Kaune atgimė istorinis futbolo stadionas! | kl.lt

KAUNE ATGIMĖ ISTORINIS FUTBOLO STADIONAS!

  • 16

Kauno futbolo infrastruktūros žemėlapį papildė naujas taškas. Panemunėje, Kareivinių gatvėje atgaivintame stadione pagrindiniai darbai jau baigti, o žaidėjai į aikštę galės išbėgti jau šį pavasarį, kuomet sudygs pasėta žalia veja.

„Šiame stadione galės žaisti visi norintys kauniečiai, čia taip pat vyks vaikų treniruotės, oficialios vaikų lygos ar mėgėjų varžybos. Svarbiausia, kad apleista vieta prikelta naujam gyvenimui ir tarnaus miestiečiams“, – sakė vicemeras Mantas Jurgutis.

Pagal aukščiausius standartus atnaujintame futbolo stadione kauniečiai galės ne tik treniruotis, bet ir rengti futbolo varžybas.

Į kultūros vertybių registrą įtrauktame Panemunės stadione tarpukariu vyko ne tik varžybos, bet ir kariniai paradai.

Svarbiausia, kad apleista vieta prikelta naujam gyvenimui ir tarnaus miestiečiams.

Bemaž ketvirtį amžiaus merdėjusiame futbolo aikštyne nukastas senas gruntas, visas sklypas išlygintas ir užpiltas 15 centimetrų storio dirvožemio sluoksniu, pasėta veja. Ją reguliariai drėkins specialiai įrengta automatinė laistymo sistema. Iš pagrindų atnaujintoje sporto erdvėje pastatyti nauji futbolo vartai, stadionas aptvertas.

Pasak M. Jurgučio, vien per paskutinius kelerius metus Kaunas įgyvendino ne vieną su sportu susijusį ambicingą projektą, todėl ir toliau pagrįstai gali būti laikomas šalies sporto sostine. Atnaujinta dešimtys sporto aikštynų, pradėtos S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos bei kapitalinė sporto halės rekonstrukcija, atnaujinta senoji ir pradėta statyti nauja ledo arena, iškilo naujasis futbolo maniežas pripučiamu kupolu.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

...

Niekaip negalim paneigt kad sovietmetis grįžo kai Krabas, raudonasis milicininkas, Kauną užvaldė... nuomet jis 'stipraus centro' bijojo, o dabar - kuo toliau, tuo labiau GOBŠĖJA sąžinės likučius praradęs. Bet - vis dar turi iš ko už piarą mokėt: sovietinė dresūra: "Pagal žodžius mes JAU komunizme!" (nekurie - ir realiai).

anupras

Valio! Pagaliau Kaunas turės nuo turkų nepriklausomą stadioną! Gal miesto tėvai dar pajėgtų investuoti pinigėlių ir į pripučiamą halę?

cvirkai

Negris tavo mylimas sovietmetis, gali lyst graban. Ir ne tau, pasalpini, sprest kur keliauja mokesciu moketoju pinigai. As labai dziaugiuosi, kad uz mano sumoketus mokescius atnaujinamas miestas, rekonstruojami sporto objektai, o ne pasalpos pavidalu melynosiui cvirkai atiduodama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS