Kaunas ruošiasi gausiam snygiui: vairuotojų prašoma praleisti gatvių valymo techniką | kl.lt

KAUNAS RUOŠIASI GAUSIAM SNYGIUI: VAIRUOTOJŲ PRAŠOMA PRALEISTI GATVIŲ VALYMO TECHNIKĄ

  • 5

Jau nuo pirmadienio vakaro Lietuvoje ims gausiai snigti. Todėl bendrovė „Kauno švara“ savo feisbuko paskyroje kreipėsi į Kauno gyventojus.

„Kauniečiai, Lietuvoje žadamas gausus snygis, todėl prašome vairuotojų ir pėsčiųjų išlikti atsargiais ir sąmoningais.

Praleiskite gatvių ir šaligatvių valymo techniką, atkreipkite dėmesį į „Sustoti draudžiama“ kelio ženklus ir esant galimybei transporto priemones palikite specialiose automobilių stovėjimo aikštelėse, o ne šalikelėse.

Nors kelių valymo ir barstymo darbus vykdysime visu pajėgumu, esant dideliam snygiui ir minusinei temperatūrai, eismo sąlygos mieste išliks sudėtingos. Išlikite atidžiais ir planuokitės keliones pasiliekant papildomo laiko. Taip pat, rinkitės saugų greitį ir išsaugokite budrumą“, – prašoma kauniečių.

Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) atstovai įspėja, kad mažiausiai iki antradienio vakaro Lietuvoje, ypač pietrytiniuose rajonuose, gausiai snigs, dėl stiprių vėjų laukia pūga, o naktimis dėl artimos nuliui temperatūros formuosis plikledis.

Kaip BNS pirmadienį sakė LHMT sinoptikė Edita Gečaitė, aktyvus ciklonas Lietuvos pietinius rajonus pasieks pirmadienio pavakarę.

„Jau šiandien vietomis smarkiai prisnigs pietiniuose rajonuose, o artimiausią parą prognozuojame, kad naktį ir dieną daug kur, didžiausia tikimybė – rytinėje šalies pusėje, numatomas smarkus sniegas“, – teigė E. Gečaitė.

„Tai yra pavojingas reiškinys, informacija apie tai bus perduota visoms institucijoms“, – pridūrė sinoptikė.

Vis dėlto Hidrometeorologijos tarnyba pabrėžia, kad nei stichinio, nei katastrofinio snygio Lietuvoje neprognozuojama. Pasak tarnybos, dalis rytinių rajonų gali priartėti prie stichinio sniego rodiklio.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A

NUOTRAUKA GERA VAIRUI TEISES REIKĖTŲ PERPLĖŠT

Plechaviciaus ir Ramanausko Vanago g.

Praeita savaite buvo kreiptasi. Aciu, kad vis dar laukiame, tik ar sulauksime?! Ka veikiat...

Tata

niekur nemačiau tos jų technikos...Šilainių gatvės pilnos sniego...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS