Kaunas skiepijime daro pauzę: visas vakcinas jau išnaudojo (ruošiasi masinei senjorų vakcinacijai) | kl.lt

KAUNAS SKIEPIJIME DARO PAUZĘ: VISAS VAKCINAS JAU IŠNAUDOJO (RUOŠIASI MASINEI SENJORŲ VAKCINACIJAI)

  • 20

Kauno ledo rūmuose ši savaitė buvo ypač karšta. Net ir dirbdamas mažesniu nei 50 proc. pajėgumu, čia įsikūręs vakcinavimo centras išnaudojo vakcinų atsargas, todėl sekmadienį ir pirmadienį medikai priversti daryti pauzę.

Vos per 5 dienas paskiepyta virš 17 tūkst. žmonių. Nauja siunta – 7 tūkst. „BioNTech-Pfizer“ dozių – nuo antradienio bus skirta išvien masinei 65+ amžiaus senjorų vakcinacijai. Jau sudarinėjama jų eilė – užregistruoti skiepams savo artimuosius gali bet kuris iš namiškių.

Nuo antradienio iki šeštadienio didžiausiame šalyje vakcinavimo centre Kauno ledo rūmuose apsilankė daugiau kaip 16,5 tūkst. kauniečių. Dar beveik 700 sunkiau judančių ar slaugomų žmonių paskiepyta namuose. Tokio aktyvumo užteko, kad vos per penkias dienas būtų išnaudoti bemaž visi šios savaitės vakcinų rezervai. Likutį sudaro vos keli šimtai skiepų.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Priešvelykinis planas pasiteisino. Per šventes sudarėme galimybę Kauno poliklinikos medikams atsikvėpti, o iškart po to kibome į darbus, kad išnaudotume visas Kaune gautas vakcinas. Dabar tenka padaryti kelių dienų pauzę. Pirmadienį Kauną turi pasiekti apie 7 tūkst.i „BioNTech-Pfizer“ dozių, todėl nuo antradienio visas jas norime paskirti 65 metų ir vyresniems gyventojams. Registracija atvira visiems šios amžiaus grupės žmonėms, o vietų skaičius palengva mažėja“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, ragindamas visus miesto senjorus bei jų artimuosius suskubti pasinaudoti neeiline galimybe.

Kauniečių susidomėjimas skiepais pastaruoju metu akivaizdžiai auga. Šią savaitę skiepytis kviesti visų prioritetinių grupių atstovai: senjorai, švietimo darbuotojai, pilnamečiai abiturientai, sergantieji lėtinėmis ligomis, specialiųjų tarnybų atstovai ir net kelių didžiųjų įmonių darbuotojai.

Nuo kitos savaitės bent kelioms dienoms visas dėmesys bus sutelktas vien tik į prioritetinės 65+ amžiaus grupės žmones. Būtent jiems numatyta paskirti visą artimiausiu metu Kauno miestui numatytą vakcinų kiekį – 7 tūkst. „BioNTech-Pfizer“ („Comirnaty“) dozių.

Tokio sprendimo prieita atsižvelgus į šalies Prezidento ir Vyriausybės atstovų nuogąstavimus, esą senjorų vakcinacija turi vykti sparčiau. Elektroninė sistema internete http://vakcinavimas.kaunas.lt nuo šeštadienio ryto priima tik vyresnio amžiaus kauniečių registracijas. Užregistruoti savo tėvus, senelius, kaimynus ar kitus artimuosius gali ir namiškiai bei giminaičiai. Užsiregistravusieji per šį savaitgalį, „BioNTech-Pfizer“ skiepų sulauks ateinantį antradienį ir trečiadienį.

Visas vakcinavimo procesas artimiausiomis dienomis bus dedikuota specialiai tik vyresnio amžiaus žmonėms.

„Jau kuris laikas raginame kauniečius su specialiai tam skirta kampanija „Paskiepyk senelį“. Lygiai taip kiekvienas galime pasirūpinti ir savo močiutėmis, tėvais ir motinomis. Šiandien turime geriausią progą tai padaryti, nes visas vakcinavimo procesas artimiausiomis dienomis bus dedikuota specialiai tik vyresnio amžiaus žmonėms. Todėl labai svarbu dalinti šia žinia, kalbėtis su senjorais ir padaryti viską, kad greitu metu jie jaustųsi kur kas saugesni“, – pridūrė V. Matijošaitis.

Kauno mieste suskaičiuojama beveik 60 tūkstančių gyventojų, sulaukusių 65 metų ir vyresnio amžiaus. Paskutiniais duomenimis, jų paskiepyta daugiau kaip pusė – virš 33 tūkst.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Bendras vakcinavimo efektyvumo rodiklis Kaune šią savaitės užtikrintai perkopė 20 proc. ribą – pirmojo skiepo sulaukė daugiau kaip penktadalis visų miesto gyventojų. Abidvi skiepų dozes gavę ir imunitetą įgiję virš 9 proc. kauniečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

EdmundasTulcevičius

O kas užregistruos tuos , kurie jau neturi artimųjų, nesuprantu ką veikia šeimu gydytojai , nejaugi juo apėmė toks tingulys , jog jiems per sunku paskambinti SAVO pacientams ar šiaip juos užregistruoti , juk ne visi turi internetą ar mob. telefoną , nesuprantu , už ką tie gydytojai gauna algas .

Kaunietis

Vilnius pradeda vakcinacija nuo 55 metu amziaus..ko delsia Kaunas?

ispanai

nemaniau, kad Kaune tiek daug ispanų gyvena, kur pasidairai - vien senjorai ir senjorai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS