ant betoninių palangių šalia daugiabučių. Pikta ir ironiška kai Kaunastic simbolyje yra katė, o savivaldybei bešeimininkės katės nė motais.

Eiguliai

Sumažėjo kačių. Seniau buvo daugiau, o dabar tik viena kita matosi. Bet aš už kates, man jos netrukdo. Jau geriau katė nei žiurkės bėgiojančios ir dar tokios gerulės.

Laisvė ir demokratija ...

Tad prašyčiau visų gyvulių mylėtojus SUSILAIKYTI NUO ĮŽEIDINĖJIMŲ IR VERTINIMŲ tų , kurie nenori mylėti nei katino , nei šuns , nei kitų gyvulių. Turim teisę mylėt ką norim , kuria užtikrina konstitucija... Todėl veju kates iš kiemo , kaip velnio išperas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS