„Kaunas 2022“ praneša, kad diskusija LGBT+ bendruomenės tema įvyks: netoleruojame homofobijos | kl.lt

„KAUNAS 2022“ PRANEŠA, KAD DISKUSIJA LGBT+ BENDRUOMENĖS TEMA ĮVYKS: NETOLERUOJAME HOMOFOBIJOS

  • 38

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ vis dar laukia Kauno miesto savivaldybės sprendimo dėl „Kaunas 2022” bendrakūrystės festivalyje „Per_kūnija“ planuojamos diskusijos „Su laiku“. Ar pavyks sukurti LGBT+ draugišką kultūrą?“ surengimo Vienybės aikštėje.

„Kol laukiame leidimo diskusijoms Vienybės aikštėje, matome, kad mūsų partneriai, ambasadoriai kelia klausimus, kai kurie pasitraukia. Tad norime aiškiai ir nedviprasmiškai pasakyti: „Kaunas 2022“ – Europos kultūros sostinės kūrėjai netoleruoja homofobijos, yra už pamatines žmogaus laisves ir teises, ypač – žodžio ir saviraiškos laisvę, todėl diskusiją organizuosime: jei ne viešoje, tai privačioje erdvėje“, – teigia „Kaunas 2022“ direktorė Virginija Vitkienė.

Diskusija vyks liepos 3 d., šeštadienį, 12 val., tiesioginė diskusijos transliacija taip pat bus rodoma @kaunas 2022 feisbuko paskyroje. Diskusijos moderatorius – Denisas Kolomyckis. Diskusijos vieta bus patikslinta.

Panašiose situacijose, kai reikia aiškaus ir nedviprasmiško pusių pasirinkimo, viešoji įstaiga „Kaunas2022“, kaip ir iki šiol, taip ir dabar stovės europietiškų vertybių ir pilietinės visuomenės pusėje.

Taip pat palaikome LGBT bendruomenę, kurios žmonės yra mūsų programos kūrėjai, ambasadoriai, bičiuliai ir kritikai.

„Tiek dabar, tiek ateityje iškilus vertybiniams pasirinkimams, VISADA rinksimės idėją, ant kurios ir statomas visas projektas. Jau penkerius metus rengiame, vystome ir pristatome programą, kupiną atvirumo kitam, aktualizuojančią žmogaus teisių, žodžio laisvės, pagarbos kiekvienam ir kultūros kiekvienam temas. Noriu dar kartą patvirtinti, kad „Kaunas 2022“ palaiko ir skatina visas programos rėmuose keliamas aktualias, nepatogias, karštas temas ir visus jas keliančius partnerius. Taip pat palaikome LGBT bendruomenę, kurios žmonės yra mūsų programos kūrėjai, ambasadoriai, bičiuliai ir kritikai“, – sako V. Vitkienė.

Visą informaciją apie bendrakūrysės festivalyje „Per_kūnija“ planuojamą diskusiją sekite @„Su laiku“. Ar pavyks sukurti LGBT+ draugišką kultūrą?

Bendrakūrystės festivalis „Per_kūnija“ yra viena „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ Jaunimo programos dalių. Tai – įžanginis renginys Europos jaunimo festivaliui „Audra“, kuris vyks 2022-aisiais.

„Kaunas 2022“ komanda kartu su 80 partnerių organizacijų jau baigia rengti 2022-ųjų metų programą Kauno ir Kauno rajono svečiams. Ją išsamiai pristatysime jau šį rugsėjį. Europos kultūros sostinės metais renginių bus daugiau nei metuose yra dienų: daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų. Visi jie – atviri visų Lietuvos ir Europos piliečių nuomonėms, diskusijoms, saviraiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Anonimas

Prasideda ir vel tu lbgt iskrypeliu morcius.Zino kad net 98% zmoniu ju negali pakesti bet vis vien jie lenda kaip ziurkes.Gydykites ir tylekit kad esate psichiniai ligoniai.

ALGIS

NETOLERUOJA HOMOFOBIJOS , vadinasi netoleruoja Lietuvos 90 proc. gyventojų ir jų nuomonės , TAI KODĖL MES HOMOFOBAI TURIME JUOS TOLERUOTI , KAIP ŠAUKSI , TAIP ATSILIEPS , taip sako liaudies patarlė .

keista

Kad tų renginių organizatoriai rusų tautybės.Ar tik ne gru juos čia atsiuntė daryti šaršalą mūsų šalyje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS